reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Witajcie kochane Staraczki!
Coraz bardziej się denerwuję. Nie wiem kiedy zrobić test bo moje @ były ostatnio bardzo długie (ponad 40 dni). 22-23 d.c. miałam owulację i wtedy też się przytulaliśmy,ale nie wiem kiedy test może pokazać faktyczny wynik. Wczoraj zrobiłam jeden,ale to było tydzień od przytulanek więc sądzę,że duuużo za wcześnie. Oczywiście wynik negatywny. Nie wiem czy poczekać jeszcze z tydzień, dwa? A może na bętę iść w przyszłym tygodniu? Ehh... Staram się nie nakręcać,ale wiecie.... Jak już miałam potwierdzoną owulację przez gina to coś mi się stało z mózgiem :-D Gdzieś mi się ubzdurało,że teraz to już napewno się uda. Czekanie jest najgorsze! Staramy się pół roku i ciągle nic.W pierwszą ciążę zaszłam bez najmniejszych problemów w marcu ub. roku. Już rok minął. :-( Cóż, pozostało mi czekanie.

Ja bym poczekala na Twoim miejscu conajmniej jeden dzien po spodziewanej @- nakrecanie sie jest najgorsze i potem smutasno na forum sie robi- napewno sie uda :):):) zobaczysz. Ja bardzo liczylam ze w 2 cyklu sie uda ale nie wyszlo i czekam na koniec @- ale pomalu mi sie odechciewa bo to niby staranka intensywne ale potem jak nie ma II to czuje ze byly nic nie warte, po co sie nastawialam skoro i tak nie nie wyszlo. Juz doszlam do siebie po zalamce- i wcale mi sie nie spieszy do kolejnych przytulanek. Jakos tak. Pozdrowionka

reklama
Coraz bardziej się denerwuję. Nie wiem kiedy zrobić test bo moje @ były ostatnio bardzo długie (ponad 40 dni). 22-23 d.c. miałam owulację i wtedy też się przytulaliśmy,ale nie wiem kiedy test może pokazać faktyczny wynik. Wczoraj zrobiłam jeden,ale to było tydzień od przytulanek więc sądzę,że duuużo za wcześnie. Oczywiście wynik negatywny. Nie wiem czy poczekać jeszcze z tydzień, dwa? A może na bętę iść w przyszłym tygodniu? Ehh... Staram się nie nakręcać,ale wiecie.... Jak już miałam potwierdzoną owulację przez gina to coś mi się stało z mózgiem :-D Gdzieś mi się ubzdurało,że teraz to już napewno się uda. Czekanie jest najgorsze! Staramy się pół roku i ciągle nic.W pierwszą ciążę zaszłam bez najmniejszych problemów w marcu ub. roku. Już rok minął. :-( Cóż, pozostało mi czekanie.

w sumie spokojnie poczzekaj do spodziewanej @ jak przyjdzie to wszystko wyjasni.. jak to kiedys któras napisała nie potrzebnie testowac wczesniej bo i tk jak wyjdzie negatywto jest rozczarowanie tak sami jak przychodzi @ a @ przynajmniej bezplatnie..

aguniak w takim razie owocnych starań:-)
Kinga85 będę trzymać kciuki za Twój wynik. Obyśmy wszystkie miały za tydzień w weekend ogromny powód do radości.
Lolusia2 powiem Ci szczerze, że ja w sumie żadnych objawów nie mam, które mogłyby ewentualnie świadczyć o zafasolkowaniu:no: no może ten ból brzucha w środę ewentualnie choć wiążę go z czymś innym. W tych sprawach ciężko coś prorokować. Moja Sister gdy była w ciąży to test zrobiła w trzy dni po spodziewanej @ i wyszły jej ładne dwie krechy, potem do lekarza na betę, nieco później usg i dzidzia jak malowana a jakiekolwiek objawy zaczeła mieć dopiero w 7 tygodniu. Sama mówiła, że gdyby nie zatrzymanie okresu i test to by pewnie nic nie zauważyła jeszcze przez miesiąc, więc jak widać różnie to bywa.

kasiulek ja mam nadzieje że w koncu wam sie udało:tak: ale nie nakrecaj sie bo sie potem moze rozczarujesz i co... lepiej na luzie:happy: Ja w pierwsza cioze tez zaszałam szybko bo juz w 2cyklu a teraz staramy sie juz 7miesiac...
No ale w koncu sie na pewno uda;-)
3maj się i badz dobrej mysli. I moze lepiej na bete idz jak coś

Hej hej :-)

:angry:prosze mi fochów nie strzelać ;-):-) Pisz do mnie na PW jak bedziesz na forum. Jezeli i ja bede to pojawie sie na pewno:tak: Bo niestety ale malo bywam na necie.

