reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Hej Dziewczyny,
dopiero teraz piszę, bo wstałam niedawno, Miałam średnią noc, głównie przez strach. Generalnie nie czuję żadnego bólu, ewentualnie coś mnie lekko pociągnie. Dzisiaj (póki co, i trzymajmy kciuki, żeby tak zostało), plamienia nie ma... tzn jeśli się naprawdę przypatrze zawartości na papierze toaletowym, to może coś wypatrze. Nie idę dzisiaj do pracy, więc zamierzam przeleżeć cały dzień. A klinika, jak można było się domyślić, powiedziała mi, żeby poczekać do jutra i przyjść na ustaloną wizytę. Błagam wam dziewczynki i kciuki, mocno zaciśnięte kciuki, niech z dzidzią będzie wszystko ok...

Zastanawiam się czy to nie od drożdżycy... ja mam tendencje niestety i ostatnio kilka objawów. Nie jest to grozne w zaden sposob dla ciazy, ale moze podraznic szyjke i moga pojawic sie lekkie brudzenia. Oby tak bylo.

reklama
Anastazja - czuję, czuję, już od dłuższego czasu :tak: a u Ciebie nie miały być zawieszone staranka na jakiś czas?
Dana - czyżby :-p
Mama sówka - u nas też młody nie chciał robić na nocnik tylko do kibelka i też mamy nakładkę z zygzakiem :-) u nas rytuał obejmuje jeszcze przed spuszczeniem wody, opuszczenie klapy a później mycie rączek, niech się chłopak od małego uczy, żeby żona miała łatwiej ;-)
Qcz - będzie dobrze, oby tylko krew nie była żywoczerwona :tak: ja z Maćkiem przez cały pierwszy trymestr plamiłam, w drugiej, straconej ciąży i teraz nic. Więc nie zakładaj najgorszego. Buziaki

Ostatnia edycja:
Mama sówka - u nas też młody nie chciał robić na nocnik tylko do kibelka i też mamy nakładkę z zygzakiem :-) u nas rytuał obejmuje jeszcze przed spuszczeniem wody, opuszczenie klapy a później mycie rączek, niech się chłopak od małego uczy, żeby żona miała łatwiej ;-)
Trina to taką sama nakładkę ma Bartuś:-D z tym spuszczaniem klapy to narazie lipa, bo Bartek zafascynowany póki co tym jak woda się spuszcza i leci:-p raz zobaczył i teraz nie ma zmiłuj:-p

eee Trina watpię.:-D Teoretycznie po gruntownym przeliczeniu wychodzi mi, żem powinna @ dostać jutro. Albo potem do niedzieli. Mam mały rozrzut:-) Ale gdyby się udało to jak sobie wyliczyłam termin porodu według OM miałabym 1 czerwca. W dzień dziecka:-D Fanie by było, zwłaszcza, ze ja mam urodziny ostatniego czerwca:-D Wybaczcie odbija mi, jak zawsze przed @.
Qcz będzie dobrze, ściskam mocno kciukasy

Anastazja - czuję, czuję, już od dłuższego czasu :tak: a u Ciebie nie miały być zawieszone staranka na jakiś czas?

to coś mi się pomieszało ze czekałaś jeszcze , ale to moze mmona czekała ( tak apropo gdzie jesteś ???????) , bo maron to na bank już czuję ruchy :-)
No odłożone - ale mówiłam że na wpadkę liczymy , no i póki co na to wygląda , wczoraj jak powiedziałam mojemu że do tej pory nie dostałam i jutro , czyli dziś teścik robimy, to aż się oczy zaświeciły:tak::tak::tak: No i tak się wczoraj nastawiliśmy się a dzisiaj na teście nawet cienia nie było drugiej :-:)-:)-(

to coś mi się pomieszało ze czekałaś jeszcze , ale to moze mmona czekała ( tak apropo gdzie jesteś ???????) , bo maron to na bank już czuję ruchy :-)
No odłożone - ale mówiłam że na wpadkę liczymy , no i póki co na to wygląda , wczoraj jak powiedziałam mojemu że do tej pory nie dostałam i jutro , czyli dziś teścik robimy, to aż się oczy zaświeciły:tak::tak::tak: No i tak się wczoraj nastawiliśmy się a dzisiaj na teście nawet cienia nie było drugiej :-:)-:)-(
a moze bete zrob bo z tego co czytalam dziewczyny nawet w 7 tc testy negatywne potrafia miec

reklama
Do góry