reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

A ja już byłam po wyniki.
lekarka powiedziała, że są w normie teraz czas na męża.
Jak będą jego wyniki to dostane skierowanie do szpitala na badanie drożności jajowodów. Ponoć potrzebne ze względu na stosunek prolaktyny, LH i FSH ale objawów PCOS poza nieregularnością @ w granicach kilku dni nie mam innych. Tak w ogóle myślałam, że testosteron będę miała wyższy a tu proszę miłe zaskoczenie. mam wybitnie niski trzymający się dolnej granicy.

na pewno wszystko się poukłada:-):-). czasami za bardzo się przejmujemy...
ZDRÓWKA!!

reklama
Czesc dziewczyny- ja tez z mezem zaczelam starania dopiero pierwszy cykl- tescik na koniec miesiaca- pozdrawiam serdecznie

a moze wcale nie masz PCOS? moze warto isc do innego lekarza.

Warto sprawdzić czy jajniki nie są za ciasne i nie przepuszczają plemników tak powiedziała lekarka.

Teraz tylko znaleźć pracę i można znowu popracować nad fasolkami:-D

Mówi znajoma idź nawet do marketu. Ale ja nie mogę dźwigać ze względu na dysk i biodro, a jak się przedźwignę coś się stanie to wyjdzie to na jaw, z pracy wylecę z hukiem i jeszcze żadnego odszkodowania nie dostane. Tylko kłopotów bym sobie narobiła.

Hej dziewczyny..mam takie pytanie..czy w związku z planowana ciążą odżywiacie się jakoś specjalnie? ja jestem wegetarianką i pomimo, że wyniki badania krwi mam prawidłowe to tak sie zastanawiam czy nie wprowadzić do moich posiłków jakis dodatkowych skladników odżywczych..

Witam się i ja, po dwóch dniach nieobecności. Kumoszki moje ale naciapciałyście przez ten czas. 40 minut mi zajęło czytanie i już nawet nie wiem kto co pisał za dużo informacji na raz :rofl2:
A ja mam za to pytanie do was. Jutro ide po odbior wyników prolaktyny i przy okazji wizyta. Wszystkiego się dowiem ile będę czasu musiała czekać na jej zbicie itd ale moze któraś z was mi dziś odpowie. Ile to cholerstwo potrzebuje na obnizenie się? i żeby w końcu @ przylazła i żebym zaczeła starać się o 3ciego bobaska?

Hej kochane, ja dziś tak późno i na chwile, późno bo sprzątałam do 15 w domu, bo księdza dziś mamy po kolędzie, a na chwile bo jeszcze nie przyszedł :sorry:
Ja dziś zapomniałam z tego wszystkiego zadzwonić i się umówić do gina. poprostu do 13:00 tam tylko można dzwonić, hmmmm więc jutro zadzwonie, i umówie się na 3 - 5 zależy jak termin będzie wolny, ale będzie to 6/7 tydzień i już mam nadzieje zobacze dużżżżżo :-)

kaira24 dzięx kochana :-) Trzymam za Ciebie kciuki &&&&&&&&&&&&

dziewczyny a wy sie staracie o dziewczynkę czy chłopca??? :-)
bo my o dziewczynkę no i z tego co wiem to aby zwiększyć szanse na poczęcie córki należy współżyć codziennie od zakończenia okresu aż do 2,5-3 dni przed owulacją. Od tego momentu nie należy współżyć bez zabezpieczenia przez kilka kolejnych dni.
I my własnie tak robimy z mężem teraz.:tak:

reklama
Kinga

Teoretycznie tak jest ale w praktyce czytalam wypowiedzi dziewczyn i widzialam wykresy ff ze tak sie staraly pary i byl chlopiec a byly takie ze tylko w owu i dziewczynka :) my tylko w owu ale akurat tylko wtedy mielismy okazje a chcemy chlopca wiec zobaczymy czy to sie sprawdzi...Moja kuzynka robila 3 podejscia do dziewczynki i ma 3 chlopcow mimo ze konczyla 3 dni przed owu hehe :)

Do góry