reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie w 2012

A ja mam problem, wyszła mi górna 8 i zepsuta w dodatku no i zabek mnie czasem poboluje, a wizyta dopiero 20 wrzesnia... Kurcze a byłam w maju przed ciążą i wszystkie ząbki były wyleczone. Az sie boje, co na to powie moja dentystka, w wogole o dziecko

Mmona porażka z tym zębem, ale może uda się jakoś szybciutko wyleczyć:tak:

No więc zrobiłam test i oczywiście wyszły dwie grube kreski. Sama nie wiem po co on mi kazał robić test. To czekanie i niewiedza doprowadza do tego ze mnie ktoś do wariatkowa odwiezie.

Bunny powiem Ci, że jak ja miałam puste jajo to też normalnie test wyszedł i wszystkie objawy takie jak przy normalnej ciąży...ale u Ciebie niby teraz jest już obumarła ciąża to ja już sama nie wiem...

U nas remont łazienki na dole, więc sajgon, bo trzeba wszystko skuć i na nowo robić:baffled:

reklama
hello

zajeta jestem na 102

martolinka czy ja wiem:-) 2 dni byla jakas inna, ale wrocila we wlasna skore. Tupta, upada tupta upada itd i najbardziej lubi uciekac przed tata

pisz, pisz szybciej oddasz, dobrze, ze masz kogos do pomocy

mmona na osemki rady nie ma. Jak zepsuta to Ci wyrwie, jak dobra w wyrywaniu to rtg nie bedzie na bank. Zreszta w pl ciezko w czasie ciazy zrobic rtg. Powiedz, ze jestes w ciazy i da Ci inne znieczulenie. Leczylam kanal na poczatku ciazy z mala, dziecko jest normalne;-)Lepiej wyrwac niz zatruc organizm, bo to gorsze.

Bunny
nie wiem co Ci napisac. Test wyjdzie Ci pozytywny niezaleznie czy ciaza jest czy obumarla, bo beta utrzymuje sie dlugo, powiedza Ci to samo dziewczyny, co po zabiegu test robily. Mialam kolezanke w tej samej sytuacji co Ty, robili jej nadzieje, mierzyli bete, robili usg i po 2 tyg poszla na zabieg, co nie znaczy, ze tak u Ciebie bedzie. Nie denerwuj sie, to jet trudna sytuacja oczywiscie, ale obojetnie w ktora strone potoczy sie Twoja ciaza wiedz, ze nie masz problemow z zajsciem w nia, nie musisz miec in vitro, monitoringu itd. Bedzie dobrze:tak:

lazurek
e reka do sprawnosci wroci mi w nastepne wakacje. Robie juz wiecej, ale jej nie podniose wyzej niz do cyckow, ani jej nie wykrece, wiec nawet stanika zapiac nie moge sama. Ale odzyskalam w niej sile, wiec jest dobrze;-)
Lubisz wesole miasteczka? To ostatnie miejsce, ktore odwiedzam:-D:-D

dobra, musze przygotowac lekcje dla spragnionych wiedzy

pozdrawiam Was

Martolinka jak sie czujesz? No i jak idzie pisanie pracy mgr. ?.

bunny czuje sie ok , lepiej niz na poczatku i mam energii za dwóch... a praca troche wolniej niz myslałam . Moge sie ze dwa dni obsunąć z terminem , ale grunt zeby meic z głowy. Potem oczywiscie poprawki , które mam nadzieje beda tylko kosmetyczne

Bunny a jaka procedura dalej w Twoim wypadku?
Liv z czego udzielasz korków?

Bunny tez nie rozumiem po co kazali Ci robic test. Beta potrafi sie utrzymywac we krwi dobre 2 tygodnie. Kiedy masz nastepna wizyte?

Mam pytanie do was. Staram sie jakos wyluzowac, ale strach przed strata jest ogromny. W czasie dnia jest troche lepiej, bo moge sobie usiasc, powiem dziedzinie, ze tym razem jej nie puszcze, pooddycham i w koncu sie rozluznie. Niestety ostatnia noc byla okropna. Przez sen wydawalo mi sie, ze jestem w bolu. Obudzilam sie kilkakrotnie z lekkim napadem paniki, serce lomotalo mi potwornie. Nie wiem sama, moze przesadzam, ale nie moge nic na to poradzic. Znacie jakis sposob?

