reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
dobranoc Kasia :)

Madzia ty dajesz przepis na oponki ja mogę za to dać przepisik na pyszne dietetczne danie :tak: Grillowany sznycel z sosem tzatziki :happy: (jakby ktoś chciał)

Grilowane sznycle z sosem tzatziki

Składniki: 400g sznycli z fileta z indyka, 125ml oleju z pestek winogron (może być zwykła oliwa), 1 ząbek czosnku, po pół łyżki: majeranku i tymianku, sól, pieprz.
Sos tzatziki najlepiej robić z jogurtem (mniej kcal) 1 ogórek + jogurt naturalny+ przyprawa tzatziki :)
Przygotowanie: Opłukane i osuszone mięso poruszyć solą oraz pieprzem. Olej mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem i ziołami, a tak powstałą marynatą nacieramy mięsko i wstawiamy na pół h. do lodówki. Następnie pieczemy na grilu. Mięsko podaje się z sosem tzatziki do tego moża jeszcze sobie dodać oczywiście jakieś warzywka:) Ja dodaję pomidory i jemy z ryżem.

Pycha jest! :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Grilowane sznycle z sosem tzatziki

Składniki: 400g sznycli z fileta z indyka, 125ml oleju z pestek winogron (może być zwykła oliwa), 1 ząbek czosnku, po pół łyżki: majeranku i tymianku, sól, pieprz.
Sos tzatziki najlepiej robić z jogurtem (mniej kcal) 1 ogórek + jogurt naturalny+ przyprawa tzatziki :)
Przygotowanie: Opłukane i osuszone mięso poruszyć solą oraz pieprzem. Olej mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem i ziołami, a tak powstałą marynatą nacieramy mięsko i wstawiamy na pół h. do lodówki. Następnie pieczemy na grilu. Mięsko podaje się z sosem tzatziki do tego moża jeszcze sobie dodać oczywiście jakieś ważywka:) Ja dodaję pomidory i jemy z ryżem.

Pycha jest! :tak:
Wygląda smakowicie
Będe musiała spróbować:-)

no to Ty masz niedowagę kobieto! :no: łojej ile Ty ważysz???

ważysz zdecydowanie za mało według BMI uważaj na siebie bo to grozi anemią itp (wiem co mówię)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
zobacz:

Twój wskaźnik BMI: 18.2 Ważysz zdecydowanie za mało. Powinnaś zacząć lepiej się odżywiać. Jedz więcej i nie przejmuj się kaloriami, gdyż w Twoim przypadku są one jak najbardziej pożądane. Możesz sobie pofolgować, pamiętaj jedynie, aby jeść zdrowo. Jeżeli Twoja waga się nie zmieni, powinnaś skontaktować się z lekarzem.
:sorry:

Do góry