reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dzien dobry!

produkcja nocna byla patrze :-)

munius moja Pati ma sony xperie L i jest zadowolona aczkolwiek ja zawsze tez uzywalam samsungow i np galaxy s3 byl super, 4 mnie wnerwiala i po miesiacu sorzedalammimkupilam iphona 5

motherhead co do takiego lezaczka to mi babka w sklepie odradzila szczegolnie dla chlopcow bo ta wypuska moze ich gniesc w jajeczka.

jade do rodzinnego po recepte na antybiotyk
mikego dnia!

reklama
Hej dziewczyny :)

Jadę właśnie na usg.... ale ledwo żyje... :( jestem taka zaziebiona ze szok. Wczorajszy dzień spędziłam w łóżku... a dziś muszę jechać. Z jednej strony to się cieszę bo zobaczę co tam u Kacpra :) ale z drugiej najchętniej zostałabym pod kołderką :(

Pewnie was przez to dzisiaj nie doczytam... wybaczcie :)
Życzę Wam miłego dnia :*

Witam ;-)

Dziś spałam prawie całą noc :szok: może 2 razy na siku :szok: co to jest najpierw bezsenność a teraz w drugą stronę, dodam że po południu też kimałam. Wstałam jakaś nieżywa..wszystko mnie boli:baffled: Jakbym wczoraj przenosiła meble z pokoju do pokoju:baffled:
Kacper poszedł wczoraj na nockę do dziadków to mam luz....
Obiad właściwie też sam się zrobi..kazałam wczoraj m kupić pyzy z mięsem...nie mam siły by robić sama ale po porodzie się zawezmę:tak:

Dziś też mam do robienia sernik i sałatkę bo jutro goście....

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, usg badania i co tam jeszcze macie :tak: Idę poczytać :tak:

Miłego dnia!;-)

A ja dzisiaj znowu praktycznie nie spałam położyłam sie koło 1 przez chrapanie m znów masakra była no i przed 5 Karolinka zawołała ze chce siku i niestety nie zdążyła całkiem wiec musiałam ja przebierać no i już nie zasnęłam ofc
Miałam dzisiaj iść do labu z siuskami i krwią ale po takiej nocy, sikaniu o 5 i popijanie soczku w nocy bo mnie tak ssalo z głodu to wyniki byłyby chyba mało wiarygodne -pójdę w pon pewnie
Ehhh spróbuje sie jeszcze zdrzemnąc ale sprzątanie, zakupy, gotowanie przede mną bo jutro goście

czesć

nie bylo mnie od po 20tej a i tak 7 stron naskrobane :szok::szok::szok:

nie wyspałam sie, calą noc bolał mnie brzuch ale to nie były skurcze tylko taki ciagły ból okresowy..................do kitu.............tak wiem, juz lepiej nie będzie................przynajmniej na razie.............idę na sniadanko, herbatkę i tabletki i wracam czytac te zaleglości............

Ok poczytałam odpisuję:

Nastka - kciuki za usg :) Ciekawe jak tam Kacperek podrósł :-D

Marcia - też mam Samsunga galaxy s3 :tak: jest spoko :tak:

Juszka - udanego weekendu :tak: ale macie fajnie. Fotki jakieś zapodaj po powrocie :tak:

Aneta - jak to brzmi...50 do końca a Twój wraca za 34 dnia... o mamusiu... to ja panikuję bo mój mąż wyjeżdza teraz w niedzielę na szkolenie do Gdyni i wraca w środę ....Podziwiam Cię....:szok:

Muniuś - ja mam podobnie jak Ty, jak byłam w ciąży z Kacperkiem nie mogłam sobie pozwolić na różne widzimisię bo byłam na utrzymaniu rodziców, a teraz trafił mi się super mąż i szalejemy przy drugim dziecku, no ale jeszcze nie usłyszałam ze sobie odbijam z powodu tamtego, może tak jest nie wiem. Ale na pewno mi odbija jeśli chodzi o zainteresowanie mojego męża..chodzę z gołym brzuchem i jak tylko jest okazja to robię to tak by m go całował i mnie przytulał :tak:

