reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

fajnie by było mieć znowu fasoleczke ale żeby było wszystko oki:-)
pisałam wczoraj że dostałam@ 2-3 kropki czerwone zanim położyłam się spać, a tu rano wstaje i nic czyściutko. MUSZĘ BYĆ STRASZNIE ROZLEGULOWANA:wściekła/y:
a tak swoją drogą jesteśćie kochane za te wszystkie odp:tak:
będzie fasolka, nic się nie martw. To, że byłaś w ciąży już jest dużym sukcesem i tego się trzymaj. Ja poroniłam, za 6m-cy znów byłam w ciąży i teraz 6m-cy się staramy i nie odpuszczę... będzie dzidzia i już!!!!!!

reklama
będzie fasolka, nic się nie martw. To, że byłaś w ciąży już jest dużym sukcesem i tego się trzymaj. Ja poroniłam, za 6m-cy znów byłam w ciąży i teraz 6m-cy się staramy i nie odpuszczę... będzie dzidzia i już!!!!!!

gosiu trzymam kciuki na pewno zafasolkujesz:-)
tylko dla mnie jest to dziwne ze w tedy za pierwszym razem zaszłam a teraz 4 cykl i nic

gosiu trzymam kciuki na pewno zafasolkujesz:-)
tylko dla mnie jest to dziwne ze w tedy za pierwszym razem zaszłam a teraz 4 cykl i nic
ja za pierwszym razem zaszłam w pierwszym cyklu bo nie spodziewaliśmy się, że tak szybko pójdzie potem czekaliśmy 3 m-ce po poronieniu i teraz 6 m-cy. W każdym cyklu mamy ponoć tyklo 25%szans :-:)-:)-(a pewnie i paradoksalnie, im bardziej się chce tym mniej się ma szans. Też nie rozumiem tej naszej psychiki - chcę mieć dziecko i nie mogę bo się stresuję, że chcę

Hej Hej Słoneczka,

Witam się Niedzielnie :-)

Maggie - czy dobrze rozumiem, że Ty i Twój M. zajmujecie się (w wolnej chwili) ciążową czarną magią??? - MACIE JAKIEŚ WOLNE TERMINY???:-D - Słonko - co do zdjęcia...:no: ja się "stydam..." wkleję kiedyś.... - co prawda, było już, ale usunęłam...:sorry2:a jeśli chodzi o fr. - spoko, mam znów rozwichrowaną grzywkę, gdzie jeden włos o drugim nic nie wie....:-) jeszcze kolorek zapodam i może spojrzę w lustro:-)

Słuchajcie, ja miałam wczoraj taki sen, że niech to....Żyję na tym świecie ponad ćwierć wieku ale nigdy mnie we śnie nie dziobał BOCIAN!!!!!!!!!!!!!!! I mnie gonił z tym czerwonym dziobem, i dziobał a ja go przeganiałam i uciakałam wręcz...
No wiecie co? - To zapowiedz rychłej wiosny w mojej głowie czy jak???:szok:
:-D:-D:-D Mój M. i moja mama mówią że jestem czarownicą :-):-):-) - więc coś w tym jest. Miałam dużo różnych akcji których się na da wyjaśnić więc może może ...
A Twoja fryzurka po opisie wydaje mi się że taka wiosenna więc supeer :-)
Sen zaje.... - tylko jak w realu zobaczysz bociana to daj się dziobnąć (he he ale mi się teraz skojarzyło - może to nie bocian chciał Cie dziobnąć tylko Twój M. się w nocy do Ciebie dobierał a Ty go przeganiałaś :-D:-D:-D)
no oby oby; wiosna tuż tuż. Mam nadzieję, że będzie bardzo bociania ;-):-):-):-). U mnie 4dc i nie biorę clo - dziwnie się z tym czuję - jakbym miała wyrzuty sumienia:confused: ale myślę, że nic się nie stanie jak w tym miesiącu odpuszczę leki??
Co Wy na to??
Gosia - Twój organizm sam Ci podpowiada co dla niego dobre, więc myśle że ta odstawka leków to tylko dobrze może zrobić. :tak:

dziewczyny nie wiem co robic:(myslalam,ze dostalam @,a sie okazalo,ze to jakies brazowawe plamienie bylo wczoraj i dzisiaj nic,czekam do jutra moze przyjdzie tak normalnie,boje sie:(co to moze byc!?

