reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

cześć Kochane,
wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam sobie test owulacyjny. Miałam ich nie używać w tym cylku - tak sobie obiecywałam ale byłam taka ciekawa.... kupiłam takie droższe z apteki bo po ostatnich przygodach z testami z allegro, gdzie przez cały cykl miałam tylko jedną kreskę już miałam dość. No i wyszły piękne dwie krechy. także jest owu....bynajmniej taką mam nadzieję. test zrobiłam w 10 dc...trochę wcześnie ale mam nieregularne i nigdy nie wiem kiedy mam...
Staranka były i dziś też będą i jutro i codziennie:))))))))):-):-D

pozdrawiam was wszystkie z rana i życzę miłego dnia.
Ciągle witam też nowe staraczki, które ciągle do nas dołączają.
Dzien dobry dziewczynki i witam nowe staraczki ...
Jestem załamana od samego rana.... a wiec w tym cyklu rozpoczelam solidne starania o fasolinke. I tak przedobrzylam. Obiecalam sobie ze bede ostro pracowac... pracowalam w 10,11 i 12 dc, pracowalam, pracowalam i tak sie napracowalam ze dostalam zapalenia pecherza moczowego - po prostu tragedia. Dzis od 6 nie spie tylko ranek spedzam w WC - przyjemnosc jak cholera wrrrrrr.
Nie wiem co mam robic - lecze sie domowymi sposobami 2 dzien ale nic mi nie pomaga - czy macie jakies pomysly czy po prostu od razu udac sie do lekarza po antybiotyk???
Nie wiem czy podczas mojej pracy 10-12dc - nie doszlo do zapl. w sumie w tych dniach zaobserwowalam najwiecej objawow owulki...... czy w takim wypadku jakis lek na zapalenie pecherza nie zaszkodzi jesli juz faktycznie doszlo do zafasolkowania - w co watpie ???? doradzcie co robic kochane kobitki.

Zycze milego dnia......
ufffff lece do wc ........

reklama
cześć Kochane,
wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam sobie test owulacyjny. Miałam ich nie używać w tym cylku - tak sobie obiecywałam ale byłam taka ciekawa.... kupiłam takie droższe z apteki bo po ostatnich przygodach z testami z allegro, gdzie przez cały cykl miałam tylko jedną kreskę już miałam dość. No i wyszły piękne dwie krechy. także jest owu....bynajmniej taką mam nadzieję. test zrobiłam w 10 dc...trochę wcześnie ale mam nieregularne i nigdy nie wiem kiedy mam...

Karo85
Tylko uwazaj ze starankami kazdego dnia - nie przedobrzyj tak jak ja..... pozdrowionka

Bo taka jest prawda, jak dziewczyny się nakręcają codziennie o tym myślą, że prawie idzie zwariować to się nie udaje, a jak podchodzi się do tego w inny sposób to się udaje i tak było w moim przypadku... Nie myślałam przez dłuższy czas o tym ze przytulanka coś mają przynieść, poza przyjemnością i co patrze na test 1 ,2 i 3 i co widze II kreseczki

Popieram Ninonke :-) poniewaz kiedy ona byla trakcie staranek ja sobie zrobilam dla jaj test owu bo mi sie nudzilo w domu....hmmmm 5 dni przed @ jakos tak (zrobilam w sobote, @ miala przyjsc dopiero w czw), wiec wiadomo ze dla jaj bo komu by wyszlo nawet jesli a tu pozytyw, wiec wzielam ciazowy bo akurat mi sie ostal z promocji (w tym cyklu w ktorym zaszlam postanowilam zaczac uzywac testy owu by sprawdzic jak dzialaja wiec kupilam na allegro pake 17 testow + 4 ciazowe hihi) i tez zrobilam dla jaj i wyszla jedna krecha wiec zadowolona, nie czekajac nawet 3 min chce wyrzucic ale spojrzalam od tak a tu jakis cien....i sie zaczela jazda z testami :) .... Potem z kazdym dniem byla ladniejsza krecha...Dla zainteresowanych to moj test 3 dni przed @

Wszystkie jesteście KOCHANE!!! :tak:

Powiem Wam jeszcze jedną historię. Stwierdziłam,że coś jest nie tak i zrobiłam jeszcze jeden test,wczoraj. Pierwszy był pre-test (w piątek) czyli chyba najczulszy,a drugi bobo-test. Zrobiłam go rano i wynik był negatywny. Niby. Wróciłam wieczorem z pracy i co? Na teście pokazała się bardzo, bardzo delikatna druga kreska. SZOK!!! Ja wszystko rozumiem,ale takie jajca przeżywam pierwszy raz. Test niby słabszy od tego pierwszego,ale coś się pokazało. Nie rozumiem dlaczego "słabe" testy pokazują taki wynik,a beta inny. Ehh... Co ja przeżywam, mówię Wam. W czwartek jeszcze jeden test jeśli @ nie przyjdzie i zacznę ją wywoływać.

