reklama
Madziaas
Już jesteś:)
- Dołączył(a)
- 5 Styczeń 2009
- Postów
- 6 109
Mam nadzieje,że będzie dobryAch te nasze chłopaki
Mam nadzieje że te nowe podwozie nie będzie tak samo badziewne. Inaczej sie wkurze że kasa w błoto poszła.
Madziaas
Już jesteś:)
- Dołączył(a)
- 5 Styczeń 2009
- Postów
- 6 109
OkiOby oby, podobno w piątek już będę miała przed 13 więc jak tu wpadne zła jak osa to będziesz wiedziała czemu. Ale mam nadzieje że będę happy.
Byłam przebrać małego,teraz je butle
Chciałam coś zrobić jutro mężowi na obiad dobrego z mięska ale nie wiem co;/ Dzisiaj zrobiłam ogórkową,ale on za zupkami to średnio jest
Ostatnia edycja:
Madziaas
Już jesteś:)
- Dołączył(a)
- 5 Styczeń 2009
- Postów
- 6 109
Nigdy nie robiłam,poszperam co tam trzeba i jakJak każdy facet woli konkret.
A jakie masz mięsko. Może lasagne jak to mielone jakieś?
Tylko to troche długo sie chyba robi,musze coś szybszego bo mały w kuchni nie lubi siedzieć;-)
Kasiu miłej pracy
Ostatnia edycja:
maggie_f
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 30 Listopad 2008
- Postów
- 5 020
Madziu ja jestem specjalistką o lasagne.
Tu masz liste co potrzeba (dużo tego):
- 0,5 kilo mięsa
- ze 4 cebule (tylko nie za małe)
- koncentrat pomidorowy (np. Łowicz)
- czosnek - ze 2-3 ząbki
- przyprawa do kuchni włoskiej i do pizzy
- makaron do lasagne - ja kupuje Lubelli bodajże (niebieskie opakowanie)
- pomidory - 2 puszki - jakiekolwiek tylko niech będą pokrojone - będzie mniej roboty
- mąka - ja zawsze używam szymanowskiej bo taką mam w domu
- ser żółty - to jak mnie najdzie (gouda, pizzarella, mozarella - obojętnie) - tak z 0,5 kilo na pewno. Jak chcesz to kup taką kostkę-okragłe coś - mozarelli w sosie własnym (ja to ścieram i daje na samą górę bo się ładnie topi).
- a i masło do sosu jeszcze i mleko
Madziu najdłużej to sie układa już samą lasagne. Sos beszamelowy to chwila moment i nadzienie też.
Kasiu miłej pracki - buziaki
Tu masz liste co potrzeba (dużo tego):
- 0,5 kilo mięsa
- ze 4 cebule (tylko nie za małe)
- koncentrat pomidorowy (np. Łowicz)
- czosnek - ze 2-3 ząbki
- przyprawa do kuchni włoskiej i do pizzy
- makaron do lasagne - ja kupuje Lubelli bodajże (niebieskie opakowanie)
- pomidory - 2 puszki - jakiekolwiek tylko niech będą pokrojone - będzie mniej roboty
- mąka - ja zawsze używam szymanowskiej bo taką mam w domu
- ser żółty - to jak mnie najdzie (gouda, pizzarella, mozarella - obojętnie) - tak z 0,5 kilo na pewno. Jak chcesz to kup taką kostkę-okragłe coś - mozarelli w sosie własnym (ja to ścieram i daje na samą górę bo się ładnie topi).
- a i masło do sosu jeszcze i mleko
Madziu najdłużej to sie układa już samą lasagne. Sos beszamelowy to chwila moment i nadzienie też.
Kasiu miłej pracki - buziaki
reklama
Podziel się: