reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
hej Laski

Devi w/g mnie wszystko się może zdarzyć;-), więc chyba najlepiej jak betę zrobisz.

Kobietka22 niestety nasza służba zdrowia przedstawia wiele do życzenia, sama niejednokrotnie miałam okazję sie o tym przekonać:baffled: niestety

Daffodill to Ty w ciążę zaszłaś biorąc tabletki?? Przepraszam, jeżeli cos nie doczytałam lub pokręciłam, ale tak zrozumiałam.

U mnie 2 dzień okresu-no dosyc skąpy, ale jeszcze mozna go pod normę podciągnąć

tak kochana dobrze zrozumialas ale ja nie wiedzalm ze wymioty poprostu sprawia oslabienie dzialania tabletki... glupia bylam to logiczne bylo heheh a czyms sie zatrulam w sumie to leczona bylam na grype zoladkowa. jednakze w tym momencie zadecydowalismy z moim (wtedy) chlopakiem tuz przed zareczynami ze chcemy miec dziecko ale nie wiedzielismy ze ono juz jest;p

I tyle sie nagadałm ,że tylko test zrobie, że sie na kręcam i dzis po pracy poleciałm na betke. Wyniki bede mial dzis ok.20-21. Ale nie pewność. Dziewczyny jakiego wyniku mam sie spodziewac jesli nie jestem w ciazy?? Czy wyjdzie poprostu 0 czy może być jakaś nie wielka wartość dodatnia nie zonaczjaca ciazy?? Wszytskie tableki zaczynaja sie o od wartości 3 a co jesli bedzie mniej??

Devi yyyyy:baffled: kurcze czytałam tyle razy normy betki ,a teraz mam czarną dzióre w głowie........, wiem ,że każde laboratorium ma swoje normy i oni chyba Ci powiedzą jeśli coś wyjdzie na ,który tydzień to pasuje jeśli jest ciąża.

Ilonko - mam nadzieję ,że sie nie gniewasz za tę służbę zdrowia bo jest wiele miłych i życzliwych lekarzy i pielęgniarek i wogóle , akurat nam trafiła sie zołza miesiąc temu też babcia była w szpitalu i wszystko przebiegło spokojnie i miło ,a tym razem sie nam nie powiodło.Jakie stanowisko piastujesz?

Daffodil - to ty widze graczka nałogowa jesteś:tak:, ja to nie mam czasu ,no chyba,że na allegro posiedze czasem też mam ten nałóg ,że zamiast do sklepu to ja do neta bo zawsze jak szukam w sklepach to nic mi nie pasuje ,a na allegro jest często taniej i niepowtarzalnie, zresztą nasza mieścina to zacofana jest kupiłam na lato rybaczki białe z satyny takie troszke przymarszczone i jak przechodziłam przez plac handlowy to jedna pani sie pytała czy to pidżama czy spodnie :-D:-D:-D:-D.

Dziękuje dziewczynki za życzonka zdrówka dla babci i psiapsióły.

Kurcze jak jest zimno okrutnie normalnie stopy mi zmarzły w grubych skarpetach ja chce jeszcze troszke lata:-(

kobietka- ja też w grubych skarpetach siedze z kubkiem gorącej herbaty i zaraz chyba rekawiczki założe :)
Siedze i czytam o tej betce i mam juz mętlik w głowie. Już bym chciał mieć wyniki.
Wyniki będę miała w necie i nie wiem własnie czy będa tam podane jakies ich normy. Mam nadziej, że wyjdzie coś konkretnego i jednoznacznego i przestane w końcu wciąż o tym mysleć

devi wynik bety do 5 świadczy o braku ciąży, natomiast od 5 wzwyż świadczy o ciąży, ale normy zależą też od laboratorium w którym robisz badania. Nie martw się na zapas, wiem łatwo powiedzieć, ale na wyniku będziesz miała w razie czego napisane, który tydzień wskazują wyniki bety

kobietka
, nie jestem kochana na ciebie zła, za to co napisałaś bo wszystkie wiemy jaka jest prawda. I umówmy się, piszcie na ten temat co chcecie, bo to że ja jestem pielęgniarką nie znaczy, że nie znam realiów. Zawsze znajdzie się ktoś kto nie powinien piastować danego stanowiska :)

reklama
No to respekt ilonka26 za ujawnienie się - ja mam o tyle łatwiej, że Ty juz szlak przetarłaś ;) Sama jestem młodym lekarzem i nawet z własnego doświadczenia wiem, że są lekarze skur***le, ale trzeba tez zrozumieć jak wyglada sytuacja w słuzbie zdrowia, a do tego trzeba siedziećw środku. Na izbę przyjęć kierowani sa głównie młodzi lekarze, bez doświadczenia i od nich wymaga sie podejmowania decyzji - jest to można powiedzieć najłatwiejsze rozwiązanie (z punktu widzenia starszych lekarzy) bo wina obarczyc można młodego kolegę za nie przyjęcie pacjenta, którego przyjąć sie powinno, a z kolei za przyjęcie za dużej ilości pacjentów (a sytuacja w szpitalach jest na serio dramatyczna..) są "rozmowy" z szefem.. Więc i tak źle i tak niedobrze.. Niestety.
devi - no jak juz będziesz miała wynik to sie pochwal :-) i spokojna głowa - normy powinnaś mieć podane (włącznie z przedziałami wartości odpowiadającymi poszczególnym tygodniom - to juz w razie wyniku pozytywnego)

Do góry