reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Dziewczyny ostatnio miałam 30 dniowy cykl, pomoóżcie mi i powiedzcie. Bo czytałam ostatnio że jak zaczyna się owulacja to występuje śluz w podobny do kurzego białka w surowym jajku i zaraz po jego pojwaieniu się po kilku dnich wystepuje jajeczkowanie. - CZY TO PRAWDA, MAM SIĘ TYM KIEROWAĆ???????? BO TEMPERATURY NIE CHE MI SIE MIERZYC TO TRZEBA BYĆ DOKŁADNYM I O TEJ SAMEJ PORZE, A Z MOIM SNEM JEST RÓŻNIE.
może kup testy owulacyjne, pomoga określić dzień płodny.

Cześć dziewczyny.
Wkrótce ja zabieram się za intensywne przytulania,mam do was pytanie:zawstydzona/y:
Jak często?tzn.lepiej co dzień czy co dwa dni te przytulania?No i kiedy zacząć z taką częstotliwością jaką mi zalecicie.Małpa przybyła do mnie w Wigilie,dzisiaj jest 8dc ostatni trwał 27 dni.
Kupiłam też testy Hydrex i od jutra zaczynam z nimi działać,w tamtym miesiącu mi się nie udało zafasolkować ale sugerowałam się tylko kalkulatorem dni płodnych w necie:szok:

witaj,

ja mam identycznie jak Ty. @ w wigilje i 27 dniowy cykl. Kupilam testy, pomagają ustalić dni płodne. Z tymi przytulaniami i z częstotliwością to różnie słyszałam, niektórzy doradzają że co drugi dzień (zwłaszcza jesli chce sie synka). Mam książke "chłopiwc czy dziewczynka" - napisane jest w niej ze jak sie staramy o dziewczynke to mozna codziennie , byleby raz dziennie a nie więcej bo się plemniczki osłabiają... nie piszą nic o wspłżyciu co 2 dni.
wg moich obliczen i pomiarow z poprzendich cykli na podstawie testów, owu miałam przy 27 dniach 12 lub 13 dnia.

Kochane Staraczki w Nowym Roku życzę Wam tego czego najbardziej pragniecie, czyli maleńkich Fasoleczek pod Waszymi sercami i by zdrowo rosły:tak: wierzę, że za rok już wielu (oby wszystkich) Was już tu nie będzie:-D

Muszę się pochwalić... Będziemy mieć SYNKA:-D

:tak:

Gratuluję. to pewnie wybraliście już jakies sliczne imie dla syneczka?
pamiętasz czy przytulaliście się przed owu czy raczej podczas? (ciekawa jestem czy sprawdzają się metody planowania płci;-)

reklama
Szczęśliwego Nowego Bobaskowego Roku !!!!

P.S gdzie się podział wątek Starające się 2009 ?? Nie było mnie dwa dni i znowu jakieś zmiany.

Witajcie dziewczyny;-)​
Niektore kobietki znaja mnie z watkow Starajace sie 2008, Mamusie, starajace 2009, Starajace sie 2009. Kurde a to juz 4 forum, na ktorym wystepuje hihi:tak:
Mam 27 lat, za 1,5 miesiaca skoncze 28:tak:. Jestem mezatka od 1,5 roku, co widac na moim suwaczku. Staramy sie z mezem o dzidzie od 4 m-cy. Wlasnie zaczal sie 5 cykl starankowy:-(Jeszcze nie dostalam tej prawidlowej @ narazie mam plamienia - zreszta jak zawsze. Wtedy myslalam, ze to bedzie tak latwo i uda sie za pierwszym podejsciem - przeciez jestesmy zdrowi:-). Teraz nie wiem dokladnie, gdzie tkwi problem(mysle, ze moze progesteron niski, bo mam brazowe plamienia na ok 7-10 dni przed @, bede w Polsce za 2,5 tyg to sprawdze:tak:), ale mysle ze psychika czlowieka ma rowniez duzy wplyw na to. Ostatnio mam wielkie dolki z tego powodu:-(, czesto tez placze a moja najlepsza przyjaciolka ciagle powtarza, ze to nam w niczym nie pomaga. Czesto sie tez stresuje(nie tylko tym, rowniez i w pracy), jestem nerwowa:tak:. Mimo, ze staram sie dac na luz to jakos tak ciezko mi to wychodzi, bo tak bardzo pragne dzidzi i ciagle o tym mysle. No ale Nowy Rok sie zaczal i mysle , ze przyniesie nam nowe, wspaniale chwile:tak::-):tak:
Pozdrawiam Was serdecznie!!!!:-)