Motorhead - j
a mam zwykłą wanienkę, i do niej będę wkładała taką gąbkę specjalnie do tego przeznaczoną a na nią pieluszkę tetrową i tak będę kąpać. Zresztą wanienkę mam po 1 dziecku więc byłby to niepotrzebny koszt:tak:

Munius i Aneta - z Was to prawdziwe zakupocholiczki :-D Ja tylko czekam na moment kiedy maluchy będą większe a Wy nie będziecie mogły wyjść z nimi ze sklepu bo coś tam zawsze Wam wpadnie w oko :-D

Dziewczyny z Warszawy - zazdroszczę ale i gratuluję udanego spotkania :tak:

Moniqaa- ostatnio jak byłam u położnej to przypomniała mi się ta Twoja karta ciąży i ona była w szoku ze lekarz Ci jej nie założyl, była wręcz zbulwersowana:szok: I jak drukowałaś mu artykuł? No kretyn:baffled:

Też muszę dopytać gin o herbatkę z liści malin :tak:

Jaspis - współczuję akcji z wózkiem:baffled: i podziwiam za upór. Ja to bym pewnie odpuściła i szukałą czegoś podobnego bliżej. A jaki kolor Wy chcecie? My myślimy o habrowym:tak: Ale nie mam konkretnej marki.

Nikusia82 - gratki z udanej wizyty :tak:

Megi Pegi - dzięki za rady odnośnie masowania krocza i planu porodu :tak:

Secreto..jak tam nadal pokłocona z mamą:-( współczuję..ale może jeszcze jakoś się dogadacie?

Ewa - jaka tabelka, wow :szok: mi by się nie chciało tego liczyć. Po tej tabelce widać że jesteś mega zorganizowana :tak:

Koreczek - Twoja mama to ma teksty:szok: podziwiam Cię ze i tak jesteś opanowana i dajesz sobie radę ze wszystkim:tak:

Mamatek - też tak miałam jak przyszła paczka z gemini, niby nic a kasa poszła. A twój mąż zabawny :-D Każdy ma bzika na jakimś punkcie:-D Daj mu się wykazać z tym obcinaniem, jak już ma taką praktykę :-D

Nifla - mój mały też dużo się rusza więc się nie boję że będzie gruby, a jeśli chodzi o jedzenie.. no cóż ma krzywe zęby na zupy ale reszte wciąga. On sobie biedy nie zrobi, jeśli czegoś nie je to nadrobi czym innym i na swoje wyjdzie. A lubi np. schabowe, parówki itd. Mięsne dziecko:-D

Dziewczyny a mam pytanie odnośnie tego GBS. Czytałam że to się robi między 35-37 tc. Kiedyś wspomniałam o tym gin a ona machnęła ręką i powiedziała ze i tak antybiotyk i tak i ze nie trzeba tego robić... Ale teraz się zmartwiłam bo jeśli się okaze ze mam...I zaszkodzę dziecku.
Za to się dodatkowo płaci? Ja tam mogę zaplacic ale co zrobię jak pojde wlasnie w 35 tc na wizyte i ona znowu mi tak powie? Po prostu powiedzieć jej ze chce żeby mi ten posiew zrobiła? Jak to wygląda? Ona musi mi pobrać wymaz tak?
:szok:

Dodam jeszcze ze jak bylam w szpitalu pod koniec grudnia to miałam robiony wymaz z kanału szyjki macicy i było napisane tak:
z próbki wyhodowano następujące drobnoustroje: PAŁECZKI DODERLEINA, WZROST + SKĄPY - ale podobno to dobrze. To był wtedy 30 tc

To mimo to nadal muszę mieć wymaz?

