reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

hejj :)

Bunny, chyba dołącze do Ciebie, a propo czekolady :-D przydałaby mi się taka rozłąka z czekoladą :-D i ja też jestem uzależniona od zakupów, niestety :wściekła/y:
A na imprezkę szykuję: kotlet a`la Cordon Blue + udka do tego surówka z sałaty lodowej i zapiekane ziemniaczki, sałatka brokułowa, sałatka z tortelini, ciasto 3 Bit, pomidory z mozarellą, jajka faszerowane pieczarką no i jakieś wędliny, sery,

Anastazja, mnie zapisz tak około 24 października.

Maron, powodzenia w pisaniu :) Na jaki temat piszesz?? a powiedz mi jeszcze jak się sprawuje aparacik??

Mama Sówka, to gorący okres przed Tobą i Wackiem :)

Agnieszka, ale masz dzielnego synka :)

Lecę poodkurzać i poprasować :)

reklama
wika Ty te jajka robisz z surowa pieczarka? pytam, bo jak wiesz lubie jajka :-pa takich jeszcze nie jadlam:-D:-p:-D

calogera, przykro, ze jest ujemny, ale masz kolejny miesiac na zmalowanie fasoliny;-) bedzie dobrze:tak:ja rocznik 82

a zeby byc dawca narzadow to chyba trzeba miec przy sobie taka karteczke ze zgoda czy jakos tak. Jesli nie to niech mnie dawczynie poprawia. A co do krwi to chyba wystarczy miec badania, ze jest ok, chyba tatuazy miec nie mozna, ale moze sie myle, nie wiem, nie jestem, mama byla kiedys dawca krwi, ale ona ma bardzo rzadka, nigdy sie jej o te sprawy nie pytalam

Ostatnia edycja:
:rolleyes2:Witam Was babole!

calogera przykro mi, ze test negatyw, ale moze za wczesnie?

maron i tak swietnie dajesz sobie rade, na pewno pieknie sie obronisz;-)

Bunny ciesze sie ze jestes juz w lepszej formie.... a facetowi daj czas, on to tez na pewno przezyl a teraz nie chce myslec o kolejnym dzieciaczku tylko dlatego, ze widzial ja bardzo to przezylas. Czas plynie, nasze mysli, odczucia sie zmieniaja, cierpliwosci
o widzisz, znalazlas sobie zajecie- szkoda tylko ze ja Ci nie bede dopingowac bo nigdy sie nie odchudzalam a teraz brakuje mi kilka kilo:dry:

anastazja, nareszcie! Powrocilas do swiata zywych.... zaczelas czesciej podbijac karte obecnosci na BB:-D

wika ale pysznosci szykujesz, mniam ale co z tego ja tylko moge sobie pomarzyc o czyms takim, raz ze mdli mnie na sama mysl, dwa- mam diete:-( przez glupi zoladek:wściekła/y:

Mama Sowka oj to bedzie sie dzialo! Koldra bedzie fruwac:-D

livcia, zeżarlas juz cala blache ciasta???? ej nieładnie:-D

U mnie bez zmian:rolleyes2: wali mi juz na łeb od tego zlego samopoczucia, z mezem darlam koty w niedziele az zaczelam krwawic, ale na szczescie juz ustalo i jedna burza i druga:oo:
Wczoraj moj maz byl jeszcze w domu to zaczał robic elektryke w naszym domku
jupi2.gif
jupi2.gif
w sobote kupilismy wate na ocieplenie dachu i jakos do przodu.
Ja bylam na cmentarzu i szlag mnie trafia bo mama miala 6 dzieci a tylko ja chodze sprzatac
649rozpacz.gif
, wczoraj to nie zrobilam wszystkiego bo tam tak darn rosnie ze haczka tego nie dalam rady wyrwac, trzeba normalnie łopata przekopac, nikt nigdy nie pokwapi sie, zeby randapem spryskac
21.gif
a kwiaty to kazdy glupi umie kupic
21.gif
a poza tym Milosz byl ze mna i skakal po grobach, masakra, nie moglam go upilnowac
649rozpacz.gif

co tam jeszcze....
aha w sobote jedziemy do tesciow:dry:

