Ok poczytałam odpisuję:
Nastka - kciuki za usg
Ciekawe jak tam Kacperek podrósł
Marcia - też mam Samsunga galaxy s3
jest spoko
Juszka - udanego weekendu
ale macie fajnie. Fotki jakieś zapodaj po powrocie
Aneta - jak to brzmi...50 do końca a Twój wraca za 34 dnia... o mamusiu... to ja panikuję bo mój mąż wyjeżdza teraz w niedzielę na szkolenie do Gdyni i wraca w środę ....Podziwiam Cię....
Muniuś - ja mam podobnie jak Ty, jak byłam w ciąży z Kacperkiem nie mogłam sobie pozwolić na różne widzimisię bo byłam na utrzymaniu rodziców, a teraz trafił mi się super mąż i szalejemy przy drugim dziecku, no ale jeszcze nie usłyszałam ze sobie odbijam z powodu tamtego, może tak jest nie wiem. Ale na pewno mi odbija jeśli chodzi o zainteresowanie mojego męża..chodzę z gołym brzuchem i jak tylko jest okazja to robię to tak by m go całował i mnie przytulał
Motorhead - ja mam zwykłą wanienkę, i do niej będę wkładała taką gąbkę specjalnie do tego przeznaczoną a na nią pieluszkę tetrową i tak będę kąpać. Zresztą wanienkę mam po 1 dziecku więc byłby to niepotrzebny koszt
Munius i Aneta - z Was to prawdziwe zakupocholiczki
Ja tylko czekam na moment kiedy maluchy będą większe a Wy nie będziecie mogły wyjść z nimi ze sklepu bo coś tam zawsze Wam wpadnie w oko
Dziewczyny z Warszawy - zazdroszczę ale i gratuluję udanego spotkania
Moniqaa- ostatnio jak byłam u położnej to przypomniała mi się ta Twoja karta ciąży i ona była w szoku ze lekarz Ci jej nie założyl, była wręcz zbulwersowana
I jak drukowałaś mu artykuł? No kretyn
Też muszę dopytać gin o herbatkę z liści malin
Jaspis - współczuję akcji z wózkiem
i podziwiam za upór. Ja to bym pewnie odpuściła i szukałą czegoś podobnego bliżej. A jaki kolor Wy chcecie? My myślimy o habrowym
Ale nie mam konkretnej marki.
Nikusia82 - gratki z udanej wizyty
Megi Pegi - dzięki za rady odnośnie masowania krocza i planu porodu
Secreto..jak tam nadal pokłocona z mamą:-( współczuję..ale może jeszcze jakoś się dogadacie?
Ewa - jaka tabelka, wow
mi by się nie chciało tego liczyć. Po tej tabelce widać że jesteś mega zorganizowana
Koreczek - Twoja mama to ma teksty
podziwiam Cię ze i tak jesteś opanowana i dajesz sobie radę ze wszystkim
Mamatek - też tak miałam jak przyszła paczka z gemini, niby nic a kasa poszła. A twój mąż zabawny
Każdy ma bzika na jakimś punkcie
Daj mu się wykazać z tym obcinaniem, jak już ma taką praktykę
Nifla - mój mały też dużo się rusza więc się nie boję że będzie gruby, a jeśli chodzi o jedzenie.. no cóż ma krzywe zęby na zupy ale reszte wciąga. On sobie biedy nie zrobi, jeśli czegoś nie je to nadrobi czym innym i na swoje wyjdzie. A lubi np. schabowe, parówki itd. Mięsne dziecko
Dziewczyny a mam pytanie odnośnie tego GBS. Czytałam że to się robi między 35-37 tc. Kiedyś wspomniałam o tym gin a ona machnęła ręką i powiedziała ze i tak antybiotyk i tak i ze nie trzeba tego robić... Ale teraz się zmartwiłam bo jeśli się okaze ze mam...I zaszkodzę dziecku.
Za to się dodatkowo płaci? Ja tam mogę zaplacic ale co zrobię jak pojde wlasnie w 35 tc na wizyte i ona znowu mi tak powie? Po prostu powiedzieć jej ze chce żeby mi ten posiew zrobiła? Jak to wygląda? Ona musi mi pobrać wymaz tak?
Dodam jeszcze ze jak bylam w szpitalu pod koniec grudnia to miałam robiony wymaz z kanału szyjki macicy i było napisane tak:
z próbki wyhodowano następujące drobnoustroje: PAŁECZKI DODERLEINA, WZROST + SKĄPY - ale podobno to dobrze. To był wtedy 30 tc
To mimo to nadal muszę mieć wymaz?