reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Ja bylam dziś na wizycie w szpitalu, no cóż ciśnienie i mocz ok, potem szybciutkie usg tylko sprawdzila ułożenie maleństwa i sprawdzila serduszko, pytala czy czuję ruchy noi to tyle, następna wizyta za tydzień...

Gratuluję wszystkim mamom udanych wizyt:tak:

małaulka gratki dobrych wieści

A to moje sprawozdanie ciśnienie 120/70, potem badanie szyjki ale nie było tak zle jak ostatnio- szyjka miekka i przygotowuje się do porodu. Wg usg maly wielkości jak na 35 tydzień, wiec mały. Płyn w prawidłowej ilości, własnie siusiał, łożysko prawidłowe jak na ten okres, ale nie powiedział który stopień, wszystko w usg prawidłowo. Mały leży grzecznie główką w dół. Kolejna wizyta 16-18

Gratulauje dziiewczynki udanych wizyt.
Co do stopnia łożyska to wczoraj w szpitalu lekarz i połozna powiedzieli mi, że już od 32tc ma byc prawo IIIstopien i nie ma sie czym przejmowac. Powiedzieli tez, ze takie ocenianie łożyska jest bez sensu pod koniec ciązy, bo to przeciez nie wychodzi w zadnym badaniu czy ono jest sprawne czy co, tylko lekarz sobie ocenia "na swoje oko", ktory to stopien... Okazało sie, ze juz w 28 tc na USG miałam niby wpisany III stopien lozyska, a mimo tego dzidzia slicznie sie rozwija, wiec to nie ma zadnego znaczenia ;-) Mam kontrolowac ruchy.
Ja i tak mam nadzieje, ze moj gin spojrzy chociaz na to lozysko i dzidzie na kolejnej wizycie :-)

Ja bylam dziś na wizycie w szpitalu, no cóż ciśnienie i mocz ok, potem szybciutkie usg tylko sprawdzila ułożenie maleństwa i sprawdzila serduszko, pytala czy czuję ruchy noi to tyle, następna wizyta za tydzień...

Gratuluję wszystkim mamom udanych wizyt:tak:
SUPER SZYBKO ale najwazniejsze ze pozytywnie
małaulka gratki dobrych wieści

A to moje sprawozdanie ciśnienie 120/70, potem badanie szyjki ale nie było tak zle jak ostatnio- szyjka miekka i przygotowuje się do porodu. Wg usg maly wielkości jak na 35 tydzień, wiec mały. Płyn w prawidłowej ilości, własnie siusiał, łożysko prawidłowe jak na ten okres, ale nie powiedział który stopień, wszystko w usg prawidłowo. Mały leży grzecznie główką w dół. Kolejna wizyta 16-18
No no zajefajne wiesci:-p:tak:

Minisia na typ etapie ciąży to chyba normalne, że nasze maleństwa są mniej ruchliwe. Przybierają na wadze a miejsca coraz mniej.
Aga wielkie gratulacje, że jesteście już w domu i z niecierpliwością czekamy na zdjęcia!

Ja wróciłam od profesora, szyjka jak pisałam wcześniej długa i szczelnie zamknięta!!
Umówiliśmy się na 13.10 a 14 lub 15 na CC!! :baffled::baffled:
Ale się boję...
jakoś nie mam nadziei, że się przekręci do tego czasu, chociaż jak to sama położna powiedziała. Cuda się zdarzają :tak:
Beza, przynajmniej wiesz na czym stoisz, nie martw się na zapas, może nie ma tego złego....... po cc dłużej się dochodzi do siebie, ale za to mniej się nacierpisz. (Ja sobie tak tłumaczę, bo też się obawiam cc)

Ppatqa ciesze się, że wieści dobre. Mam takie pytanko, czy znasz może w przybliżeniu datę poczęcia Kamilka? Pytam, bo koleżanka o to samo mnie zapytała. U nas lekarz wyznacza TP na podstawie OM, a przecież nie wiadomo kiedy dziecię zostało poczęte, 2 tygodnie od OM czy może 3. A przecież to ma znaczenie.

reklama
wanilia nie mam z OM i tego usg które się liczy, wtedy się zgadzało jedno z drugim, z datą poczecia to ciężko będziie bo my codziennie

Do góry