reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Nektarynko jakbyś mogła na mój wykres spojrzeć to też byłoby super. Ja się w ogóle na tym nie znam:( Z góry dziękuję za jakąkolwek informację:)

reklama
Witam, witam ...
Agniesiak85 trzymaj kciuki oby mi się udało zafasolkować na wakacjach;-)
a ja życzę Ci udanych zakupków. Nic tak nie porawia humorku jak wypad na centrum handlowe :))
Kochana trzymam kciuki, trzymam:tak::-)
A na zakupach kupiłam sobie piękną granatową (ciemnoniebieską, chabrową) torbę:tak::-D

WITAM:-)
Moja sunia wczoraj urodziła 12 szczeniaczków:-Dsa takie słodziaczkowe i wszystkie sa do niej podobne tylko z 3 z nich sa białe tak z gdzie niegdzie machnięciem ciemniejszego bo mojej suni tacie:-)aż mi łezka poleciała bo moja sunia jest mamusia:zawstydzona/y:ach jakie to piękne patrzeć jak one niućkaja mleczko maleństwa takie słodziutkie:-Dja do M mówie no juz jedna twoja kobitka urodziła a teraz czas na mnie:-D
Oh.. wspaniale:tak: jak ja kocham psiaczki:-D Normalnie szok:-D Tylko co Wy teraz zrobicie z tyloma maluchami? Macie gdzie oddac? Bo 12 to troche duuużo miec nawet na podwórku;-):-) No to sunia pierwsza ma dzieciaczki teraz kolej na Patrysię - juz niedługo:tak::-)

U mnie też była burza i padało,rano też.Teraz jest tak nawet fajnie chłodniutko
A u mnie dziś zimno.. brrr.. tez była u mnie burza podobno,mama mi mówiła przez tel bo ja spałam:-D Teraz jest zimno i mokro, bleh az się wychodzic nie chce z domu;-)

AGNIESIAK oj tak jest ich troszke:-Djak podrosną tak myśle że pod koniec sierpnia zaczniemy je rozdawać tak więc jeszcze troche jest namysłu komu ale moja siostra chce i jej koleżanka no a reszte w anonse damy i mam nadzieję że ktoś sie skusi bądz na giełde pojedziemy sa to pół Amstaffki no ale na szczęście one są jak mama co geny za nią poszły na szczęście :-)

AGNIESIAK oj tak jest ich troszke:-Djak podrosną tak myśle że pod koniec sierpnia zaczniemy je rozdawać tak więc jeszcze troche jest namysłu komu ale moja siostra chce i jej koleżanka no a reszte w anonse damy i mam nadzieję że ktoś sie skusi bądz na giełde pojedziemy sa to pół Amstaffki no ale na szczęście one są jak mama co geny za nią poszły na szczęście :-)
To wstaw jakąś fotke maluszków:tak::-)
Śliczne zdjęcie masz w suwaczku:tak::-) Jaki już duuży ten Dominiś:tak::-)

Kochane razem z mężem staramy się o dziecko, w maju odstawiłam tabletki. Pierwszą miesiączkę dostałam z opóźnieniem, była inna ponieważ trwała 3 dni a nie 6 i była mniej obfita. Po skończonym okresie przez prawie tydzień plamiłam. Myślałam że jestem w ciąży, dlatego wybraliśmy się z mężem do Polski. Okazało się że nie. Trudno się mówi, czekałam na kolejny okres chociaż maż mówi że już go nie dostane. W dniu spodziewanej miesiączki ( zawsze miałam reguralną ) zrobiłam test ciążowy, negatywny. Jednak od jakiś dwóch tygodni boli mnie brzuch, mam skurcze, uczucie mokrości ( jak bym miała okres dostać ), alenadal go nie ma, dziś mija 36 dzień a ja nadal nie mam, w sierpniu pojadę znowu do Polski i mam nadzieję ze już zobacze maleństwo.

Hope... Mnie tu absolutnie o bojowośc nie chodziło - tylko o nie opowiadanie bajek tudzież przypadków które zdarazją się 1 na milion - co oznacza że nie są prawdziwym zagrożeniem. Wiele dziewczyn przechodzi teraz swoją pierwszą ciąże i to jest tylko przyczyną do niepotrzebnego niepokoju.

