reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

ale na razie mam troche sluzu, ale jest go stanowczo za malo, by nazwac to sluzem owulacyjnym....ale dzieki, bede czekac na rozwoj sluzu.
Czyli skoro w ostatnim cyklu nic totalnie mnie nie bolalo i byl o 4 dni dluzszy niz sadzilam to mogl byc bezowulacyjny? :baffled:
odnosnie cyklu bezowulacyjnego.. byc moze ze taki byl.. ja nie pamietam kiedy mialam cykl owulacyjny i czy bolaly mnie jajniki.. nigdy na to nie zwracałam uwagi, wiem ze w grudniu, styczniu, chyba lutym, marcu, mialam bezowulacyjne.. w tym poprzednim mialam ból owulacyjne potem sluz zanikł, był szczyt szyjki, (miekka, wysoko, otwarta), oraz skok tempki.. wszystko sie zgadzalo z poprzednimi cyklami poza wlasnie tym bólem wiec śmiem twierdzić, że był owulacyjny.. w tym cyklu takze pije ziółka i poprosze jutro doktora o monitoring.. zobaczymy czy sie zgodzi..

PS szkoda ze nie mierzysz tempki.. ale jakbys zaczeła nawet od jutra to może coś byśmy wywnioskowali
tempke mierzy sie w pochwie - polecam, w odbycie i ustach (ust nie polecam, bo w kazdym miejscu w ustach inne pomiary wychodzą..)
zawsze o tej samej porze miedzy 5 a 7 rano, przed wstaniem z łóżka.. po co najmniej 4-ro godzinnym śnie..

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiulek82-a sadzisz, ze w takich cyklach masz owulacje, czy tez odwrotnie?

Raczej na pewno jest owulacja. 2 cykle miałam monitorowane więc na 100% była,a 2 kolejne czułam w dniu pękania pęcherzyka ból. W jednym cyklu w lewym jajniku w drugim w prawym. Ogólnie już z tydzień przed @ bolą mnie jajniki. Czasami też jakby szyjka.

Nie ma sprawy. Meldujemy się zaraz po powrocie. Solidarność jajników:-) Śmiesznie by było jakby wszystkie cztery jutro dowiedziały się, że jesteśmy w ciąży:-)

Byłoby śmiesznie,ale jednocześnie cudownie! :tak:

dziewczyny a jaki jest śluz w czasie ciąży?

W czasie ciąży śluz jest biały i ma konsystencję budyniu. ;-)
Zmykam spać. Dobranoc laseczki!

W 4 dniu ciazy?? Jezeli "jestes" w czwratym dniu ciazy, to zdecydowanie poczekaj z testami. Nic Ci nie pokaza. Wlasnie czytam Twojego posta z innego watku, gdzie napislas :

Kobitki, jak mysliscie, jestem w ciazy czy nie? pomozcie mi to wyliczyc..@ zaczela mi sie 5 maja, a skoczyla 9 maja. I 9.05 w ncy, pozniej 10.05, 11.05 i 12.05 kochalam sie ze swoim narzeczonym. Dodam ze moje cykle zwykle trwaja 25 ni. Jest mozliwe ze doszlo juz do zaplodnienia?

[FONT=&quot]Jezeli 5 maja rozpoczela Ci sie @, to to jest dopiero Twoj 12 dzien cyklu... Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawe z faktu, ze zeby zajsc w ciaze musisz miec owulacje (owulacja przypada srednio na 14 od konca dzien cyklu). W 25 dniowym cyklu, owulacja prawdopodobnie przypada na 12 dzien cyklu. Czyli mozliwe jest, ze albo co dopiero mialas albo dopiero bedziesz miala. Poza tym, jezeli jajeczko po owulacji sie zaplodnilo, to zygota wedruje ok 6-10 dni przez jajowod do macicy, zeby sie tam zagniezdzic (jak sie mysle to mnie poprawcie :p). Wtedy wlasnie mozna powoli zaczac sie testowac.. Sumujac, nie masz po co sie jeszcze testowac. Poza tym, ja bym na Twoim miejscu poprzytulala sie z chlopakiem dzis i jutro.;-) Pozdrawiam[/FONT]

dziękuje :)
ale to tak wracając, to czyli dzisiaj np juz jestem 'w stanie' owulacji? :-p

Witajcie w ten poniedziałkowy poranek:-) bardzo fajny, bo słoneczny:-D czy któraś zna jakieś modły, żeby w sobotę było piękne słoneczko???

miłej zabawy..
udanego wieczoru panieńskiego:-)
Mama Sówka - pewnie odsypiasz??? Daj znać później jak było :-)

Dziewczyny na panieńskim było super:-D ale niestety już o 21-22 byłam dętka:-p mam nadzieję, że na weselu wytrzymam:-p dziewczyny ubrały się na różowo (że niby to mój ulubiony kolor:-p) i ogólnie było bardzo wesoło:-D dostałam piękne pluszowe kapcie z wackami (w nawiązaniu do imienia mojego Narzeczonka:-p):-D hehe, a jak wróciłam do domku to musiałam pijaczków odwozić do domku hehe, bo Narzeczonek imprezkę też robił, ale w domku, tzn. w garażu:-p na szczęście wszystko już mamy załatwione, więc w tym tygodniu mam relaks:-D środa fryzjerka, czwartek paznokcie, a w piątek kosmetyczka:-D

