reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

reklama
Kinga85 zobacz nawet temperaturkę masz wysoką, nie ma to tamto fasolka jak nic :tak::-) szkoda tylko ze nie spotkamy się razem w mamusiach wrześnióweczkach :no:

syneczki2 oj jeszcze nie wiadomo, nie moge sugerować się temperaturą. Brak @ tak naprawdę najbardziej mnie podbudowywuje:)
A czemu sie nie spotkamy w razie czego?
pozdrawiam:):*

jejku wiecie co.... jak ja słabo sypiam:baffled:
przecież kobiety w ciąży to śpią i śpią.... a ja cierpię na bezsenność:-(

Test owu wyszedl mi 28 grudnia - ok godz. 20. Kreska testowa byla ciemniejsza od kontrolnej. Na opakowaniu bylo napisane ze owulacja nastepuje 24-48 h pozniej, czyli 29/30 grudzien. I do tego momentu jest wszystko ok.
Ale bardzo mnie dziwi wynik wczorajszej proby. Myslalam ze nie bedzie drugiej kreski, a jesli sie pojawi to bedzie baardzo blada. A ta kontrolna niewiele slabsza od testowej. :-)
Dlatego zglupialam i pytalam czy ktoras z Was tez sobie robila test owu tydzien po owulce :-D
Nie mniej jednak bardzo dziekuje za odpowiedz.

Ja mialam podobnie tyle ze mi w dniu owu kreska nigdy nie wychodzila taka sama czy ciemniejsza od kontrolnej ale mialam nadzieje ze owu wystepuje mimo to...10dpo zrobilam sobie od tak z nudow test owu i wyszla taka sama kreska (lepsza niz w dzien owu) co mnie bardzo zastanowilo bo bylam pewna ze owu byla (tempka, sluz, bol okoloowulacyjny i testy), dlatego zrobilam ciazowy jednak nie liczac na nic a tu cien II kreski. Na drugi dzien powtorzylam rano juz bylo lepiej widac :) a teraz sama widzisz. Gdzies czytalam ze test owu moze wyjsc pozytywny jak sie jest w ciazy ale w dniu spodziewanej @ ze jakos hormony podobne czy jakos tak ale lepiej zrobic ciazowy bo roznie bywa:-)

Kinga85 - szczerze ? nie sadze ze to "potwierdzenie" ciazy... za szybko - minal dopiero tydzien z malym haczykiem od owulacji, wiec wlasciwie zaden test by nie wykryl ciazy. Nigdy wczesniej nie robilam tych testow tydzien po owulacji i nie wiem jak wychodza. Ale sobie narobilam bigosu ;-P Nie wiem co mnie podkusilo zeby zrobic probe... teraz jestem zla na siebie... wrrrr...

mnie tez podkusilo i mialam bigos :) ale od razu zrobilam ciazowy bo podobo owulacyjnym nie powinno sie sugerowac. Tyle ze u mnie byl to 9/10 dpo...Poczekaj jeszcze pare dni i zrob test ciazowy moze cos pokaze jak nie to do dnia @...Wiem jakie to okropne...mnie podkusilo z owu i potem od 10 dnia sie meczylam czy dostane czy nie czy ciaza czy nie czy biochemiczna czy nie...NIE POLECAM NIKOMU

no tak myslałam ze na test za szybko ale mąż mnie nękał...
a betka mi w pn wyjdzie juz??? bo mam iść, gin zalecił.
:confused:

Nadal trzymam kciuki :) jesli zaplodnienie bylo 31 to zagniezdzenie 6-10 dpo. U mnie chyyyybaaaaaaaaaaa bylo 9dpo bo obudzil mnie mega jakis dziwny bol (skurcz) brzucha a 10 dnia zaczela sie ta akcja z testami ale wyszedl cien...Kazda jest inna poczekalabym do 12 dpo (tak mowia ze najlepiej bete) i wtedy na bete czyli pn, wt

wyjdzie cos na pewno. a mozesz sobie jeszcze zmierzyc temperture - w ciazy temperatura kobiety podnosi sie do 37 stopni.

Z tempka roznie ja mialam przez cala faze lutealna nizsza troszku niz jak nie bylam w ciazy srednio 39.9-37,1....a byly cykle ze 37,2-37,3....a po terminie to roznie nawet raz 36,6, 36,8 czyli tak jak mam zwykle :) ale teoretycznie mowia ze 37 i wiecej, jednak tylko sie czlowiek stresuje jak spada a sie juz wie o ciazy

reklama
syneczki2 oj jeszcze nie wiadomo, nie moge sugerować się temperaturą. Brak @ tak naprawdę najbardziej mnie podbudowywuje:)
A czemu sie nie spotkamy w razie czego?
pozdrawiam:):*

jejku wiecie co.... jak ja słabo sypiam:baffled:
przecież kobiety w ciąży to śpią i śpią.... a ja cierpię na bezsenność:-(
Ojejku...kobiety w ciazy: maja zgage, mdlosci, zaparcia, wstet do zapachow, zachcianki...ospalosc, sennosc i spanie pol doby....Kinga kaza jest inna :) Ja tydzine po owu tylko mi sie odmienilo ze zaczelam b. wczesniej wstawac jak mialam wolne nie o 12-13 ale 8 rano czasem sie budzilam 6 az tato byl zdziwiony a dopiero po terminie czy jakos tak zrobilam sie lekko senna....Dopiero teraz gdzies od 1,5 tyg czy jakos tak by nie sklamac to po pracy sie klade a potem o 21 i sie jak dzidzia

Do góry