reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
chyba nic z tego buuu nic mi dzis nie wychodzi

aguniak - wejdź na lilypie.com albo jakąś polską stronkę i stwórz suwaczek krok po kroku. Jak wszystko zrobisz po kolei to na końcu wyswietli Ci się kod. Skopiuj go i wklej w sygnature w takie okienko co wygląda jak to w którym piszesz wiadomości. Kliknij zapisz i powinno być ok.

wklej kod który jest pod tym PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode

Ostatnia edycja:
Z poradnika młodej lekarki:

- Slyszałem, ze ćwiczenia przyspieszające pracę serca przedluzają zycie, czy to prawda?
- Twoje serce będzie bić tylko okresloną ilość razy... tyle ile masz zapisane w genach i ani raz więcej... Nie marnuj więc tych uderzeń na ćwiczenia. W końcu wszystko się kiedyś zużywa. Przyspieszanie pracy serca nie przedłuży Ci życia. To tak jakby mówić, że przedłużysz życie samochodu żyłując silnik do upadłego. Chcesz życ dłużej? Zdrzemnij się!

* * *
- Czy powinienem jesc mniej mięsa, a więcej warzyw i owocow?
- Przyjrzyj się temu z logicznego punktu widzenia... Co je krowa?
W paszy ma zboze, kukurydzę i mnostwo innych rzeczy. Czym jest ta zielenina? To Warzywa! W takim razie stek z wolowiny je st niczym innym jak doskonalym mechanizmem do dostarczania do twego organizmu warzyw!
Potrzebujesz zboza? Wpierniczaj kurczaka. Natomiast wołowina zapewni ci 100% twojego dziennego zapotrzebowania na zieleninę.

* * *
- Czy powinienem ograniczyc spozycie alkoholu?
- A niby czemu? Wino jest robione z owocow. Brandy to destylowane wino, oznacza tylko, ze zabierają wodę z owocowej masy i w ten sposob masz jeszcze więcej zdrowych pysznosci. Piwo? Halo! Przeciez to chmiel! Wodka? Zyto to zboze! Eeeeeeee.... nawet bimberek powstaje z ziemniakow.

* * *
- Czy smazone zarcie jest szkodliwe dla zdrowia?
- CZY TY W OGOLE MNIE NIE SLUCHASZ? W dzisiejszych czasach jedzenie
jest smazone na oleju roslinnym. Tak po prawdzie to zarcie w nim sobie plywa. Jakim cudem więc większa ilosc warzyw moze ci zaszkodzic?

* * *
- Czy robienie przysiadow pomoze mi stracic "oponkę" na brzuchu?
- Absolutnie nie! Kiedy cwiczysz mięsnie to one się powiększają. Dlatego przysiady powinienes robic tylko wtedy gdy chcesz aby twoj brzuch byl większy.

* * *
- Czy czekolada mi szkodzi?
- Zwariowales? Hej! Nasiona kakao! Kolejne warzywo! To najlepsze zarcie na swiecie!

* * *
- Czy plywanie jest dobre dla mojej figury?
- Czy plywanie jest dobre dla twojej figury? Zapytaj wielorybow!

* * *
- Czy utrzymanie naszego ciala w formie jest istotne dla mojego zycia?
- Hej! Istnieją przeciez okrągle formy życia.

I pamiętajcie...

Zycie nie powinno byc podrozą do grobu, ktorej celem jest dowiezie nie do konca atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwlok. Czlowiek do kresu zycia powinien się dotoczyc z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce, tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy dupy, krzycząc... "ALE TO BYLA JAZDA!"

Ostatnia edycja:
teraz ja mam pytanko..bo jak ostatnio bylam u gina - po przedostatniej @ mowil mi ze jajnik jest powiekszony i to znaczy ze z niego idzie jajeczko..no i tak sobie mysle czy da sie tak hop siup i te jajeczko..mh...zapołodnic?

teraz ja mam pytanko..bo jak ostatnio bylam u gina - po przedostatniej @ mowil mi ze jajnik jest powiekszony i to znaczy ze z niego idzie jajeczko..no i tak sobie mysle czy da sie tak hop siup i te jajeczko..mh...zapołodnic?

A w którym dniu cyklu byłaś? Tak hop siup to się nie da niestety. Jajo a właściwie pęcherzyk musi urosnąć odpowiednio i pęknąć. Wtedy jajo jest gotowe do zapłodnienia i wędruje sobie jajowodem do macicy. Jak natarczywy plemnik je dorwie to jeszcze tylko musi się dobrze zagnieździć w jamie macicy i gotowe - fasoleczka.

reklama
Do góry