reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Katya25 A oto nazwy angielskie tego co stosowałam

Evening Primrose Oil 1000mg - wiesiołek, ja kupiłam w Nutri centre ale widziałam w Tesco to samo ale dużo tańsze.

Angus Castus- to jest to co w Polsce kupisz pod nazwą Castagnus, Kupiłam w Nutri centre

Trying for baby - Witaminki dla kobiet starających się o dzidzię - Tesco

Asc Plus (For Men)- to dla M- kupione w Nutri Centre

A magnumB6 i wit C kupiłam w POlsce ale tutaj na pewno też można.\
Zioła z liścia maliny dostałam i przywrotnika ale można je kupić w Nurti Centre.

Życzę powodzenia!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
justys84 faktycznie styczeń nie należy w Twoim przypadku do euforycznych miesięcy, ale wszystko przed Tobą może właśnie w tym styczniu się zafasolkujesz :tak:Z całej siły trzymię za Ciebie kciuki. Będzie nam raźniej się dopingować skoro jesteśmy w podobnej sytuacji baaaa nawet takiej samej ;-) Jak tylko dostaniemy @ zabieramy sie za mierzenie tempki pamiętaj :-D damy rade NA PEWNO :tak:

Witam Was!
Nie pisalam 2 dni, bo dopadlo mnie juz zmeczenie. No i niestety: nie wytrzymalam (pomimo, ze chcialam i juz kupialam male, slodkie skarpeteczki). Po kolejnym pytaniu M, czy juz dostalam @ (nawet doslownie powiedzial: malpe, bo wie, ze tu pisze:-)) nie moglam go tak dalej meczyc. Powiedzialam wczoraj przez telefon. Bardzo sie ucieszyl no i powiedzial, ze i tak za dlugo zwlekalam z powiedzeniem mu:). Wczoraj dostalam wynik bety: 52 (w 27 dniu cyklu). Czyli jestem na pewno w ciazy!W nastepna srode drugie USG i moze zobacze juz fasolke.
Przesylam Wam cala mase, miliony fluidkow:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bede na forum wrzesniowek 2009, ale bede do Was zagladala od czasu do czasu.
Trzymam za Was kciuki i dziekuje za wsparcie.:-)
Jestescie super i beda z Was wspaniale mamusie!:-)

Gratulacje :) To zapraszam na nasz watek wrzesniowek. Tez tutaj bylam chwile ale tak sie zrzylam z dziewczynami ze zagladam codziennie choc mowie moze pare dni tu urzedowalam :)...A jak dlugie masz cykle?? Chodzi mi jak bete robilas w 27 dniu cyklu to bylo przed czy po terminie @ juz i jakie mialas widelki :). Pytam z ciekawosci bo kazda ma inne laboratorium. Ja robilam 31dc i byla 101 tyle ze mam 32 dniowe cykle i normy inne niz dziewczyny tu pisaly :)

Syneczki czekalam na wiesci od ciebie. Troche szkoda ale faktycznie jak chorowalas to moze lepiej ze wszystko przed toba. :tak:A wiec zycze szybkiego zafasolkowania w takim terminie jak sobie zyczysz. Trzymam kciuki:-)I bardzo bardzo pozdrawiam:-D:-D:-D

Witejcie :-)

Ja wczesniej pisalam na staraczkach 2008,ale z braku czasu ostatnio niepisalam.
Widze tu jeszcze pare dziewczyn z staraczek 2008,ale niewidze KROPECZKI??
Zagladalam na watki sierpniowek i wrzesniowek tam tez sie z nia niespotkalam:no:Moze wiecie co z nia:confused:

WSZYSTKIM KTORYM SIE UDALO GRATULUJE I ZYCZE PRZYJEMNYCH MIESIECY I DONOSZENIA FASOLEK:-)

Starajacym sie nadzieji i wiary ,ze sie uda bo wkoncu musi:tak:
Kciuki zaciskam:-)

U mnie ciezko cokolwiek powiedziec,co najbardziej mnie denerwuje:wściekła/y:
Mianowicie dla przypomnienia mialam brak owulacji,hormony za duzo meskich,powstawaly cysty ktore znikaly z @ itd bralam na wyregulowanie hormony przez trzy mesiace ,po odstawieniu clo i cykl pierwszy po tych hormonach i z clo 40dniowy:wściekła/y:teraz jest drugi cykl z podwojona dawka clo na dwie tabletki dzis moj 32 dc tylko czekanie mi tu pomoze co jest ciezka sprawa:zawstydzona/y:boje sie testowac,w ostatnim miesiacu mialam dwie kreski i pierwsza beta lekko podwazszona,druga negatywna.:-(

W tej sprawie denerwuja mnie te nieregularne dlugie cykle gdy sie starm ,ale gdy sie niestaralam przeciwnie cieszylo mnie to;-)staram sie juz rok dlugi rok:-(

