reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Mamusia synka - dbaj o siebie i oszczędzaj się, ile możesz!
Kasiulekk - mam nadzieję, że jeszcze chociaż chwilę wytrzymacie w dwupaku! Trzymam kciuki!

Wychodzi na to, że tylko u mnie kurierzy tacy narwani, jak przyjdzie (bo oczywiście jeszcze go nie było), to zapytam, czemu o takiej porze dzwonią. Z ciekawości nawet sprawdziłam, że do nich dopiero od 8 można dzwonić na infolinię.

U mnie nie jest źle z pogodą, bo raptem -11 :-) Kilka dni niech sobie będzie zima, a potem niech spada:-D
Czy Aneta się wczoraj odzywała?

aaaa -13 jest! mama mowila ze 3 godz temu bylo -16.......:baffled:

Mamusia synka
wiem ze stresik zlapalas, ale najwazniejsze ze jeszcze nie rodzisz!! Oszczezaj sie!!!

kasiulekk :-( kurcze żeby leki zadzialaly no!!! :-( Trzymam mocno za Was kciuki!!! Ale i tak najwazneijsze ze jestes pod kontrolą!!! Hania niech jeszcze pobedzie w brzuszku troche no!!!

Jo_asia
ja moze nie czuje sie ociezala..ale w nocy to ciagle mnie dol brzucha pobolewa... jak na @ i czasem ciagnie do kregoslupa wiec sie zastanawiam czy to nie skurcze..ale za slabe są wg mnie...i to tylko w nocy... coraz mocniej..w srode nastepna mam wizyte i az sie boje co lekarz powie...

Ja już się boje zagladać na wątek na sygnale no :-(

Dzisiaj postanowilam skompletować jednak torbe do szpitala..czas najwyzszy,co? Mam pytanie odnoścnie wkaldek laktacyjnych, cale pudlo wziasc (w pudle 50 szt...) Kurcze w torbe sie nie zmieszcze..moze wezme w jena swoje rzeczy a w drugą malucha?

Witam marcówki!

jej mamusiu synka nastraszyłaś tym czopem! :szok: cieszę się, że jednak jest ok póki co, leż, a Zuzia na pewno będzie grzecznie czekać wtedy :tak: i dziękuję za troskę, bo widziałam ze pytałaś o mnie :*

A ja to jakaś zaganiana taka- dużo przesiaduję u siostry teraz- ja niunia zabawiam, a ona w drzemkę- dobrze ma póki co ze mną ;-) wczoraj z nim sama siedziałam ze 3 godz., bo jakieś sprawy papierkowe musiała pozałatwiać i dałam radę :-)
Już się nie mogę mojego synusia doczekać :tak:

Wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia w szkole rodzenia i muszę przyznać, że mi się podobało. Płaciliśmy (bo nie ma dla nas darmowej) to i zaangażowanie, zainteresowanie i goście byli. Wczoraj było o karmieniu i laktacji i pani z chustą się prezentowała więc sympatycznie.
Widziałam, że przewijał się temat planu porodu... U nas położna oddziałowa ze szpitala prowadziła zajęcia i bardzo zachwalała te plany, zachęcała do napisania ale... ja mam bardzo sceptyczne podejście do tego jak większość z was zresztą. O większość i tak MUSZĄ się zapytać w trakcie, a jak coś się dzieje to i tak nikt w to nie zagląda :no: Taki bezsens dla mnie- chyba tylko dla względnego poczucia bezpieczeństwa i świadomości rodzącej (szczególnie pierwszy raz) je stworzyli. Ja chyba nie będę tego pisać ale wyślę Wam te co my dostaliśmy to można sobie porównać chociaż.

edit. eee nie da się tu- na fejsa wrzucę

ewa86 no Ty już wiesz jak sie przygotować :-) ja to zupelnie nie wiem czego sie spodziewac po swoim ciele :-D daleko ze szpitala do omu nei mam jak co, wiec m moglby skoczyc, ale jakbym miala mu tlumaczyc co ma wziac to chyba by mi cierpliwosci zabraklo :-D

Kuwa jestem wściekła, aż zadzwoniłam do spółdzielni i zakapowałam, wczoraj firma wymieniająca rury wywiesiła karteczkę że nie będzie wody ciepłej. Za za kurki a tu i zimnej nie ma:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nosz by ich szlak trafił, jak ja obiad zrobię jak mam tylko wody tyle co w dzbanku i czajniku.

kamaa ja się nas pakuję w 2 torby właśnie- jedną większą dla siebie i mniejszą dla Leonka. Już stoją i czekają tylko weny na pakowanie brak ;-)bo z tą torbą to już poważnie tak...
A wkładki może parę sztuk sobie weź, ze 4, 6- ja mam po 2 pakowane w oddzielne woreczki to tak wezmę. Może Ci się przydadzą , a może nie ale po co całe pudło ciągnąć... Mąż dowiezie więcej jak będzie trzeba, a w razie co będziesz przygotowana :-)

reklama
Do góry