Przepraszam, ze tak marudze. Dziewczyny niektore maja tu gorsze zmartwienia, ale naprawde nie moge spac spokojnie:(

Bunny- jeszcze nie wiem, ide 22 września może wtedy sie dowiem.

Livastrid - chce wyrwac tego zęba, bo ósemki to sa najgorsze.

Cieżarówki, a jak tam wasze zakupy, kupujecie juz cos:) Ja mam pare skarpetek, bodziaka i ta pluszowa kurteczke co wam pokazywałam:-)

Wracam do pracy,a mam takiego lenia ze szkoda gadac

Hej dziewczyny,

zaraz cofnę się kilka stron wstecz coby przeczytac co u Was, czytałam tylko posty Bunny - nie wiem co napisać , bo chyba już wszystko dziewczyny napisały, jestem z Tobą, nie wiem czy konsultowałaś się jeszcze z innym lekarzem , ale wg mnie to ten co Ci kazał zrobić test sikany jest do niczego !!! Jeśli już do beta HCG powinien Ci zlecić, najgorsze że musisz tak długo czekać , przytulam kochana - będzie dobrze :tak:

martolinka z norweskiego

Qcz
moze po prostu nie mysl, ze jestes w ciazy, albo znajdz sobie jakies zajecie/zapisz sie na jakies zajecia. Ja przyznam sie, ze czasem myslalam, a jak mialam mokro to do lazienki szlam, oczywiscie, zeby nic nie zobaczyc w efekcie. Zdazylam juz pare razy dziecko usmiercic myslami;-) Wyluzuj, bo zle sie stresowac.

mmona w sumie mam tyle po malej, ze nie mam co kupowac. Ciuchy poczatkowe mialam unisex generalnie, wiec szczegolnie o zakupach nie mysle. Kupilam 2 bodziaki niebieskie, w tym jedno takie
Zoom: Body Brun 99 kr | Lindex | artnr: 6595002

te, 56, kupilam tez koperte 50, bo mysle, ze synus duzy nie bedzie. Mam tez frota pizamke. Poki co to wszystko;-)

a co do osemek, rosly i w poprzedniej i w tej ciazy. Tylko, ze sa takie upierdliwe, ze dentysta musi mi pruc dziaslo by je wydobyc, wiec mam nadzieje, ze zrobie to dopiero po porodzie.

Martolinka co ze mną dalej ? Sama nie wiem. Do lekarza mam iść w piątek rano. On mi zrobi znowu usg i może sie w końcu dowiem czy to pustak czy ciąża martwa. Swoją drogą jak to jest ze juz drugi lekarz nie wie. Przecież to są dwie różne rzeczy. Może dlatego ze tam byla taka mała kropka a może mnie przedtrzymuja żebym sama roniła bo wiedzą ze chce zabieg.

Jak ja bym chciała żeby juz bylo po wszystkim.

Liv piszesz ze mogę zajść w kolejna ciąże. Chyba tego nie chce . Nie wiem co bedzie za pół roku albo za rok ale na dzień dzisiejszy za bardzo sie boję.

Qcz dobrze Cię rozumiem. Mi sie śni co noc ze zaczynam ronić. Karolcia mi napisała jak jeszcze byla nadzieja " co powiesz swojemu maleństwu , ze mamusia w niego nie wierzyła". Musisz wierzyć ze bedzie dobrze musisz wierzyć ze za 8 miesięcy bedziesz tulić swoje maleństwo. Tylko Twoje pozytywne nastawienie może coś zmienić. A jak bedziesz tyle sie denerwować w ciąży to urodzisz małego nerwusa. Więc kobieto weź sie w garść i uwierz ze Bóg dał Ci dziecko pod serduszkiem byś sie cieszyła a nie razpaczała!

reklama
Do góry