Justyś - a jak teraz, @ polazła na dobre??

Hej, hej, witam Was w niedzielę! Już po testowanku /dzięki za doping :-)/
Rano zrobiłam "Pre-Test" paskowy i niestety wyszła gruba negatywna krecha.:zawstydzona/y: Po 15 min. zamajaczył ledwo blady cień drugiej decydującej krechy i już tak zostało, a po 30 min. wywaliłam test do śmieci. W dziennym świetle można się było tego cienia dopatrzyć, przy sztucznym już nie:baffled: . Mój M. twierdzi, że to może przebijać od spodu narysowana linia paska testowego :confused: Na pierwszy rzut oka on drugiej krechy nie widział, a jak się postarał to też ten cień zobaczył.
No, nic, nie będziemy przecież rozbierać na czynniki pierwsze budowy testera :rofl2: ...
Poczekam jeszcze parę dni i jak nadal @ nie będzie, kupię inny test (może "bobo test" tym razem?)

Smartko! Bardzo wymowny i symboliczny sen miałaś!!! Pewnie Cię bardzo optymistycznie nastroił - super!!! Niech się spełni!! Wypatruj bocianów!!!

Ja ostatnio rozpamiętywałam sen, w którym pcham przed sobą wózek /spacerowy/ i ostrożnie podjeżdżam na krawężnik chodnika przy przechodzeniu przez ulicę. Jest zima i idę z moją pociechą /to był chyba synek w błękitnej kurteczce i czapeczce/ na spacer i zauważam, że zapomniałam wziąć z domu dla niego butelkę z sokiem, więc trzeba będzie szukać w sklepie z takim specjalnym dziubkiem do picia:-D I może nie byłoby w tym śnie nic nadzwyczajnego, gdyby nie jedna scena: Przechylam się przez ten spacerowy wózek i całuję Maluszka w czoło (tak całkiem spontanicznie), a Ono do mnie po tym odwraca buzię i rezolutnie pyta: "A dlaczego tak z zaskoczenia?"
No po prostu mnie zatkało :-D:-D:-D Możliwe, że jest w tym ukryty jakiś głębszy sens. Może powinnam sen czytać wspak i właśnie stawiać na efekt "zaskoczenia"????????????

Ślę pozdrowionka i miłej niedzieli Wam życzę:-)
Kochana - masz Zdrowe podejście, zatestuj za pare dni i tyle. Może to będzie to "zaskoczenie" ze snu. :-)
hej powodu poronienia mi nie podali bo to była za wczesna ciąża, mog,e tylko sie domyślać ze to z mojej głupoty. niewiedziałam wtedy ze mam dzidzie w brzuszku a chodziłam na solarium i brałam silne leki typu ketonal dlatego ze miałam straszne problemy z bólem zęba:zawstydzona/y: aaaa i jeszcze mam prawdopodobieństwo macicy dwurożnej:(:(:(:( taki dziwny ze mnie przypadek....
a powiedzcie mi kochane staraczki czy mogą mi pomóc tgesty owul?
Emma - ja mam macicę dwurożną, z tego co wiem to trzeba się bardzo pilnować, kontrolować i oszczędzać bo przez całą ciążę jest zagrożenie poronieniem.
Testy owu mogą Ci pomóc w określeniu owulki, właśnie dla kobiet miesiączkujących nieregularnie są najbardziej pomocne :tak::-)

maggie_F
dziekuję za wsparcie,a czy ty korzystałaś z testów owul lub jakaś inna staraczka
jestem ciekawa czy dają jakieś rezultaty:confused::confused::confused::confused:

:-) Proszę bardzo, po to jest to forum - żeby się wspierać

Na gg wszystkie naraz sobie nie pogadamy. :-):-):-):-)

To może jak któraś chce z inną konkretnie na jakiś temat porozmawiać to niech wyślę na priv-ie wiadomość z numerkiem i tyle :-)

co do testów to ja w tym cyklu bardziej świadomie stosuje. W jednym cyklu błądziłam po omacku bo sie uczyłam co i jak, w drugim cyklu kupiłam testy na allegro ale były badziewne i teraz mam testy takie same jak w pierwszym cyklu (z apteki int.) i wczoraj zaczęłam testować

Ostatnia edycja:
właśnie miałam zamia kupic te testy na allegro ale skoro mówisz że są badziewne to chyba przejde sie do apteki;-)

reklama
Do góry