reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
camelia,ja mysle,ze to fasolka:)ja bym na Twoim miejscu zrobila test choc wiem,ze to oczekiwanie na kreseczki jest okropne,trzymam kciuki!!! ile Ci sie juz spoznia @ ?

mam 29 albo 30 dniowe cykle, więc jeden albo 2 dni...ostatnie 4 cykle miały 29dni. sama nie wiem.. robiłam betke 6 dni po owulacji i wyszła mi <0,100 a teraz jest 15 dni po owu i czekam.. nie wiem czy beta nie była za wcześnie..

no i niestety jedna krecha.
cień się dopiero po 40 minutach pojawił :(
nie dostałam dziś testów pocztą i muszę czekać do jutra.
ale jak jutro znów tempka spadnie, to już nie będzie sensu…

jednak pisze ze testu nie powinno sie odczytywac po 10 minutach.. takze nie brałabym tego za wiarygodny wynik.. poczekaj spokojnie na @ a jesli sie nie pojawi w 29dc poczekaj jeszcze jeden dzień i ewentualnie zrob test, tak by było najrozsadniej

Dziewczyny nie rozumiem po co robić testy przed terminem, patrzcie ile kasy zaoszczędzicie na konto przyszłego maluszka czekając z testem aż @ nie przyjdzie. I wasza psychika na tym też porządnie w D... dostaje!
SZKODA KASY A MALUSZEK BY MIAŁ COŚ EKSTRA NA START ZA TO!
No chyba, ze nie macie co ze złotówkami robić.

A tak w ogóle, czuje się fatalnie:-p
Cały czas mam uczucie ściągania w brzuszku.
Za pasem środa popielcowa, dobrze! Okazja na post! Kompocik mało słodzony, chlebek ziarnisty z masełkiem, trochę warzyw i ryby duszone. A tak ogólnie to więcej picia niż jedzenia.
Może lepiej się poczuję.
Siedzenie w domu mi nie sprzyja.
Już przez miesiąc niecały przytyłam 2 kg:crazy:

Postępy:
- nie jem wafelków (ulubione były Grześki w gorzkiej czekoladzie)
- nie jem chipsów, chrupek,
- czekoladę też już prawie ograniczyłam
- ćwiczę od prawie 2 tygodni minimum 30 min co dwa dni,
- tylko stopnieje śnieg znów zacznę biegać, z psem dla towarzystwa.

A tak w ogóle to znowu zaczął padać śnieg, cały dzień padał deszcz i jeszcze śnieg nie znikł a tu już nowy dosypuje:angry:

Zmykam na dwór z pieskiem na spacer.

kinga85- widzę, że planujesz cudne wakacje w Mikołajkach! już zazdroszczę basenu :)
Tak, jedziemy do Mikołajek:happy: na pare dni wypocząć... to nasze ulubione miejsce na wypoczynek.

smutna nie nakrecaj się ani nie wątp. Poczekaj spokojnie do dnia spodziewanej @ i wtedy zrób test:tak: powodzenia!

Kochane przepraszam, ze się powtarzam, ale czy któraś z Was miała podobne wyniki? Progesteron 22,05 ng/ml
Prolaktyna 41,30 ng/ml
- 20 dzien cyklu
:confused:

Kochane przepraszam, ze się powtarzam, ale czy któraś z Was miała podobne wyniki? Progesteron 22,05 ng/ml
Prolaktyna 41,30 ng/ml
- 20 dzien cyklu
:confused:

Na wynikach powinnaś mieć jakie są normy hormonów w konkretnych dniach.
Zajrzyj na wątek o badaniach hormonalnych dla starających się jak dobrze pamiętam na początku gdzieś jest tam sporo o wynikach.

help.... me...
dostałam wyniki meza..
obj. 6ml
pH 8,1
barwa mleczna
czas upłynnienia 35 min
ilość 28,1 mln/1ml w (tu "przyp lub pup) bezpoś pł pj (lub pg) - nie wiem o co chodzi
(tu tez słowo niezrozumiale dla mnie - nieczytelne) lenlo? 3-5
pg (lub pj) emyt lub eryt św,
1-2 hom pech nasiennych?
ruch żwawy 30%
ruch w miejscu 30%
w bezruchu 40%
70% budowa prawidłowa
30% plemniki o gółówkach olbrzymich wydłużonej nici i zgrubieniach częsci pośredniej

czy ktos coś wie?

reklama
To jak koszmary Ci się śnią to będzie super - zawsze jest na odwrót. :tak:

A gdzie się pobieracie - w Irlandii czy w Polsce??

No, zebys Maggie_f wiedziala, ze jest na odwrot - ostatnio snilo mi sie, ze mnie z pracy zwolnili... i zwalniali, ale ja jeszcze sie trzymam :D

Slub w Krakowie :) to moje rodzinne miasto :)

Do góry