reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

mi w owu teraz bedzie trudno trafic tak na 100% bo mialam ostatnio długi cykl i nie wiem jak bedzie teraz. Badam swoją szyjkę sprawdzam jaka jest plus śluz... no zobaczymy jak wyjdzie. Jak bedzie chłopiec to też bede sie cieszyła:) najważniejsze aby zdrowe sie urodziło:-)
buźka

reklama
mi w owu teraz bedzie trudno trafic tak na 100% bo mialam ostatnio długi cykl i nie wiem jak bedzie teraz. Badam swoją szyjkę sprawdzam jaka jest plus śluz... no zobaczymy jak wyjdzie. Jak bedzie chłopiec to też bede sie cieszyła:) najważniejsze aby zdrowe sie urodziło:-)
buźka

Wlasnie....wazne zeby zdrowe bylo :)) A ja normalnie mam taki apetyt ze masakra kupilam wlasnie paczki, sledzie, salatke, ogorki i jogurt bo nie wiem w sumie co pierw wciagnac...wygladalam w sklepie jak wyglodniale zwierze :zawstydzona/y:
A co to za opis z auto gielda ... my sprzedalismy autko i wlasnie myslimy o kolejnym i nie wiem jakie :)

kroptusia dobrze ze apetyt ci dopisuje:tak:
a autogiełda to stronka mojego męża;-) ZAPRASZAMY:-) od niedawna jest i za dużego wyboru nie ma ale wszystko w swoim czasie:happy:

O Kinga85 autka ma na psrzedaż, my właśnie nie dawno kupiliśmy SEATA ALHAMBRE czerwony, tzn bardziej taki perłowo czerwony ale super wygoda!!! Dużo miejsca i przestrzeń.
U nas ksiądz niedawno wyszedł, z 40 min temu i tak siedze i myśle o tych waszych wpowiedziach czy CHŁOPIEC czy DZIEWCZYNKA... Mąż chce dziewczynke (o dziwo w większości faceci wolą synów, bo kogo nauczą grać w piłke... hehe), a ja chcem poprostu aby było zdrowe i nic mu nie dolegało, chce żeby było szczęśliwe i postaram się dać mu to wszystko!!! Już kocham to maleństwo...

DZIEWCZYNY ŻYCZE WAM, ŻEBYŚCIE MOGŁY TYMI FASOLKAMI CIESZYĆ SIĘ JUŻ NIEBAWEM!!!!!!

dziewczyny a wy sie staracie o dziewczynkę czy chłopca??? :-)
bo my o dziewczynkę no i z tego co wiem to aby zwiększyć szanse na poczęcie córki należy współżyć codziennie od zakończenia okresu aż do 2,5-3 dni przed owulacją. Od tego momentu nie należy współżyć bez zabezpieczenia przez kilka kolejnych dni.
I my własnie tak robimy z mężem teraz.:tak:[/quote

Mnie jest obojętne chciałabym drugie bejbi, ale nie wychodzi, łapie strasznego doła... :-(M narzeka że sie za bardzo wczuwam, ale przecież sie nie da inaczej. Jak idzie nam trudniej to musze przeliczać...:angry:faceci!

Dzis bylam u gina ktory mi prowadzil ciaze Kevina
kwadr.gif
Strasznie jestem zadowolona z tej wizyty,opowiedzialam mu wszystko co jak i pobadal,usg,piersi czy czegos czasem niema.Z usg powiedzial,ze dominujacy pecherzyk jest zamaly i w tym miesiacu ciazy tez niebedzie,ale juz sie o to postaramy zeby na wiosne fasolka byla a moze nawet wczesniej.Pobral mi krew na wszystkie badania tarczyca,hormony itd,w przyszlym tyg mam znow brac clo ale juz w innych dawkach 13dc zglosic sie do niego obojetnie czy to nawet niebedzie sobota lub niedziela mam dzwonic na jego kom i on mnie przyjmnie.Wszoku byl po tym jak mu conieco o tamtym powiedzialam.W kazdym razie jestem na dobrej drodze i niejest tak zle z tymi moimi jajeczkami ,pokazywal w ksiazkach jakie moga byc przypadki w ktorych trzeba pomagac operacyjnie uwolnic sie pecherzykom mi to raczej niegrozi.Oj iskierka nadzieji sie pojawila i taka jakas radosna wyszlam od niego bo wkoncu dal mi ta nadzieje
ostr.gif

Z usg powiedzial,ze dominujacy pecherzyk jest zamaly i w tym miesiacu ciazy tez niebedzie,ale juz sie o to postaramy zeby na wiosne fasolka byla a moze nawet wczesniej.
a ja na usg wogle nie mialam dominującego pecherzyka a w tym samym cyklu zaszłam w ciąże:-) lekarz swoje a natura swoje:-)

reklama
Wielkie dzięki za info..a słyszałaś coś o specjalistach z kliniki w piotrowicach? podaje link do strony Łubinowa 3 :: bezpłatne porody w luksusowych warunkach :: prowadzenie ciąży :: kameralne porody ....
i wiem, że jeszcze za wcześnie, ale myślalaś gdzie chciałabys rodzić? bo mnie się własnie ta klinika podoba...

dzieki za info, weszłam na stronke, nie widzialam nic o niej, no ja myslalam ze bede rodzic wlasnie w katowicach na ligocie, ten dr wilk , pracuje tam w klinice ginekologii i połoznictwa, ale moze jeszcze zdanie, jak juz bede w ciazy bede sie chciala wiecej dowiedziec o szpitalach :)

Hej dziewczyny..mam takie pytanie..czy w związku z planowana ciążą odżywiacie się jakoś specjalnie? ja jestem wegetarianką i pomimo, że wyniki badania krwi mam prawidłowe to tak sie zastanawiam czy nie wprowadzić do moich posiłków jakis dodatkowych skladników odżywczych..

Ja włączyłam do jadłospisu dużo warzyw i owoców, i kupiłam sobie dzis nawet witaminy Prenatal

dziewczyny a wy sie staracie o dziewczynkę czy chłopca??? :-)
bo my o dziewczynkę no i z tego co wiem to aby zwiększyć szanse na poczęcie córki należy współżyć codziennie od zakończenia okresu aż do 2,5-3 dni przed owulacją. Od tego momentu nie należy współżyć bez zabezpieczenia przez kilka kolejnych dni.
I my własnie tak robimy z mężem teraz.:tak:

My staramy sie o chłopca , dlatego tez miedzy innymi czekam z przytulankami dopiero 1 dnia przed owulacją no i tez po to aby były szybsze i sileniejsze plemniczki

Do góry