Gratulacje :) To zapraszam na nasz watek wrzesniowek. Tez tutaj bylam chwile ale tak sie zrzylam z dziewczynami ze zagladam codziennie choc mowie moze pare dni tu urzedowalam :)...A jak dlugie masz cykle?? Chodzi mi jak bete robilas w 27 dniu cyklu to bylo przed czy po terminie @ juz i jakie mialas widelki :). Pytam z ciekawosci bo kazda ma inne laboratorium. Ja robilam 31dc i byla 101 tyle ze mam 32 dniowe cykle i normy inne niz dziewczyny tu pisaly :)

Dziekie za zaproszenie na watek, juz sie tam odezwalam:-)
Cykle mam 26-27 dniowe. 26 dc wystepowaly u mnie zawsze plamienia i 27 dc mialam juz @ pelna para. Przez te plamienia nie wiem, od kiedy liczyc. 11 grudnia mialam plamienia, czyli w srode wychodzi chyba 27 dzien cyklu. @ mialam prawie co do zegarka (czyli widelki zero, jesli o to Ci chodzi), z tendecja do plamien przed. W ostatnim cyklu mialam tylko 1 dzien plamien. Wszytko skrzetnie notowalam (oprocz temperaury, bo w ostatnim cyklu odpuscilam, zmierzylam tylko w 24 i 26 dc) w programie Karta (objawy, sluz itd). Teraz mam pamiatke:-)
Zaczelam juz myslec, ze mam za mala bete, ale czytalam, ze beta bardzo szybko rosnie. Na razie sie staram o nic nie martwic. W srode powinnam chyba zobaczyc zarodek? Czytalam, ze w 21 dniu od zaplodnienia zaczyna bic serce.

Kto mi powie które badania hormonalne w jakiej fazie cyklu należy robić?
- TSH III genetarja
- FSH
- LH
- prolaktyna
- DHEA-S
- testosteron

Większość tych hormonów trzeba w pierwszej fazie cyklu chyba do 7 dnia, ale tego dnia dokładnie nie pamiętam. Tyle pamiętam, że w lipcu robiłam je w 5dc i to jakoś już blisko granicy u mnie było (cykle ok.27 dni).

Cześć Dziewczynki,
Miłego dzionka dla wszystkich :-)
katya25 – Ty chyba już jesteś w Polsce kochana?? Dzięki za troskę, uśmiałam się z dowcipu :-):-D
Ninonka – wróciłam, już bez dołka tylko, że teraz Ciebie nie ma – w szkółce przesiadujesz chyba. Już wszystko ok., miałam wczoraj rozchwiany emocjonalnie dzień. Obrywało się każdemu, kto coś ode mnie chciał, więc jeszcze bym coś głupiego napisała.
Kinga85 – dzięki za wsparcie. Jak tam mama?? W poniedziałek betka?? Trzymam kciuki
Gosiula23rex – i jak tam? Niezłego psikusa ci mąż wywinął z tym testem. Testowałaś jeszcze raz?? Daj znać bo zaczynam się martwić :tak:
Beti – już po dole, zakopany, nie bij :-D:-D:-D Dzięki za Mychę - super, Kochana jesteś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Madziaas – GRATULACJE :-) Super, mówiłam że wszystko będzie ok.

Ostatnia edycja:
Dziekie za zaproszenie na watek, juz sie tam odezwalam:-)
Cykle mam 26-27 dniowe. 26 dc wystepowaly u mnie zawsze plamienia i 27 dc mialam juz @ pelna para. Przez te plamienia nie wiem, od kiedy liczyc. 11 grudnia mialam plamienia, czyli w srode wychodzi chyba 27 dzien cyklu. @ mialam prawie co do zegarka (czyli widelki zero, jesli o to Ci chodzi), z tendecja do plamien przed. W ostatnim cyklu mialam tylko 1 dzien plamien. Wszytko skrzetnie notowalam (oprocz temperaury, bo w ostatnim cyklu odpuscilam, zmierzylam tylko w 24 i 26 dc) w programie Karta (objawy, sluz itd). Teraz mam pamiatke:-)
Zaczelam juz myslec, ze mam za mala bete, ale czytalam, ze beta bardzo szybko rosnie. Na razie sie staram o nic nie martwic. W srode powinnam chyba zobaczyc zarodek? Czytalam, ze w 21 dniu od zaplodnienia zaczyna bic serce.

Ja 33dc (25.12) powinnam niby dostac @ i bylby to juz 1dc. Pamietam ze bete robilam 23.12 a w wigilie odbieralam wynik :-) czyli niby 2 dni przed @...A beta sie nie przejmuj szybko rosnie. Mi np wyszla 101. Byla w przedziale hmmm nie pamietam ale chyba od 9,5-750 - 4 tydzien pisalo :) i tez myslalam ze troche niska, potem gin mnie tez pocieszyl "ze troche za niska" a jak widac zrobil usg i bylo ok. Byl zarodek serduszka jeszcze nie bo za wczesnie :). @ powinnam byla dostac w czw a u gina byla w pn czyli 4-5 dni po :)

reklama
maggief dziekuje że pytasz, mama jeszcze w szpitalu, dochodzi do siebie po operacji. moze we wt wyjdzie.
A ja tak, w poniedziałek bete robię! :tak:
miłego dnia :happy:
a jak u ciebie?

Do góry