witaj malwinko :-D
mezatka ciebie rowniez znamy juz :)niemartw sie napewno sie uda!!:-D ale jak to jest ze nie masz jeszcze prawidlowego @?? robilas badania? czy to po tabletach? :happy:

P.S gdzie się podział wątek Starające się 2009 ?? Nie było mnie dwa dni i znowu jakieś zmiany.
Witam Wszystkich w Nowym Roku!

Malwina też już kilkakrotnie sprawdzałam czy jestem na dobrym wątu... :baffled::confused:
Zakręcone to strasznie...
Mało mnie interesuje jak się nazywa - mam tylko nadzieję, że nikogo nie zabraknie...:dry:

Sylwester minął, a wraz z nim pojawiły się nowe postanowienia - mój M szepnął mi wczoraj do ucha, że jego jedynym marzeniem na ten nowy rok jest dzidzia -hmm... dawno już takiej zgodności między nami nie było... hehehe:happy:
Zatem jak tylko @ odfrunie zabieramy się do przytulanek:tak:

A ja se filmek obejrzalam....i wrocilam do Was....

Mezatka - ano ten rok msi byc udany dla nas wszystkich. 12 cykli przed nami:) wiec mamy troche czasu....ale zafasolkujemy najpozniej w I kwartale:)

Marzenixx - TY sie nie dopatruj objawow, bo zaczynasz miec wszystko po kolei. Calm down....

witaj malwinko :-D
mezatka ciebie rowniez znamy juz :)niemartw sie napewno sie uda!!:-D ale jak to jest ze nie masz jeszcze prawidlowego @?? robilas badania? czy to po tabletach? :happy:

Chodzilo mi, ze nie dostalam dzisiaj jeszcze tej prawidlowej wrednej @, bo zawsze mam jeden dzien przed @ lekkie plamienia a na drugi dzien duzo krwi:-(, brzych tak zawsze mnie boli w pierwszy dzien, ze musze na tabletkach jechac, jest mocna, a potem juz jest oki, czyli jutro pewnie spedze dzien w lozku:wściekła/y:. Dobrze, ze mam wolne:tak:Brzuszek wlasnie mnie juz tylko pobolewa jak na @, wiec nawet sie juz nie ludze, ze cos z tego bedzie w tym m-cu.

Ide dziewczyny ogladnac jakis film z mezem, bo mamy pare ciekawych sciagnietych z netu. Ostatnio ogladalismy pare dobrych komedii romantycznych i melodramatow, ale szczerze mowiac uwielbiam horrory i dobre kino akcji:-)

reklama
Chodzilo mi, ze nie dostalam dzisiaj jeszcze tej prawidlowej wrednej @, bo zawsze mam jeden dzien przed @ lekkie plamienia a na drugi dzien duzo krwi:-(, brzych tak zawsze mnie boli w pierwszy dzien, ze musze na tabletkach jechac, jest mocna, a potem juz jest oki, czyli jutro pewnie spedze dzien w lozku:wściekła/y:. Dobrze, ze mam wolne:tak:Brzuszek wlasnie mnie juz tylko pobolewa jak na @, wiec nawet sie juz nie ludze, ze cos z tego bedzie w tym m-cu.

aha juz rozumiem ale po suwaczku widze ze juz powinnas miec @, a nie robilas testu?? w tym miesiacu czy jak?

lolitko nie mam juz wszytskich objawow heheh jak narazie tylko mnie cycuchy bola i pobolewa podbrzusze ale tak jak zawsze przed @ wiec staram sie nie nakrecac ale jakos mi to slabo wychodzi hehehe....:-D

Do góry