:sorry2: Nie strzelam, nie strzelam :-):-):-) Tak jest - jak coś to na PW napisze.

Maggie nie zostawiaj nas kto nam bedzie czarowal;)) z moim samopoczuciem troche lepiej choc to jeszcze nie to ale mysle,ze z czasem mi przejdzie...nowy cykl,nowa nadzieja moze akurat dzidzia chce przyjsc do mnie na swieta Bozego Narodzenia i zrobic mi prezencik:)

Nie zostaiwiam, nie zostawiam :-D:-D:-D Tak chciałam troszke postraszyć i się udało :-D:-D:-D:-):-) Cieszę się już lepiej - chyba trzeba będzie małe czary mary odstawić znowu (chociaż w czwartek byłam na działeczce i troszkę się działo - pół litra grzańca robi swoje :-):-D)

Maggie szczerze mówiąc to marzę właśnie o dziewczynce...i o chłopcu:-D najpiękniej byłoby za jednym razem:-) W mojej rodzinie są regularnie od kilkudziesięciu lat bliźnięta.Moja Mama mówi, że akurat na moje pokolenie teraz by wypadało:-) Ale co ma być to będzie. Jednego jestem pewna-jak zobaczę te upragnione dwie kreseczki na teście to oszaleję ze szczęścia.
Narazie czekam do 14 marca na teścik.Póki co staram się podchodzić do tego na luzie. Jakiś szczególnych objawów nie widzę. Co prawda w środę mocno pobolewał mnie brzuch przez cały dzień ale wiążę to bardziej z przejedzeniem ciastkami poprzedniego dnia:-Dwięc się jakoś specjalnie nie nakręcam.
Aniu - no to może tak się właśnie ułoży - parka bliźniaków. Choć los lubi płatać figle :-):-):-) - znajomy bardzo chciał dziewczynke a ustrzelił dwóch chłopaków - bliźniaków :-D:-D:-D
A co do tych dwóch kreseczek to chyba każda z nas oszleje ze szczęścia jak się doczeka tych swoich.

Justyś bedzie dobrze i wielkie brawa za pozytywne myślenie:-):-):-)
I z całego serca Ci kochana życze takiego prezenciku na Boże Narodzenie

Maggie a Ty sie nie obrażaj bo ja wczoraj usłyszałam Twoje wołanie ale jak się pojawiłam to ty zwiałaś:-D:-D:-D
Następnym razem będę głooooośniej wołać :-):-):-)
kasiulek - jak wytrzymasz to poczekaj do dnia spodziewanej @ Skoro miałaś poweirdzoną owulkę i ostro pracowaliście w jej trakcie to szanse są naprawde duuuuuże. Trzymam kciuki :-)

O kobiety, nie szukamy objawów, nie robimy testów za szybko, spokojnie czekamy do dnia spodziewanej @.
A kto cierpliwy i w właściwym czasie w nagrodę dostaje fasolkę;-)

No dziewczyny u mnie objawy tez dopiero po terminie miesiączki przyszły:):tak: a test nie ma co robic wcześniej bo jak ja zrobiłam 3-2 dni przed terminem to wyszła taka jasna kreska ,że gdyby nie był o takiej wysokiej czułosci to pewnie nawet tego cienia nie byłoby widać

MARTUSKA ogromne gratki!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)
A mnie mdli i cycy bolą:tak:może to przez to myślenie ,pożyjemy zobaczymy

A tu znowuuuuuuuuu pustki - imprezujecie czy co???

Ja sobie dziś kupiłam butki na wiosne, he he, czerwone takie matowe, mój M. nie znosi czerwonego - ale takie śliczne były. Najwyżej nie będzie sie ze mną pokazywać :-D:-D:-D

MARTUSKA ogromne gratki!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)
A mnie mdli i cycy bolą:tak:może to przez to myślenie ,pożyjemy zobaczymy

Lolusia - a kiedy powinna planowo przyjść @????

reklama
Do góry