reklama
agnieszka.kk
Styczniowa mama Alana :)
ja też śmigam, bo lecimy OC zapłacić za samochód
to leć Ja też już lecę
do późnej,baj :-)
wika8
Mamusia Igusia i Wojtusia
na temat służby zdrowia się nie wypowiadam, bo sama do niej należę
A można wiedzieć do kogo będziemy uderzali o poradę???? :-):-)
hej Laski
Devi w/g mnie wszystko się może zdarzyć;-), więc chyba najlepiej jak betę zrobisz.
Kobietka22 niestety nasza służba zdrowia przedstawia wiele do życzenia, sama niejednokrotnie miałam okazję sie o tym przekonać niestety
Daffodill to Ty w ciążę zaszłaś biorąc tabletki?? Przepraszam, jeżeli cos nie doczytałam lub pokręciłam, ale tak zrozumiałam.
U mnie 2 dzień okresu-no dosyc skąpy, ale jeszcze mozna go pod normę podciągnąć
tak kochana dobrze zrozumialas ale ja nie wiedzalm ze wymioty poprostu sprawia oslabienie dzialania tabletki... glupia bylam to logiczne bylo heheh a czyms sie zatrulam w sumie to leczona bylam na grype zoladkowa. jednakze w tym momencie zadecydowalismy z moim (wtedy) chlopakiem tuz przed zareczynami ze chcemy miec dziecko ale nie wiedzielismy ze ono juz jest;p
I tyle sie nagadałm ,że tylko test zrobie, że sie na kręcam i dzis po pracy poleciałm na betke. Wyniki bede mial dzis ok.20-21. Ale nie pewność. Dziewczyny jakiego wyniku mam sie spodziewac jesli nie jestem w ciazy?? Czy wyjdzie poprostu 0 czy może być jakaś nie wielka wartość dodatnia nie zonaczjaca ciazy?? Wszytskie tableki zaczynaja sie o od wartości 3 a co jesli bedzie mniej??
K
kobietka22
Gość
Devi yyyyy kurcze czytałam tyle razy normy betki ,a teraz mam czarną dzióre w głowie........, wiem ,że każde laboratorium ma swoje normy i oni chyba Ci powiedzą jeśli coś wyjdzie na ,który tydzień to pasuje jeśli jest ciąża.
Ilonko - mam nadzieję ,że sie nie gniewasz za tę służbę zdrowia bo jest wiele miłych i życzliwych lekarzy i pielęgniarek i wogóle , akurat nam trafiła sie zołza miesiąc temu też babcia była w szpitalu i wszystko przebiegło spokojnie i miło ,a tym razem sie nam nie powiodło.Jakie stanowisko piastujesz?
Daffodil - to ty widze graczka nałogowa jesteś, ja to nie mam czasu ,no chyba,że na allegro posiedze czasem też mam ten nałóg ,że zamiast do sklepu to ja do neta bo zawsze jak szukam w sklepach to nic mi nie pasuje ,a na allegro jest często taniej i niepowtarzalnie, zresztą nasza mieścina to zacofana jest kupiłam na lato rybaczki białe z satyny takie troszke przymarszczone i jak przechodziłam przez plac handlowy to jedna pani sie pytała czy to pidżama czy spodnie .
Dziękuje dziewczynki za życzonka zdrówka dla babci i psiapsióły.
Kurcze jak jest zimno okrutnie normalnie stopy mi zmarzły w grubych skarpetach ja chce jeszcze troszke lata:-(
Ilonko - mam nadzieję ,że sie nie gniewasz za tę służbę zdrowia bo jest wiele miłych i życzliwych lekarzy i pielęgniarek i wogóle , akurat nam trafiła sie zołza miesiąc temu też babcia była w szpitalu i wszystko przebiegło spokojnie i miło ,a tym razem sie nam nie powiodło.Jakie stanowisko piastujesz?
