reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Wyników wciąż nie ma, co chwile sie loguje na stronce i sprawdza....napiecie rosnie choc u P. pełen luz...on jest pewny ze to jeszcze nie ciąża...
i właśnie zaobczyłam że zrobili mi HCB całkowite a nie beta HCG, ponoć całkowite jest dokladniejsze- ktoś coś wiecej na ten temat wie??

reklama
phoenix u mnie jest w szpitalu właśnie taka sytuacja jaką opisujesz, na izbę wysyłają najmłodszego lekarza, który ma powiedzmy bardzo małe doświadczenie i wymaga się od niego rzeczy nadludzkich, czyli pogodzenia dobra pacjenta z dobrem szpitala i danego oddziału, niestety jest to awykonalne, dlatego później wychodzą z tego różne dziwne sytuacje mniej pozytywne zazwyczaj dla samego pacjenta. Ale tak było, jest i będzie, że zawsze są ludzie od czarnej roboty, których w razie czego można łatwo zastąpić bardziej posłusznymi :)

Devi trzymam &&&&&&& za pomyślny dla Ciebie wynik :)) Co do interpretacji wyników, to tak jak piszą dziewczyny, chyba każde lab. ma swoje normy. I przy wyniku powinni Ci takie normy podać :))

Ilonka- na mnie się też nie gniewaj za bluźnierstwa na służbę zdrowia. :)) Mój tata jest teraz chory i długą drogę przeszliśmy, zeby w końcu trafił na porządnych lekarzy. Tak więc ja teraz jestem pełna negatywnych emocji co do Opieki zdrowotnej w naszym kraju. Ale na pocieszenie :))) powiem, że poród i opiekę poporodową miałam SUPER!!!!!!! Byliśmyz Igorkiem tydzień czasu w szpitalu, bo Mały dostał zapalenia płuc i miał podwyższone CRP, i złego słowa nie mogę powiedzieć na lekarzy i pielęgniarki, które nami się wtedy zajmowali :))
Ale tak jak piszecie w każdym zawodzie znajdą się osoby które nie powinny się w nim znaleźć!!!! U nas w nauczycielskie przykłady osób, które nie powinny sie zajmować dziećmi, czy młodzieżą, można mnożyć!!!!!

Phoenix- a Ty lekarzem jakiej specjalości jesteś???

dziewczyny mam wyniki, nie ma podanych żadnych norm ale myśle że i bez tego widac że ciąży nie ma i raczej z tego nie będzie. HCG całkowite = 0,1 wiec jakby nie patrzec chyba w zadnych ciazowych normach się nie miesci.

@ wciąz nie ma, może ta jednodniowe plamienie było @, czekamy do wizyty u gina.

Załączniki

• beta.jpg
    beta.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 36
devi przykro mi, na razie czekaj na wizytę u gina, może @ się jeszcze rozkręci, u mnie na drugi dzień się pojawił i to jaki, może u ciebie stres spowodował zatrzymanie, dlatego spokojnie poczekaj na rozwój wydarzeń

lecę spać bo jutro muszę wstać o 3:30
miłej nocki

wika8 jestem lekarzem ogólnym (no właśne jak pisałam o tych młodych lekarzach to ja ;-)) - specjalizację będę robiła za 2,5 roku - teraz póki co chce odchować Stasia no i po drodze dorobić się jeszcze jednego Szkrabika :-D Tak to jakos wyszło, że z "kariery" naukowej, która miałam na wyciagnięcie ręki (w super ciekawej dziedzinie ... ale takiej, co do której nie jestem pewna, czy "to właśnie to" - mam jeszcze czas na zastanowienie) zrezygnowałam na rzecz bycia mamą - i wiem, że nigdy tego nie będę żałowała :-)

Hej laski
Znowu mnie choróbsko dopadło:baffled::baffled: Ucho mimo antybiotyku dalej mnie boli:no: Jeszce pół nocy wymiotowałam, więc dziś chodzę jak cień:wściekła/y: Musiałam Małą do przedszkola zaprowadzic i mam mnóstwo papierowej roboty, nie wiem jak dzisiaj przeżyje. Jutro idę do lekarza, bo dzisiaj nie mam siły się zawlec:no:

phoenix jak nie masz nic przeciwko to mam pytanie, ile po chorobie mozna się szczepić na żółtaczkę?? i czy wogóle przed ciążą jest sens?? A i jak teraz jestem chora i zrobię wyniki (ginka mi kazala morfologie i mocz pokazać) to nie wyjdą zafałszowane?

Devi no z takim wynikiem to chyb a ciąży nie ma, ale nigdy nie wiadomo. Mnie mój okres też wkurza, mam 3 dzień i juz tylko plamienie, a w nocy takie bóle krzyżowe miałam okropne prawie jak do porodu:szok:

Agnieszka ja też lubię święta i wogóle zime lubię:-)

reklama
dziewczyny mam wyniki, nie ma podanych żadnych norm ale myśle że i bez tego widac że ciąży nie ma i raczej z tego nie będzie. HCG całkowite = 0,1 wiec jakby nie patrzec chyba w zadnych ciazowych normach się nie miesci.

@ wciąz nie ma, może ta jednodniowe plamienie było @, czekamy do wizyty u gina.

az przeszperalam polowe stronek w necie i ten wynik chyba nie oznacza ciazy.
a powiedz mi ile mniej wiecej juz czekasz na @??? na pewno pisalas ale nie chce mi sie szukac:p hihi

Do góry