reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
Jejku jakie tu pustki!
Och moje kochane,mam ogromnego doła. :-( Czym to jest spowodowane? Jestem niby po owulce,ale aż tak.... Buuu... Boję się końca tego cyklu. Sama myśl o @ przyprawia mnie dzisiaj o łzy. Masakra!

Kasiulku, też tak czasem mam i to akurat tak jak Ty - w szczytowej formie, tuż przed lub po owulce. Nie daj się, nie bój się końca cyklu, a jak przyjdzie @, to sobie szybko pójdzie i znów będzie DUŻA SZANSA!!!! "Póki piłka w grze..." - trzymaj się cieplutko!
Ja właśnie biję się z myślami, czy rano zrobić test, czy nie.... Nie chcę się rozczarować..., chcę jeszcze nacieszyć się nadzieją. Trochę się cykam, a @ jak nie było tak nie ma.....

ja też tak mam, odkąd biorę clo to każdy cykl jest jak trauma i zamiast się cieszyć to po owulce czekam co będzie dalej, czy @ przyjdzie czy nie. Teraz dodatkowo jestem zdołowana bo po clo miałam pregnyl a i tak nie pomogło. Tak już 4 cykle na proszkach:-:)-:)-(dlatego w tym miesiącu odpuszczam leki. Niech sobie organizm odpocznie, choć my nie zamierzamy odpoczywać w "te dni" ;-)Mam nadzieję, że w końcu coś się zmieni i ten rok będzie zakończony sukcesem:-):-):-)
justynka - też mi przykro
alisa - a który to dzień cyklu?? może @ nie przyjdzie...

33 dc.... brzuch gniecie i gniecie, piersi bardzo bolą przy dotyku. Nie wiem. Rano się okaże :confused: Ostatnio wyjezdzałam, zmianiałam klimat. Więc różnie z tą @ może być.
no to jutro trzymam kciuki...
a czy któraś z Was potrafi obliczyć stosunek FSH do LH
zrobiłam badania i wyszło
FSH - 6.43 i LH - 5.10 w 3dc:confused2:

no to jutro trzymam kciuki...
a czy któraś z Was potrafi obliczyć stosunek FSH do LH
zrobiłam badania i wyszło
FSH - 6.43 i LH - 5.10 w 3dc:confused2:

Gosiu - z tego co ja wiem to stosunek FSH do LH ma wynosić koło 1 - u Ciebie jest około 1,26 - to chyba dobrze:-) ale na pewno któraś z dziewczyn mnie poprawi, gdybym źle napisała;-)

chociaż to ma być chyba stosunek LH do FSH, nie wiem już sama

Ostatnia edycja:
no chyba, że to ma być LH do FSH to wtedy wychodzi 0,8 co zmienia postać rzeczy i nie wiem czy już jest tak dobrze. takie wyjaśnienie znalazłam w necie

Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.

reklama
no chyba, że to ma być LH do FSH to wtedy wychodzi 0,8 co zmienia postać rzeczy i nie wiem czy już jest tak dobrze. takie wyjaśnienie znalazłam w necie

Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.

Gosiu - ale to nadal dobry wynik, bo nie jest mniejszy od 0,6:-)

Do góry