Wierz mi i tak się wszystkie nasłuchamy po zajściu w ciąże od babć coić i innych uprzejmych jakie to męki nasz czekają!:-)

I nie chodzi też o to żeby to było słodziutko i milusio. Każda Rada jest bardzo cenna - ale rada nie straszenie...

A usg tv to usg dopochwowe (transvaginalne) jest całkowicie bezpiecznym badaniem. Nie powinno tylko trwać za długo.

Tylko tyle... Hope przepraszam jeżeli poczułaś się zaatakowana.:sorry2:
Kobietom w ciazy nalezy wybaczyc :-):-):-)
Ja troche juz w czasie staranek przeszlam i teraz juz moze rzeczywiscie jestem przeczulona na pewne sprawy.
Ok-koniec tematu.

:szok: witam was dziewczyny,
mam pytanie do dr Nektarynki

moje tempki:
1dc 36,9
2dc 36,7
3dc 36,6
4dc 36,7
5dc 36,8
6dc 36,6
7dc 36,65
8dc 36,3

czy to idzie w dobrym kierunku, kiedy mogę spodziewać się owulki:zawstydzona/y::confused:
Nektarynko jakbyś mogła na mój wykres spojrzeć to też byłoby super. Ja się w ogóle na tym nie znam:( Z góry dziękuję za jakąkolwek informację:)
do jednej i drugiej kobitki kieruje wypowiedz.. nie jestem jasnowidzem i nie przepowiadam owulacji dopiero 2-3 dni po owulacji moze powiedziec ze byla lub tez w ktoryms dniu cyklu ze jeszcze jej nie bylo.. jak u jednej jak u drugiej jeszcze owulka nie nastapila..
Kochane razem z mężem staramy się o dziecko, w maju odstawiłam tabletki. Pierwszą miesiączkę dostałam z opóźnieniem, była inna ponieważ trwała 3 dni a nie 6 i była mniej obfita. Po skończonym okresie przez prawie tydzień plamiłam. Myślałam że jestem w ciąży, dlatego wybraliśmy się z mężem do Polski. Okazało się że nie. Trudno się mówi, czekałam na kolejny okres chociaż maż mówi że już go nie dostane. W dniu spodziewanej miesiączki ( zawsze miałam reguralną ) zrobiłam test ciążowy, negatywny. Jednak od jakiś dwóch tygodni boli mnie brzuch, mam skurcze, uczucie mokrości ( jak bym miała okres dostać ), alenadal go nie ma, dziś mija 36 dzień a ja nadal nie mam, w sierpniu pojadę znowu do Polski i mam nadzieję ze już zobacze maleństwo.
kochana testy nie myla sie.. fakt ze na 99%.. odstawilas tabletki, przy tabletkach zawsze jest piekniusi ladniusi cykl zawsze o tej samej porze przychodzi nigdy sie nie spoznia.. to dopiero Twoj drugi normalny cykl, czesto mowi ze ze nalezy odczekac 3 pelne cykle i potem sie starac, ja akurat nie czekalam gin nie widzial potrzeby, zazwyczaj po odstawieniu tabletek wychodza ciaze mnogie w pierwszych miesiacach.. po tabletkach organizm sam musi nadac sobie dlugosc.. i ze przy tabletkach mialas 28 dni to nie oznacza ze po nich tez tyle bedziesz miala bo mozesz miec nawet 40dniowe cykle.. masz pytania jeszcze to pisz

Dziewczyny byłam dziś na becie i wyszła 867, chyba dobra?
Przesyłam fluidki i trzymam za was kciuki*******************************

reklama
Dziewczyny byłam dziś na becie i wyszła 867, chyba dobra?
Przesyłam fluidki i trzymam za was kciuki*******************************

to ja tutaj tez lapie :-):-):-) nigdy za wiele :-):-):-);-):tak: my trzymamy za ciebie a ty trzymaj za nas :-):-):-):-)

Do góry