Cześć dziewczynki. Ja dziś nie w sosie bo wczoraj wieczorkiem się zdenerwowałam strasznie. Podczas kąpieli w prawej piersi wyczułam sporawe zgrubienie, którego nie ma w lewej. Nawet mąż sprawdzał. Tak strasznie się przestraszyłam. Dobrze, że jutro jadę na monitoring to poproszę lekarkę, żeby mi to zbadała i dała skierowanie na jakieś badanie czy co. Mówię wam jak ja się dziś czuję. Moja mama jest pielęgniarką i powtarza mi, żebym się nie martwiła na zapas bo to może być coś niegroźnego np. torbielka lub włókniak bo takie się podobno robią w czasie ciąży lub przy braniu hormonów a ja byłam w ciąży i niedawno brałam hormony. Niemniej jednak strasznie się boję. Aż mi temperatura skoczyła z tego wszystkiego.

Kochana wiem, że to trudne, ale staraj się za dużo nie przejmować i zobaczymy co powie lekarz:tak:

ja pewnie się zamelduje wieczorem dopiero bo mój gin przyjmuje po 16

Nektarynka po 11 ma wizyte, kroczek po 16 a nie wiecie jak justys?

Czekam na info od każdej:-) rzeczywiście było by super, jakby się okazało, że wszystkie jesteście w ciąży:-) trzymam kciuki:-D

u mnie jak kiedyś będzie chlopczyk to na pewno KUBA...a co do dziewuszki??nie wiem...Chciałabym Lidia ale maz sie nie zgadza..

Kochana moja mamusia kochana ma na imię Lidka:-D

Aha muszę się pochwalić, bo wczoraj dostałam drugą @ i już nie będę się musiała martwić w czasie ślubu i wesela:-)

Pozstawaiam wszystkie Was kochane bez wyjątku i piszcie co u Was:-D

No to poszalałaś kochana :) Ostatnie chwile wolności, później będziesz już stateczną żoną i nie będzie wypadać żebyś tak szalała...ihihihihihihiih

A imię Lidia kojarzy mi się z piękną dziewczyną i bardzo mi się to imię podoba :) Także Twoja Mamusia ma fajnie wg mnie...

Dzwoniłam do przychodni. Wizytę mam na 17. - trzymajcie kciuki żeby to nie okazało się coś złego..

reklama
Witam dziewczynki z rańca. Rzut okiem co słychać i zmykam do pracki a potem na 16.45 do gina.

Hope pytałam o datę ślubu bo ja brałam 12 sierpnia tylko 2 lata później:-)

Witajcie w ten poniedziałkowy poranek:-) bardzo fajny, bo słoneczny:-D czy któraś zna jakieś modły, żeby w sobotę było piękne słoneczko???

Dziewczyny na panieńskim było super:-D ale niestety już o 21-22 byłam dętka:-p mam nadzieję, że na weselu wytrzymam:-p dziewczyny ubrały się na różowo (że niby to mój ulubiony kolor:-p) i ogólnie było bardzo wesoło:-D dostałam piękne pluszowe kapcie z wackami (w nawiązaniu do imienia mojego Narzeczonka:-p):-D hehe, a jak wróciłam do domku to musiałam pijaczków odwozić do domku hehe, bo Narzeczonek imprezkę też robił, ale w domku, tzn. w garażu:-p na szczęście wszystko już mamy załatwione, więc w tym tygodniu mam relaks:-D środa fryzjerka, czwartek paznokcie, a w piątek kosmetyczka:-D

Kochana wiem, że to trudne, ale staraj się za dużo nie przejmować i zobaczymy co powie lekarz:tak:

Czekam na info od każdej:-) rzeczywiście było by super, jakby się okazało, że wszystkie jesteście w ciąży:-) trzymam kciuki:-D

Kochana moja mamusia kochana ma na imię Lidka:-D

Aha muszę się pochwalić, bo wczoraj dostałam drugą @ i już nie będę się musiała martwić w czasie ślubu i wesela:-)

Pozstawaiam wszystkie Was kochane bez wyjątku i piszcie co u Was:-D

Mamo sówko zapewniam cię, że na weselu wytrzymasz do końca. Energia cię będzie rozpierała. NEW METEO.PL a to adres stronki z numeryczną prognozą pogody. Jest bardzo dokładna ale na 2 dni. Musisz tam znaleźć swoje miasto:-)

No to poszalałaś kochana :) Ostatnie chwile wolności, później będziesz już stateczną żoną i nie będzie wypadać żebyś tak szalała...ihihihihihihiih

A imię Lidia kojarzy mi się z piękną dziewczyną i bardzo mi się to imię podoba :) Także Twoja Mamusia ma fajnie wg mnie...

Dzwoniłam do przychodni. Wizytę mam na 17. - trzymajcie kciuki żeby to nie okazało się coś złego..

Trzymam kciuki. Odezwij się po wizycie.

Do góry