reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
Witam się niedzielnie kochane:)

Dziś wysprzątałam z mężem ogród teraz jest piękny i ładny i domek ogarnęłam do końca aaa i pościel jeszcze piorę,mam nadzieję że wyschnie na dworze bo pogoda nie za ciekawa,ciepło ale nie ma słoneczka.

A co u was?

ja wstawiłam zapiekankę do piekarnika, zjemy i idziemy na słoneczku się wygrzać:-D
a i zostałam skarana za pranie w niedzielę-pralka się popsuła chyba:zawstydzona/y::sorry2:ech zobaczymy co powie fachowiec jak przyjedzie, na szczęście padła jak już kończyła prać więc rzeczy się suszą
Agnieszka zazdroszczę ogrodu, z M mówimy że za jakieś 15 lat zamienimy mieszkanie na domek z ogródkiem:tak::-Du mnie na razie piękne słoneczko świeci, ciekawe jak długo
Devi ja w gry nie gram w necie, ale czasem na komórce klocki poukładam, albo sudoku rozwiąże;-)

Milenka śpi biedaczka:baffled:

Dziewczyny ja nawet nie zabieram się za gry w necie, bo już całkiem bym nic w papierach nie zrobiła. Wogóle komputer to pożeracz czasu.

Anna 25 ja Milence też zamawiam ciuchy na allegro, bo ona tez ma wymagania co do postaci z bajek:-D

Agnieszka tos się dzisiaj napracowała w domku:tak:. U mnie efekt porządku jest bardzo krótki, bo metraz mojego mieszkania powala 29,5 mkw. Brak przestrzeni:crazy:. Nie zapzeszam, ale jest jakieś światełko na zamianę.

A ja siedze i myśle......

Napisze tu teraz kilka zdan ale tylko dlatego ze musze sie wygadac, maz nie rozumie sytuacji a ja musze wyrzucic z siebie co mi lezy na sercu choc pewnie jak zwykle przesadzam i nakrecam sie no i juz wam o tym pisalam:) Dalej nie musicie czytac heheh

Jestem w drugim cyklu po tabsach. Pierwszy trwał 30 dni, ostatnia @ 04.08 wiec zakladaj ze ten bedzie tak sam @ powinna pojawić sie 04.09. 02.09 pojawiło się mocne palmienie i ból jajników- byłam pewna ze @ sie zaczyna wiec tego samego dnia byl seksik z mezem bez zabezpieczenia. 03.09 bardzo lekkie plamienie i sporadyczne klucie w jajnikach dzis juz praktycznie nie ma nic. Bez zabezpoeczenia kochalismy sie jescze 28.08 (spontan w hotelu i wydawalo mi sie ze jestem po owu-mierzylam temp. do 22 dc i wygladalo mi ze owu byla w 17dc).
I teraz tak sobie mysle czy piatkowe plamienie nie bylo przez przypadek owulacja i przez przypadek dalismy sobie czadu bez zabezpeiczenia i bedzie dzidzia duzo szybciej czy moze moj organizm robi sobie ze mnie jaj??
Nie wiem, ale siedzie i mysle a internet tylko bardziej mnie nakreca a pewnie jest wszytsko ok tylko ja sie nie znam .....;)

Ufff juz mi lepiej :D

Devi może zrób test i wtedy będziesz wiedziała czy jest cosik czy nie bo czasem podczas implantcji zarodka jakiś czas po owulacji występują takie plamienia implantacyjne i często kobiety mylą je z @ :tak:,a jeśli nie ufasz testom to jeśli sie wszystko nie wyjaśni idz do lekarza zobaczyć co tam sie dzieje.