Ja bym zrobila bete, odpowiedzialam Ci juz jakie moga byc 3 mozliwosci pare stron wczesniej. A test nigdy sie nie sprawdza po paru godzinach bo moze wyjsc cien czy 2 kreska slaba a ciazy brak, dlatego podany jest czas....Idz na bete bo to albo ciaza albo cos innego (torbiel tfu tfu)

Witam dziewczynki- wpadlam sie zameldowac- moich wyników moczu jeszcze nie ma- powiedziano mi- dzwonic jutro- moze przyjda.
Mialam pare dni spokoju- znowu mnie jajniki bola- ostre klucie, co jakis czas, przy ostatniej wizycie czyli chyba 22/01 lekarz pytal czy bralam jakies tabletki przeciwbólowe na to, a ja ze nie, przepisal mi jakies tam, ale ich nie wykupilam, bo nie chce sie truc- ból da sie zniesc, wiec po co. Jestem równiez alergiczka, ale odstawilam tabletki- bralam rózne- alertec, zyrtec itp., jakos narazie bez nich funkcjonuje. Pozdrowionka

czesć dziewczynki :-)

a wiesz, co? ja bym zrobiła jeszcze raz bete za kilka dni. Żeby sprawdzić czy przypadkiem nie rośnie, bo z tą betą na początku to bywa różnie. Ja miałam bardzo niską i lekarz (idiota, pi..,, pi.., pi..) chciał ciążę usunąć, bo upośledzona! lekarz domowa kazała mi się uspokoić, iść za 2 dni znów na betę i jeśli urośnie zmienić lekarza. Tak też zrobiłam, bo jak widać na zdjęciu poniżej upośledzony to najwyżej był ten lekarza :wściekła/y: zboczyłam z tematu, sorki, zawsze jak sobie to przypomne to mnie wnerw bierze

lekarz idiota..mamo kto mu dał uprawnienia:wściekła/y:

no no drogie Panie dzisiaj wszystko sie okaze... ide do lekarza... i zobaczymy czy cos wyszlo z tego czy tez nie. trzymajcie za mnie kciuki... dobranoc

no to czekamy i trzymamy!!!!:tak:;-)

cześć Kochane,

jeden test owulacyjny z pewnościa nie zaszkodzi :tak: działaj laska i powodzenia!:-D

hej dziewczyny..chyba nie udalo mi sie zafasolkowac w tym miesicau...cuje nadchodzaca @ wredota jedna...ale z drugiej strony to chyba dobrze bo miesiac temu dopiero odstawilam tabsy i dopiero organizm wraca do rownowagi...pozdrawiam:-):-)

Witam i pozdrawiam nowe i stare;-)staraczaki jest nas coraz wiecej super:tak:,ninonka jak sie czujesz,kroptus co u Ciebie??ja w poniedzialek do gina,@ dalej brak ale czuje tak jak by miala przyjsc,a tu nic,testu nie robie,nie chce sie znow rozczarowac!choc lekarz kazal powtorzyc po tygodniu od odstawienia duphastonu,a zobacze:blink:na razie czekam

Witajcie:-)
Alez tu radosne nowinki!
Przepraszam za moja dluga nieobecnosc ale nie mialam internetu!
Ninonka gratuluje :-D:-D:-Dtym bardziej ze zasilisz naesze male miasteczko kolejnym slodkim skarbem!
pozdrawiam i zycze zdrowka:-):-)

reklama
Dzien dobry dziewczynki i witam nowe staraczki ...
Jestem załamana od samego rana.... a wiec w tym cyklu rozpoczelam solidne starania o fasolinke. I tak przedobrzylam. Obiecalam sobie ze bede ostro pracowac... pracowalam w 10,11 i 12 dc, pracowalam, pracowalam i tak sie napracowalam ze dostalam zapalenia pecherza moczowego - po prostu tragedia. Dzis od 6 nie spie tylko ranek spedzam w WC - przyjemnosc jak cholera wrrrrrr.
Nie wiem co mam robic - lecze sie domowymi sposobami 2 dzien ale nic mi nie pomaga - czy macie jakies pomysly czy po prostu od razu udac sie do lekarza po antybiotyk???
Nie wiem czy podczas mojej pracy 10-12dc - nie doszlo do zapl. w sumie w tych dniach zaobserwowalam najwiecej objawow owulki...... czy w takim wypadku jakis lek na zapalenie pecherza nie zaszkodzi jesli juz faktycznie doszlo do zafasolkowania - w co watpie ???? doradzcie co robic kochane kobitki.

Cześć dziewczynki! Czytam i czytam i wypatruje u was fasolek... ja narazie przeciekam...i szykuje się na przytulanki bo mąż wyjechał... a co do zapalenia pęcherza to u mnie często pomagała gorąca butelka z wodą, żeby rozgrzać pęcherz i dużo wody żeby przepłukać nereczki... jeżeli się utrzyma koniecznie lekarz i badania. niekoniecznie antybiotyki bo można dostać furagin i się obejdzie... Pozdrawiam was wszystkie i czekam na wieści!!!

Do góry