reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie w 2012

reklama
wika a leczysz się na tarczycę?? ja myślałam, że mam zawirowania mojej, ale w zeszłym miesiącu zrobiłam przegląd łącznie z przeciwciałami i jest ok, teraz tylko chciałam zrobić prolaktynę, LH, FSH, testosteron i estradiol no i w 21dc progesteron
co do prania ja też musiałabym zdjąć, ale jak i tak już mi je zlało, to mam to gdzieś niech wisi :)

a @ ni ma, rano był śluz podbarwiony krwią, teraz nic i sama nie wiem czy to liczyć jako @, kurde nie wiem przez co ale mam jakieś zawirowania cyklu, testu nie robię bo nie ma sensu

misia co to za gra??

A cio to za gierka?

www.farmerama.com hoduje się zwierzaczki, roślinki. :)) Stałam się farmerką :)) Na początku trochę jest nudne, ale potem gra się rozkręca :)

wika a leczysz się na tarczycę?? ja myślałam, że mam zawirowania mojej, ale w zeszłym miesiącu zrobiłam przegląd łącznie z przeciwciałami i jest ok, teraz tylko chciałam zrobić prolaktynę, LH, FSH, testosteron i estradiol no i w 21dc progesteron

a @ ni ma, rano był śluz podbarwiony krwią, teraz nic i sama nie wiem czy to liczyć jako @, kurde nie wiem przez co ale mam jakieś zawirowania cyklu, testu nie robię bo nie ma sensu

przed pierwszą ciążą zrobiłam wszystkie badania. Wyszły ok i endokrynolog dała zielone światło na staranka, kazała przyjśc do niej jeżeli przez rok nie uda się zajśc w ciążę. jak byłam młodsza to się leczyłam- co miesięczne wizyty, badanie poziomu hormonów i tabletki. jak mialam 20 lat, to endokrynolog zaleciła tylko co roczne wizyty i podstawowe badania.
Ilonka, ja bym zrobiła jednak ten test :) Bo to coś dziwne z tą Twoją @@@@. Chyba że masz tak co miesiąc.

wika to gratulacje farmerko:)
Ja też bym może pograła ale czasu brakuje niestety...:(

mnie też ostatnio czasu brakuje, ale raz dziennie wchodzę na mooją farmę i musze ją oporządzić :)))) I to już jest uzależnienie!!!!!!!!!!!! Tak jak jestem uzależniona od zakupów na Allegro :))

www.farmerama.com hoduje się zwierzaczki, roślinki. :)) Stałam się farmerką :)) Na początku trochę jest nudne, ale potem gra się rozkręca :)

przed pierwszą ciążą zrobiłam wszystkie badania. Wyszły ok i endokrynolog dała zielone światło na staranka, kazała przyjśc do niej jeżeli przez rok nie uda się zajśc w ciążę. jak byłam młodsza to się leczyłam- co miesięczne wizyty, badanie poziomu hormonów i tabletki. jak mialam 20 lat, to endokrynolog zaleciła tylko co roczne wizyty i podstawowe badania.
Ilonka, ja bym zrobiła jednak ten test :) Bo to coś dziwne z tą Twoją @@@@. Chyba że masz tak co miesiąc.
a leczyłaś się słońce na nadczynność czy niedoczynność tarczycy?? mi po drugim poronieniu wyszło fT3 podwyższone, a reszta ok, teraz zrobiłam powtórkę i wszystkie wyszły gites

co do @ to nigdy nie miałam czegoś takiego, zawsze przychodził @ od razu z wielkim hukiem, bólem brzucha, krzyża i czym kolwiek, zawsze bolała mnie też na 2 dni przed głowa - bo miewam migreny przed @ w tym miesiącu nic, więc sama nie wiem co jest grane. W sumie test robiłam w 26dc i wyszedł negatywny, więc chyba to nie to. Już sama snuję wizje, a to dopiero 29dc
może jutro wstanę zalana na maksa :(

a leczyłaś się słońce na nadczynność czy niedoczynność tarczycy?? mi po drugim poronieniu wyszło fT3 podwyższone, a reszta ok, teraz zrobiłam powtórkę i wszystkie wyszły gites

Ilonka ja mam niedoczynność. Trudno powiedzieć ze sie leczę, bo ostatni raz byłam u lekarza we wakacje 2008 r., czyli 2 lata temu. Ale teraz muszę się wybrać i porobić badanka.

moja mama ma już przeszło 30 lat niedoczynność, ale też od kilku lat tylko chodzi co roku na kontrole i nic nie musi brać
bo wyniki są w normie, ale przed ciążą lepiej zrobić porządek z tarczycą, bo lubi namieszać, no i myślę, ze u ciebie trzeba będzie ją też kontrolować w trakcie ciąży

reklama
moja mama ma już przeszło 30 lat niedoczynność, ale też od kilku lat tylko chodzi co roku na kontrole i nic nie musi brać
bo wyniki są w normie, ale przed ciążą lepiej zrobić porządek z tarczycą, bo lubi namieszać, no i myślę, ze u ciebie trzeba będzie ją też kontrolować w trakcie ciąży

W ciązy z Igorkiem, za każdym razem jak ginka dawała mi skierowanie na krew, to przy okazji robiłyśmy też hormony. Wsio było ok. Mam też teraz cichą nadzieję, że ta moja tarczyca nie narobi zamieszania przed drugą ciążą. Ale napewno za ok. miesiąc- dwa wybiorę się do endokrynologa na wizyte, co by ze spokojem zacząć staranka :))

Do góry