Jaki ja miałam masakryczny weekend z piątku na sobote o 24:30 mieliśmy telefon ,że babcie zabrało pogotowie do szpitala (w naszym mieście), więc ubrałyśmy sie z mama i tam pojechałyśmy ,a tam takie wredne babsko było i nie chciało babci przyjąć , babcia ma zwykle niskie ciśnienie a tym razem miała 180 na 115 drętwienie palcy , ból w plecach i szum w uszach , a ta małapa stwierdziła ,że to jeszcze nie jest powód do tego żeby w środku nocy do szpitala jechać , z ratownikami z karetki też sie kłóciła,że po co ją przywieźli więc zapytałam tej pani czy jakby był zawał to dopiero wtedy by przyjęła,a ona coś tam ,że jak ja sie zachowuje , ja powiedziałam ,że tu jest szpital i tu ludzie mają prawo po pomoc przyjechać, i potem sie okazało ,że babacia ma nadciśnienie tętnicze została na obserwacji i jak narazie z pomocą leków czuje sie dobrze, a ta pani to jakaś nowa pani doktor , bo ja pracuje w sklepiku w szpitalu i jej nigdy nie widziałam wcześniej i potem inna pani z pogotowia powiedziała ,że to nowa lekarka z Wawy przyjechała wrrrrrr:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Ja miałam weekend pracujący więc codziennie po pracy do babci na odzdział szłam, a wczoraj nie miałam siły zasiąść do Was bo wtedy z pogotowia wróciłam przed 4 nad ranem potem rano musiałam wstać do pracy , potem zaraz po pracy pojechać do mieszkania babci na wieś po jej rzeczy no i jeszcze do teściów zajrzeliśmy bo już blisko byliśmy, jestem skonana i licze,że mi mąż dziś jakiś masaż relaksujący zrobi ;-);-) najważniejsze ,że wszystko już wporządku z babcią i mogę sie rozluźnić.
A moja psiapsióła jest w ciąży i bardzo sie cieszę przesłała mi zdjęcie testa:-).

Ilonka - może jednak zrób tego testa co?Mi pierwszy w dniu @ czyli w 28dc też nie wyszedł dopiero po tygodniu zajarzył z tego co pamiętam.

kobietka- tak to jest z nasza służba zdrowia, czasami az starch z lekarzami rozmawiac tacy sa nie mili. Łaske robia ze pracuja...ale dobrze ze juz z babcia lepiej :) Dużo zdrówka jej życze :)
A Tobie proponuje gorąca kapiel i pod kolderke z ulubiona książke lub programem w TV ( kolejna edycja TzG sie zaczeła ;)) no i męza z masazem pogon.

wracajac do mnie (ja znowu o sobie :p), to raczej nie plamienie implanatacyjne bo byłoby za szybko, jedyny stosunek bez zabezpieczenia byl 3 dni przed palmieniem. Tak czy siak jutro sie umowie do gin., jestem dopiero co po odstawieniu tab. i gin. mowila zeby przychodzic do niej jesli @ spoznia sie przynajmniej 14 dni wiec sie do niej umowie na za 2 tygodnie. I jak sie nic nie ruszy to w piatek zrobie test (choc nie czuje sie ciazowe ale roznie bywa).
Gdyby nie to mocne plamienie w terminie spodziwanej @ to nie byloby sprawy- bylam przygotowana ze cykle moga mi teraz warjowawc.

cześć
u mnie @ dziś się rozkręcił koło 17, więc niestety tym razem nie udało się

devi ja miałam tą samą historię co ty, wczoraj rano 3 małe plamki krwi i do 17 dzisiejszego dnia nic, ani bólu brzucha, ani @
po 17 rozkręcił się i nie jest może mega duży ale już jest, więc może i u ciebie tak będzie
jak chcesz zawsze możesz zatestować :) a nawiasem mówiąc zastanawiam się czy to nie wina progesteronu, bo gdzieś na necie znalazłam, ze plamienia przed @ mogą być powodem niskiego progesteronu, ale kij wie czy to prawda

reklama
ilonka to jednak @ przykro mi ale jest nowy cykl i jest nowa nadzieja:)
devi dobrze że umówiłaś się do gina,daj znać jak będziesz po wizycie i czego się dowiedziałaś:)
kobietka gratulacje dla przyjaciółki,zdrówka dla babci,dobrze że już wszystko jest ok :)
...aaa tą lekarkę to powinni wypierd**** ze szpitala :wściekła/y:

Ja chwilkę posiedzę i uciekam do męża :-p

Do góry