Madzia04071990
Fanka BB :)
Witam drogie mamy. Czy moglybyscie mi napisac ile waza Wasze 11 miesieczne dzieci? Mialam kontrole u pediatry, okazalo sie,ze moje dziecko ma duza nadwage wazy 12,650 kg Pani doktor zabronila mi karmic mala mlekiem modyfikowanym- w zamian za to kazala dawac zwykle mleko i wrzucac tam chlebRano i wieczorem dodatkowo po godzinie 18stej mam nie dawac jej nic jesc, a jak bedzie plakac to dopajac ja woda Ze po tygodniu dziecko sie przyzwyczai i przez nastepne 3 mc jej waga nie moze byc wieksza. Nie wyglada jakby byla za gruba, zwykly normalny,szczesliwy niemowlak. Siedzi sama,pelza, zaczyna stawac na nozki jest bardzo energiczna. Jej wzrost to 77.5cm ubranka nosi 80, czasem 86.
Czy sa tu mamusie bobasow, ktorych dziecko mialo taka wage? Czy gdy dziecki zaczelo chodzic waga zaczela wolniej rosnac? Dodam,ze moje dziecko nie je duzo i nie je czesto. Mamy stale godziny jedzenia.
O godzinie 7.30-8.00 zjadala 90-120 ml mleka modyfikowanego
O godzinie 12-12.30 jadla obiadek ( ok.200g)
O godzinie 15 jadla owoce( ok 200g)
O godzinie 17.30-18.00 jadla ok. 150-180 mleka modyfikowanego
I ok. 21-22 ok 210-270 mleka modyfikowanego, w zaleznosci od dnia i od tego ile mleczka zjadla po kapieli- ok. Godziny 18. Mleko o 17.30 jest zamieniane na inne posilki- jajeczko,parowka,nalesnik jakies paluszki rybne ,placuszki bananowe badz jablkowe itp. W miedzy czasie zjada owoce,warzywa- bardzo je lubi. Sama pokazuje paluszkiem co chce .
Lekarka tak mi wjechala na psychike,ze czuje sie,jakbym zawiodla swoje dziecko i zrobila jej krzywde tym,ze tyle jej daje jesc Czy wedlug Was naprawde duzo zjada? Czy odsunac jej calkiem mleczko i dac chleb z mlekiem? Przeciez takie mleko jest podstawa do pierwszego roku, probowalam jej dac kaszke manna na zwyklym mleku ale pluje nim,nie chce go pic. Karmimy sie nadal jak do tej pory, troszke ograniczylam inne rzeczy, ale jest wrzask i pisk jak nie dostanie Prosze o wypowiedzenie sie mam ktore mialy podobny problem.
Bede wdzieczna za kazda wskazowke i rade Z gory bardzo dziekuje. Pozdrawiam.
Czy sa tu mamusie bobasow, ktorych dziecko mialo taka wage? Czy gdy dziecki zaczelo chodzic waga zaczela wolniej rosnac? Dodam,ze moje dziecko nie je duzo i nie je czesto. Mamy stale godziny jedzenia.
O godzinie 7.30-8.00 zjadala 90-120 ml mleka modyfikowanego
O godzinie 12-12.30 jadla obiadek ( ok.200g)
O godzinie 15 jadla owoce( ok 200g)
O godzinie 17.30-18.00 jadla ok. 150-180 mleka modyfikowanego
I ok. 21-22 ok 210-270 mleka modyfikowanego, w zaleznosci od dnia i od tego ile mleczka zjadla po kapieli- ok. Godziny 18. Mleko o 17.30 jest zamieniane na inne posilki- jajeczko,parowka,nalesnik jakies paluszki rybne ,placuszki bananowe badz jablkowe itp. W miedzy czasie zjada owoce,warzywa- bardzo je lubi. Sama pokazuje paluszkiem co chce .
Lekarka tak mi wjechala na psychike,ze czuje sie,jakbym zawiodla swoje dziecko i zrobila jej krzywde tym,ze tyle jej daje jesc Czy wedlug Was naprawde duzo zjada? Czy odsunac jej calkiem mleczko i dac chleb z mlekiem? Przeciez takie mleko jest podstawa do pierwszego roku, probowalam jej dac kaszke manna na zwyklym mleku ale pluje nim,nie chce go pic. Karmimy sie nadal jak do tej pory, troszke ograniczylam inne rzeczy, ale jest wrzask i pisk jak nie dostanie Prosze o wypowiedzenie sie mam ktore mialy podobny problem.
Bede wdzieczna za kazda wskazowke i rade Z gory bardzo dziekuje. Pozdrawiam.
Ostatnia edycja: