reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

A ja czekam na pieniądze z ZUSu i zaczyna mnie to drażnić. Jutro mam wizytę u lekarza muszę wykupić Duphaston i zakupy zrobić a babka mi mówi przez telefon że oni pieniądze puścili i wczoraj powinnam mieć je na koncie a przed chwilą patrzyłam i nic nie ma. Ja rozumiem, że pieniądze idą troszkę ale to nie poczta że tydzień trzeba czekać. Zła jestem jak nie wiem bo jeszcze z rana mam iść na badania, które potem przed wizytą mam odebrać a bez pieniedzy nie ma badań a bez badan z czym pójde na wizyte.

reklama
A ja czekam na pieniądze z ZUSu i zaczyna mnie to drażnić. Jutro mam wizytę u lekarza muszę wykupić Duphaston i zakupy zrobić a babka mi mówi przez telefon że oni pieniądze puścili i wczoraj powinnam mieć je na koncie a przed chwilą patrzyłam i nic nie ma. Ja rozumiem, że pieniądze idą troszkę ale to nie poczta że tydzień trzeba czekać. Zła jestem jak nie wiem bo jeszcze z rana mam iść na badania, które potem przed wizytą mam odebrać a bez pieniedzy nie ma badań a bez badan z czym pójde na wizyte.
kurde skads to znam tez tak mialam miesiac temu,lekarz,badania i drogi duphaston,a z kasa krucho,a napisz mi kochana dlaczego masz problem z tym zusem?wyplacaja ci jakis zasilek czy to masz z pracy placone L4?chyba ze nie chcesz mowic to nie tak tylko pytam bo to dziwne jakies

Kasiu nie denerwuj sie,powinnaś mieć dzisiaj pieniądze skoro wczoraj wysłali,tak to jest z tym Zusem.Może będziesz jeszcze miała dzisiaj przelew

super sie czuje tzn.nic mnie nie boli:-)synek kica sobie w brzusiu:-)

no szkoda że tak wyszło z łóżeczkiem:sorry2:ja mam drewniane uważam że jest najlepsze:tak:ruchy tak regularne bedziesz odczuwac w późniejszych tc teraz bedziesz je odczuwac różnie;-)

Super wózeczki:-)
dobrze Patrysiu,ze juz lepiej sie czujesz,niech Alanek mieszka w brzuszku jak najdluzej:)

Justyś ja pieniążki ma płacone z ZUSu bo już byłam w tym roku na L4 dłuższy czas i już za pierwszy miesiąc nie płaci mi szefowa tylko ZUS. W sumie na pieniążki czekam od końca września. Oni jakoś tak dziwnie wyplacają bo teraz mam zwolnienie do 20 listopada i nie wiem czy dostanę kasę 3 grudnia czy później bo to podobno zależy od tego jak szybko dostarczę następne zwolnienie do nich. A z tego co wiem to moja szefowa czas rozliczeniowy ze wszystkich dokumentów do ZUSu ma do 15 każdego miesiąca więc jak zaniosę im zwolnienie po 20 list to śmiem przypuszczać , że następne pieniądze dostanę dopiero na początku stycznia. No chyba, że źle rozumuję. Wkurza mnie to bo mój M ma pieniądze ale nie płynnie i czasami jest tak, że nie mamy nic a niestety wydatki są i to spore.

ja mialam z moim to samo jak mial swoj interes,potem zaczal robic u facera ktory mu wogole nie placi teraz od 1 pazdziernika pracuje gdzie indziej i mam nadzieje,ze bedzie troche lepiej,a co do wyplacania wyplat za L4 to ja mam zawsze tak jak dostawalam wyplate,nie rozumie czemu ty masz inaczej,dziwne to jakos,bo powinnas mies placone tak jak wyplate u mnie kazda dziewczyna tak ma

reklama
Ja też Justyś nie rozumiem bo się nie znam. Ale jak spytałam babki czy teraz już będę dostawała pieniążki 3 każdego miesiąca tak jak teraz to mi powidziała, że zalezy kiedy spłynie do nich moje zwolnienie. Nic nie kumam.

Do góry