Daffodil - to ty widze graczka nałogowa jesteś, ja to nie mam czasu ,no chyba,że na allegro posiedze czasem też mam ten nałóg ,że zamiast do sklepu to ja do neta bo zawsze jak szukam w sklepach to nic mi nie pasuje ,a na allegro jest często taniej i niepowtarzalnie, zresztą nasza mieścina to zacofana jest kupiłam na lato rybaczki białe z satyny takie troszke przymarszczone i jak przechodziłam przez plac handlowy to jedna pani sie pytała czy to pidżama czy spodnie .
Dziękuje dziewczynki za życzonka zdrówka dla babci i psiapsióły.
Kurcze jak jest zimno okrutnie normalnie stopy mi zmarzły w grubych skarpetach ja chce jeszcze troszke lata:-(
kobietka- ja też w grubych skarpetach siedze z kubkiem gorącej herbaty i zaraz chyba rekawiczki założe
Siedze i czytam o tej betce i mam juz mętlik w głowie. Już bym chciał mieć wyniki.
Wyniki będę miała w necie i nie wiem własnie czy będa tam podane jakies ich normy. Mam nadziej, że wyjdzie coś konkretnego i jednoznacznego i przestane w końcu wciąż o tym mysleć
Siedze i czytam o tej betce i mam juz mętlik w głowie. Już bym chciał mieć wyniki.
Wyniki będę miała w necie i nie wiem własnie czy będa tam podane jakies ich normy. Mam nadziej, że wyjdzie coś konkretnego i jednoznacznego i przestane w końcu wciąż o tym mysleć
devi wynik bety do 5 świadczy o braku ciąży, natomiast od 5 wzwyż świadczy o ciąży, ale normy zależą też od laboratorium w którym robisz badania. Nie martw się na zapas, wiem łatwo powiedzieć, ale na wyniku będziesz miała w razie czego napisane, który tydzień wskazują wyniki bety
kobietka, nie jestem kochana na ciebie zła, za to co napisałaś bo wszystkie wiemy jaka jest prawda. I umówmy się, piszcie na ten temat co chcecie, bo to że ja jestem pielęgniarką nie znaczy, że nie znam realiów. Zawsze znajdzie się ktoś kto nie powinien piastować danego stanowiska
kobietka, nie jestem kochana na ciebie zła, za to co napisałaś bo wszystkie wiemy jaka jest prawda. I umówmy się, piszcie na ten temat co chcecie, bo to że ja jestem pielęgniarką nie znaczy, że nie znam realiów. Zawsze znajdzie się ktoś kto nie powinien piastować danego stanowiska
reklama
No to respekt ilonka26 za ujawnienie się - ja mam o tyle łatwiej, że Ty juz szlak przetarłaś Sama jestem młodym lekarzem i nawet z własnego doświadczenia wiem, że są lekarze skur***le, ale trzeba tez zrozumieć jak wyglada sytuacja w słuzbie zdrowia, a do tego trzeba siedziećw środku. Na izbę przyjęć kierowani sa głównie młodzi lekarze, bez doświadczenia i od nich wymaga sie podejmowania decyzji - jest to można powiedzieć najłatwiejsze rozwiązanie (z punktu widzenia starszych lekarzy) bo wina obarczyc można młodego kolegę za nie przyjęcie pacjenta, którego przyjąć sie powinno, a z kolei za przyjęcie za dużej ilości pacjentów (a sytuacja w szpitalach jest na serio dramatyczna..) są "rozmowy" z szefem.. Więc i tak źle i tak niedobrze.. Niestety.
devi - no jak juz będziesz miała wynik to sie pochwal :-) i spokojna głowa - normy powinnaś mieć podane (włącznie z przedziałami wartości odpowiadającymi poszczególnym tygodniom - to juz w razie wyniku pozytywnego)
devi - no jak juz będziesz miała wynik to sie pochwal :-) i spokojna głowa - normy powinnaś mieć podane (włącznie z przedziałami wartości odpowiadającymi poszczególnym tygodniom - to juz w razie wyniku pozytywnego)
Podziel się: