reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Dziewczyny, wy to bardziej obeznane jestescie w temacie:)
Tzn. ze temperature bada sie tylko owulacji? a czy jak sie jest w ciazy to skacze temperatura? Bo ja czekam na @ i ostatnio zaczelam sprawdzac temperature rano, ale jakas niska, wiec pewnie nici z ciazy:( ale puki nie ma @ to jest nadzieja:)

@ powinna byc za kilka dni.. (nierowne mam cykle)

Zwykle w ciąży temp utrzymuje sie ok 37 i powyżej ponieważ hormony tak stymulują wtedy organizm kobiety, ze podnoszą temperaturę (progesteron jego wzrost podnosi temp wraz z postępem cyklu podnosi się a przy ciąży właśnie prog powinien być wysoki czyli i temp wysoka) - przynajmniej ja to tak rozumiem.

reklama
No wlasnie... wiec chyba nie jestem bo rano (ale nie po obudzeniu) ostatnio mam ok. 36 st. Ale wydaje mi sie ze za krotko trzymam:) chyba jakis rozwalony mam ten termometr:)

No wlasnie... wiec chyba nie jestem bo rano (ale nie po obudzeniu) ostatnio mam ok. 36 st. Ale wydaje mi sie ze za krotko trzymam:) chyba jakis rozwalony mam ten termometr:)

Ale mierzysz temp w pochwie, buzi, czy pod pachą.
To ważne. Pod pachą sie nie liczy.
A i termometry elektroniczne trzeba poczekać tak około 5, 6 min. wtedy pokazuje najlepiej.

Dziewczyny, wy to bardziej obeznane jestescie w temacie:)
Tzn. ze temperature bada sie tylko owulacji? a czy jak sie jest w ciazy to skacze temperatura? Bo ja czekam na @ i ostatnio zaczelam sprawdzac temperature rano, ale jakas niska, wiec pewnie nici z ciazy:( ale puki nie ma @ to jest nadzieja:)

@ powinna byc za kilka dni.. (nierowne mam cykle)

Twitti a ta Twoja temperatura jest zawsze taka niska, czy tego nie wiesz? Ja mam na przykład lekko obniżoną zawsze temperaturę, bo mam chorą tarczycę (tak średnio przed owu 36,2) więc dla mnie 36,6 to już jest skok.
Ale każdy organizm jest inny.

No i ważną rzecz napisała niunia27 gdzie mierzysz temeraturę?

Ostatnia edycja:
Ale mierzysz temp w pochwie, buzi, czy pod pachą.
To ważne. Pod pachą sie nie liczy.
A i termometry elektroniczne trzeba poczekać tak około 5, 6 min. wtedy pokazuje najlepiej.

Najgorsza wersja z mozliwych, czyli pod pacha termometrem elektornicznym 3 minuty (potem biegne do pracy) :)

Czyli jednym slowem najmniej skutecznie:)

Ja mierzylam tempke zawsze o 6 i w pochwie, pod pacha sie nie mierzy jakis chodzi o probe zaciazenia....Jesli sie zaspi conajmniej 30 min to sie dodaje 0,5 kreski i w 2 strone....A jesli juz wogole ze pare godzin to sie to zaznacza na wykresie ze pozniej zmierzona...Kazdy ma indywidualne temki i nie prawda jest ze w ciazy zawsze powyzej 37 lub 37 to zalezy kto jakie mial wczesniej...Jak ktos ma b. niskie to i 36,8 moze byc ciaza czy 36,7....U mnie 36,6 to byla w sumie normalna temka czasem 36,7 wiec w ciazy mam jak widac na zalaczonym linku (moj wykres ciazowy) ze roznie i 36,9 i 37 i 36,8....U mnie jak nie zachodzilam w ciaze tempka spadala nie ksiazkowo czyli przed @ lub w dniu @ tylko gdzies dopiero w 2 dniu @ wiec spokojnie

http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php

Mam taka ksiazeczke ze spotkan przedmalzenskich:) zostawilam sobie na kiedys jakbym chciala bawic sie w naturalne planowanie rodziny:) jesli sie teraz nie uda, to chyba pobawia sie w to :) moze zeczywiscie pomaga:)

Mam taka ksiazeczke ze spotkan przedmalzenskich:) zostawilam sobie na kiedys jakbym chciala bawic sie w naturalne planowanie rodziny:) jesli sie teraz nie uda, to chyba pobawia sie w to :) moze zeczywiscie pomaga:)

Twitti ja też na spotkaniach przedmałżeńskich traktowałam to trochę ze śmiechem, ale jak mówią "tonący brzytwy się chwyta" i teraz próbuję to wdrażać, by nie mieć do siebie żalu, że coś ominęłam:-)

reklama
Dlatego wlasnie jej nie wyrzucilam, mimo ze bralam wczesniej tabletki, gumek uzywalam:) ale ksiazeczke zostawilam na kiedys:)

Chcialabym jednak tak zajsc bez niczego:) ale takie rzeczy to zadko sie zdarzaja:) W filmach chyba:) Ale znam takie pary, co pierwszym razem zaszli:)

To moja pierwsza proba, wiec na razie czerpie przyjemnosc z "wolnego" seksu:)

Do góry