Dzieki dziewczyny :-)
bunny, nie, nie ja nie pisze na rozdzialy :-) a tematem jest wybor dziela, ktore nie bylo wydawane po 1900 roku, wiec nie ma nawet opracowania ;-) i edycja tego tekstu na jezyk wspolczesny, oczywiscie tak, zeby nie naruszyc intencji autora. Plus do tego moj komentarz edytorski i wszytkie mozliwe odmiany, no i wstep, opracowanie itp. Ogolnie to wyglada tak, ze nie ma z czego korzystac :tak: bazuje na tekscie z 1845 roku wiec sporo czasu minelo ;-)ogolnie mozna powiedziec ze robie cos, czego jeszcze nikt nie zrobil :-D niestety takie utwory musielismy wybrac :-)
wika co do aparaciku, jestesmy bardzo zadowoleni :-) jak na razie Tunis ma setki zdjec :-D moge polecic :-)

calogera przykro mi, ze tym razem sie nie udalo, ale trzeba wierzyc, ze za miesiac sie uda :-)
ja posiadam taka ,,karteczke'' -nazywa sie to oswiadczenie woli :-) zawsze nosze w portfelu
lelek uwazaj na siebie

Lellla Ciebie to dawno nie czytac ;) wiesz to tak jest, ze zwykle tylko jedno z dzieci poczuwa sie do czegokolwiek. Roboty domowe pelna para:-) e facetem sie nie przejmuj bo to nie sluzy ciazy. Gadam, a sama lepsza nie jestem;-)ale wez zluzuj.
Powinno Ci w koncu przejsc, w 13 jestes, to chop siup i minie, no, chyba, ze bedziesz miec jak mikusia.

1/4 ciasta zjadl maz

o wlasnie - oswiadczenie woli

liv juz tak nie narzekaj, po prostu daje pole do popisu innym, debiutantkom staraczek:-D

No wlasnie, my z mezem tez zbieramy sie zeby sobie wyrobic takie oswiadczenie woli ale jakos marnie nam to idzie, tzn zawsze zapominamy:confused:

ogolnie to nie trzeba wyrabiac tylko wchodzisz na strone internetowa tego przedsiewziecia i tam mozna zamowic te karteczki :-) mi dala kumpela, bo dostala ich duzo :-)
lelek i gratulacje 13 tc :-)

Cologera dopóki @ nie przyszła zawsze jest nadzieja wiec główka do góry !

Wika podaj adres wpadnę na wyzerke i specjalnie na tę okazję odchudzać sie zacznę od poniedziałku. Mężowi co kupiłaś?

Trina chyba już wiem jak to jest kiedy dziecko ucieka w sklepie. Na szczęście byłam na tyle szybka by go nie zgubić ale dogonić już go nie mogłam.
A jak wybierałam klocki to pani ekspedientka za nim latała po sklepie(sama zaproponowała to czemu nie):-D bo dorwał dziecięcy wozek na zakupy który też musiałam kupić :-).

Lelek Ty kobieto wyślij rodzeństwo to roboty a nie sama rób! No i oczywiście jak będziesz blisko Turku to na hamburgera marsz, powiedz mężowi ze masz zachwiankę

Liv mąż 1/4 a Ty 3/4 dobra jest:-D

A to oświadczenie to trzeba samemu napisać czy jest jakiś druk do wypełnienia w szpitalu lub w necie?

No moje odchudzanie rozpoczeło sie od pysznego grześka w czekoladzie . Mniam ktoś chce mam jeszcze 9 :-D

Ostatnia edycja:
reklama
bunny ja bym chetnie zjadla, ale wlasnie wtrynilam pol paczki pierniczkow, ktore przywiozla mi babcia :zawstydzona/y: zjesc to bym jeszcze zjadla ...ale az wstyd :-D
prosze tu jest to oswiadczenie, ja mam troche inne ;-) na samym koncu jest do wydrukowania Oświadczenie Woli

Do góry