Ostatnia edycja:
hej
mamusiu- trzeba było się nie chwalić ze Cie nic nie boli;-);-);-) mnie tez boli ale to chyba przez zapARCcia bo od kilku dni znowu mam:-( a mały tez mnie tam obkopal w środku...
Nastka- zdrówka
Flower może uda Ci się w dzień zdrzemnąć
Aneta- tak nie szalej z basenami i zakupami- jeszcze miesiąć musisz wytrzymać:tak: juz sie domyslam ile Ty masz rzeczy dla malego- mój dawno by mnie wyeksmitowal;-);-)

Juszka - udanego weekendu

Gbs- robiłąm w tamtym tygodniu i już mam wyniki- wszystko ok..ginka moja mówiła ze to obowiązkowe badanie dla wszystkich ciężarnych..
ginka podczas standardowego badania pobrała wymaz i zaniosłam do labolatorium...na wynik czeka sie 3 dni

-----------------
u mnie już 35tc leci:)

Ostatnia edycja:
agnis u mojego gina wisi kartka ze gbs obowiazkowo wszystkim pacjentkom 37tyg. a chyba jak sie nie ma wyniku to dadzą Ci ampycylinę przed porodem.......ale nie martw sie tak, niektore dziewczyny maja GBS plus a nie zdąża dostac antybiotyku albo dostaja za pozno bo za szybko urodza nim zacznie działac, te paleczki o ktorych piszesz to pałeczki kw. mlekowego normalna flora pochwy, nie wiadomo w jakim kierunku zrobili ci ten wymaz ale raczej nie w kierunku GBS bo napisaliby ze wyhodowali albo nie wyhodowali, pewnie tylko sprawdzali czy nie masz infekcji bakteryjnej albo grzybiczej,,,,

kainkas na qpw dobry jest syrop Lactulosum, całe 6 zł kosztuje a qpa na bank :-) ja biore bo juz sobie z zaparciami nie radziłam.....

ja mam herbatke z lisci malin i juz zaczełam pic bo trzeba pic regularnie, więc od 3 dni pije codziennie po kubeczku, moja siostra tez piła, powiedziała ze mam sie nie ludzic ze porod po tym nie bedzie bolał ale rozwarcie sie zrobi szybciej i wszystko tam zmieknie szybciej.....

Cześć Mamusie:-)
Ogłaszam wszem i wobec że dziś się wyspałam:tak:.

Aneta
maliny można jeść w ciąży i malinową herbatkę pić też:tak:. Tylko właśnie tej z liści malin nie można bo może przyspieszyć akcje porodową (dopiero pod koniec.). Ta herbatkę z liści malin to nawet położne rekomendują, więc może też się skuszę jeśli mój gin da mi na wizycie zielone światło na poród sn.

Agnis bo jak mi się coś spodoba to musi być to i koniec, bo inne już mi się nie podobają;-). My chcemy neutralny kolor, bo nie wykluczamy drugiego dziecka, a z tych wózków jest w ogóle mały wybór kolorków. My chcemy szary, a zostały jedynie seledynowe tylko takie trochę żarówiaste one są jak kamizelki odblaskowe :/ Na allegro był jeszcze czarny ale czarna gondola na lato jednak mi się nie widzi....
Agnis ale głupie podejście twojej gin do GBS:wściekła/y:. Daje się antybiotyk kobietom które mają pozytywny GBS lub nie maja zrobionego badania i jest wsio ok. Ale jak nie masz GBSa to po co faszerować się antybiotykiem. Ja nie wiem czy ona ma obowiązek zrobić ci wymaz, ja chodzę prywatnie i nie wiem czy gin mi zrobi na wizycie, a jak nie to będzie mi kazał samej zrobić. W aptece można kupić takie patyczki do wymazu i się samemu pobiera i do labu zanosi.

Mam pytanie - czy jak mama ma pozytywny GBS to nie kładą maluszka na piersi czy nie kładą przy pozytywnym Hbs. Wiem ze w którymś przypadku nie kładą ale już mi się pokręciło w którym.

reklama
Do góry