reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

Bunny, nie mow "nie"... Przynajmniej nie od razu. Na pewno potrzebujesz czasu, zeby dojsc do siebie. Tulam mocno.
A a propos moich strachow - jestem ogromnie wdzieczna, ale po poprzednich przejsciach ciezko wylaczyc podswiadomosc. Bedzie ok.

reklama
Dokladnie niema sensu sie nakrecac na zapas :-) czytalam sobie na necie jak dziewczyny mlode pytaja sie o ciaze ta boli zab a wczesniej nie , ta ma piersi obrzmiale , a wczesniej nie (moze byc przed okresem ja mam tydzien przed) ,sluz jeda wodnisty ,2 bialy lepki :-D ojej lepiej poczekac na@ ale jak ktos bardzo chce to wszstko wynajdzie a puzniej :-(@ sie pojawila .Wiem tylko ze gdy planujesz dziecko tez stres przedluza czas problemy ,a jak o tym nie myslimy szybko to przyjdze i jak z kinder niespodzianka a chyba to o to chodzi kiedys wam napisze jak moj syn przyszedl na swiat za 1 podejsciem .:tak:;-) przyznam ci racje nie myslec .

Ja tak sobie wlasnie pomyslałam że nawet nie bede testowac w terminie @, tylko tak ze 3 dni poczekam jak czasem @ nie przyjdzie. Po co mam test marnować i robic rano jak w południe mnie moze zalac?? ;D Trzymam kciuki za Ciebie.

Bunyy - jestem z tobą, przechodziłam to w grudniu, zeszłego roku.Trzymaj sie kochana.

Lazurek
- szalejesz:):):)

Mama sówka - oby nie przylazła.

Qcz
- gratualcje

A ja mam problem, wyszła mi górna 8 i zepsuta w dodatku no i zabek mnie czasem poboluje, a wizyta dopiero 20 wrzesnia... Kurcze a byłam w maju przed ciążą i wszystkie ząbki były wyleczone. Az sie boje, co na to powie moja dentystka, w wogole o dziecko

Nic nie powie tylko wyleczy ;P Ja w połowie ciąży byłam i robiła mi (wierciła i plombowała) 2 górne zeby, tylko że bez znieczulenia ;) To wazne by zęby były wyleczone bo sa tam jakies szkodliwe bakterie..

Bunny tez nie rozumiem po co kazali Ci robic test. Beta potrafi sie utrzymywac we krwi dobre 2 tygodnie. Kiedy masz nastepna wizyte?

Mam pytanie do was. Staram sie jakos wyluzowac, ale strach przed strata jest ogromny. W czasie dnia jest troche lepiej, bo moge sobie usiasc, powiem dziedzinie, ze tym razem jej nie puszcze, pooddycham i w koncu sie rozluznie. Niestety ostatnia noc byla okropna. Przez sen wydawalo mi sie, ze jestem w bolu. Obudzilam sie kilkakrotnie z lekkim napadem paniki, serce lomotalo mi potwornie. Nie wiem sama, moze przesadzam, ale nie moge nic na to poradzic. Znacie jakis sposob?

Przepraszam, ze tak marudze. Dziewczyny niektore maja tu gorsze zmartwienia, ale naprawde nie moge spac spokojnie:(

Zapytaj lekarza czy mozesz przed snem pic herbatke z lipy. Jest bardzo dobra. Uspokaja i ułatwia zasypianie. I przede wszystkim jest naturalna.. Naprawde polecam.

Mnie męczą od jakichś 3 dni....bąki ;D Normalnie caly czas mi tam coś w jelitach jeździ i chce sie wydostać ;D;D;D

A w ogóle to zrobiłam sie okropna, bo w nocy jak mój sie do mnie przysuwa to krzycze na niego ze ma sie przesunąć bo nie moge oddychac.. Normalnie klaustrofobia mi sie jakas zrobila ;D Cały czas mi miejsca w łózku bakuje, brakuje mi powietrza, itd..

A na dodatek musze sie pochwalic że zdałam mature! ;) Hi hi hi

bunny jestesmy z Toba :*
mmona wstyd sie przyznac ale ja juz na wyprawke wydalam z 5 stow :-D mam juz sporo tego i owego :-D w tym miesiacu mialam zabrac sie za kupowanie ubranek ( chociaz juz troche mam :-p ) no ale w dalszym ciagu nie wiemy czy bedzie cora czy syn, wiec sie wstrzymuje :-p troszke ;-)
Nie wiem czy juz w listopadzie nie bedziemy kupowac wozka, bo moja ciotka kupuje swojemu synowi i jego dziewczynie wozior, a ze podobaja sie nam takie same to napisalam do kilku kolesi na alllegro czy w razie zakupy 2 wozkow byloby taniej :-) a oni odpisali, ze tak:-) wiec jesli cena bedzie zadowalajaca to byc moze w listopadzie bedziemy mieli juz wozek :-) ( dziewczyna kuzyna ma termin na koniec listopada )

hejj :)

Witam Was po hardcorowym dniu!!!! Mam już dość, dobrze, ze Igor już usypia to odsapnę trochę wieczorem...

Bunny, dzielna jesteś :tak:

Iza, gratuluję zdanej matury. A ja w przyszłym roku bedę miała 10-lecie pisania swojej :szok: łooooo matko, kiedy to zleciało:szok::szok:

Martolinka, Antek pozwala Ci na pisanie mgr?? bo Igor jak tylko zasiadam do kompa to od razu do mnie biegnie, i duużo podziałać nie mogę. Dużo Ci jeszcze zostało?

Livastrid jakie słodki bodziak :tak: achh i znowu się rozmarzyłam:-D

Maron, Ty jesteś teraz na tym samym etapie ciąży co ja dwa lata temu (urodziłam 13.02) i na przełomie pażdziernika/ listopada miałam juz prawie całą wyprawkę. Na styczen zostawiłam wózek i łożeczko :tak:

Qcz a kysz ze złymi myślami:tak::tak::tak: Fasolinka potrzebuje uśmiechniętej pozytywnie myślącej mamy :tak:

Przeczytałam tylko ostatnią stronę i na resztę nie mam siły:zawstydzona/y::zawstydzona/y: chyba pójdę się ululać

Wika właśnie można o mnie wszystko powiedzieć tylko nie to .

Wiem ze sprawa jest przegrana możecie uznać mnie za głupia ale jednak boję sie wziąść coś na ból głowy chodzę głaszcze brzuch. I jeszcze to mdłości . Niby wiem co sie dzieje ale to do mnie nie dociera. Nie mogę uwierzyć ze mojego maleństwa nie ma, tego maleństwa o którego sie tyle staraliśmy. No i ta bezsilność. Chce jak najszybciej zabieg i chodź na chwilę zapomnieć i nie sprawdzać co chwilę gaci czy juz sie zaczęło czy jeszcze nie.

Przepraszam ale to mi leży na sercu i jeśli komuś tego bym nie powiedziała to chyba by mi wybuchło

Juz nie będę stękać obiecuje

Bunny stękaj,Kochana ile trzeba. Jesteśmy tu po to...
Najważniejsze żeby Tobie było lżej choć to...bardzo trudne.Wiem.
Przynajmniej tyle możemy dla Ciebie zrobić.

reklama
Bunny, jeżeli tylko to Ci pomaga to stękaj. Po to tu jesteśmy żeby można było sie wygadać, wyrzucić wszystko to co nam leży na sercu

Do góry