Przepisik:
1kg marchewki (może być 1 opak. zamrożonej)
25dag mięska wieprzowego
2 cebule małe
vegeta, sól, pieprz
1 łyżka cukru
olej
Marchewkę kroimy w kosteczkę i gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem 1/2 łyżki cukru i szczyptą soli do momentu aż będzie miękka. Cebulki obieramy i kroimy w kosteczkę. Mięsko myjemy, odsączamy w papierowy ręcznik i kroimy w małe kawałeczki. Dobrze obsmarzamy a patelni na rozgrzanym oleju aż do zarumienienia z każdej strony. Następnie do mięska dolewamy 1/2 szklanki wody i dusimy pod przykryciem 10-15 minut aż woda troszkę odparuje i mięsko będzie miękkie. Do mięska dodajemy cebulkę i chwilkę dusimy a następnie dodajemy marchewkę. Całość nie powinna być bardzo sucha więc możemy dodać troszkę tej wody w której gotowałyśmy marchewkę. Na koniec doprawiamy do smaku Vegetą, solą i pieprzem. W sumie zajęło mi przygotowanie tego ok 1 godzinki.