reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Aneta, minibusów - wy zakupoholiczki!
Motorhead- lepiej kupić zwykła wanienkę i taki leżaczek anatomiczny osobno -leżaczek super sprawa ale niezawisłe i do pewnego momentu;my teraz kupiliśmy ta mała wanienkę z ikei która mam zamiar wykorzystywać tez jako miednicy i przywiozę swój leżaczek kąpielowy
Mego-oj wiem co to niejadek bo karo tez miała taka fazę i na dodatek nie Piła wiec szpital z odwodnieniem 2razy zaliczylismy a pózniej na wakacjach nad polskim morzem nagle jej sie odmieniło choć do teraz mało pije ale nadrabia owocami;my byliśmy ostatnio w muzeum powstania warszawskiego -robi wrażenie ale to za wcześnie dla tadzia;kalimba spoko tylko trochę ciemnawo było do momentu aż któryś z dzieciaków nie zapalił światła bo my o tym nie pomyslalysmy ;p Karola gdzieś znikała z Ignacym wiec w zasadzie dla mnie jakby jej nie było i myśle w sumie ze niezależnie od ilości atrakcji nawet w zwykłej kawiarni by sie zajęła

reklama
Flower - no jeszcze nikt nie nazwał mnie nigdy minibusem :-D:-D:-D No, ale zawsze musi być ten 1-szy raz :-) Teraz dopiero doczytałam o laktatorze na Żelaznej - to świetnie, bo więcej miejsca w torbie będzie bez laktatora :tak: Dzięki za info, a z tym światłem to rzeczywiście niezły numer wyszedł :laugh2::laugh2::laugh2:
Jo_asia – odnośnie chusty to lepiej jak kupisz używkę tylko musisz znaleźć w rozsądnej cenie, bo nówka będzie za sztywna jak na first time :tak: Ja miałam używkę i super się wiązało, a kumpela miała nówkę i mi nie szło zupełnie, taka sztywna była :baffled: Tak się zastanawiam, może oddzielny temat założyć o mamach - kangurzycach? :tak:

Agnis – doczytałam co Ci się przytrafiło i rozwaliłaś mnie z tą qpą :-D:-D:-D

Nieznajoma – jak tam się czujesz? :-(

Igem – trzymam &&& żeby wszystko było u Ciebie dobrze! :tak:

haahahah wlasnie sie zastanawialam o jakie mini busy Ci chodzi :szok::-D

Pewnie miała na myśli minibusy dla zakupoholiczek :-D:-D:-D No nie moja wina, że lubię to, sama sobie nigdy w życiu tyle nie kupiłam, Mateuszkowi też nie kupowałam tak w 1-szej ciąży, bo nie pracowałam i nie miałam swojej kasy, wtedy mój nieudacznik ex też nie pracował, bo co chwila go zwalniali z jakiejś roboty i tak o, nie można było sobie pozwolić na takie szaleństwo i Zbyszek mi to ostatnio powiedział, że odbijam sobie na tej ciąży z powodu tamtych wspomnień :szok:
I chyba ma rację, ale mądry chłop mi się trafił no jak kosa na kamień :-D:-D:-D
Anetka, jak tam Twój norweg, rozmawialiście coś? Pewnie tęsknicie za sobą strasznie, co...? Ja to Ci zazdroszczę tych 50 dni do końca, a Twój kiedy wraca?

50 dni do konca a moj wraca za 34 dni :baffled:
20 lutego:tak:
Dzwoni codziennie jeden raz :-( poki co jest ok... w sobote ide z mala na basen :tak: w niedziele jego brat wpada w odwiedziny, pozniej w tygodniu pojade sie porozgladac za komodami czy szafami, bede dokanczac pokoj maluchow i jakos to zleci :-p w miedzy czasie jeszcze paczki z pl dojda :-D
no i w pon moje ostatnie usg mam :tak:

Hej dziewczyny.

Kamaa, tak. Lekarz daje skierowanie z Lumedu czy jakoś tak, to muszę iść do drugiej przychodni i się zapisać na konkretny dzień. Pozniej przychodzę w tym dniu i zostawiam moje płyny:tak: ale do drugiego labu nie trzeba się zapisywać.

Munius, super że spotkanie wam się udało!:-)

Jagna, współczuję tej sytuacji z woda. Ale fakt jak muszą to muszą. Ludzie nigdy nie będą zadowoleni. Jak robią coś to źle, bo to bo tamto, nie robią też źle bo takie stare a nie wymienia... ech. Dobrze że w sumie teraz to robią, bo pozniej byłoby gorzej po porodzie:tak:

Mamatek, jak czytam co jeszcze musisz kupić to ciarki mnie przechodzą:szok: i cieszę się, że ja wcześniej zaczęłam kupować, bo z tymi moimi funduszami nie dalabym rady:tak: szacunek dla ciebie za te siły!:-)

Malpko, te będę masowac krocze. Ale nie wiem co mi to da, bo u mnie w szpitalu to ogólnie zawsze nacinaja, nawet jak nie trzeba:crazy: więc nie wiem jak to będzie. Ale na wszelki wypadek....:-)

Ewa, za dużo masz na głowie... no ale jak kiedyś napisalas nie masz wyjścia... oby następne dni były dla ciebie lepsze:-)

Kamaa, jeśli chodzi o cenę twarzy, to bratowa używa bio oil, mówiła że lepiej wygląda bo też ja strasznie opryszczylo. Ja natomiast od czasu ciąży nie mam z tym problemów, dlatego ludzie mówią że będę miała syna. Ach te pogańskie zabobony:-D
Moniqaa, super ten bujaczek! A to ci się udało :-D

Ewa, sporo tego masz już :-) ja ogólnie idę twoja zasada, żadnych koszul, sukienek itp wszystko wygodne, żadnych nerek, twardych materiałów itp :-)

Secreto, wrócisz do domu i bezsensownosc ci minie:tak:

Jolcia, nie wiem nie znam się aż na tym ale może masz jakieś problemy z pecherzem? Może przeczytaj na wątku z wynikami badań... niestety ja ci w tym nie pomogę:sory: ale nie martw się na zaś!

Mamatek, dużo odpoczywaj, lez, lez, lez... dobrze że masz dzisiaj wizytę, trzymam kciuki!!!

Nikusia, gratuluję jednej wizyty! Nie masz co się martwić waga dziecka, bo przez usg też dobrze się jej nie określi:tak: teraz twój synek będzie przebierał na wadze:-) moja Lenka też nie będzie duza, w 31 tc ważyła 1400 g:tak: może nawet lepiej...:-)

Megi Megi, też zacznę pić ta herbatę:tak:

Moniqaa, ja też mam LG ale też się zacina. Jak dzwonię i chce się rozlaczyc to nie mogę bo wyświetlacz jest wygaszony i muszę baterie wyciągać.... masakra.

Motorhead, ja mam zwykła wanienke i nie kombinuje:-D

Flower, złośliwość rzeczy martwych:-D oj niesforny ten twój tablet:happy:

No odpisalam.....

Aneta jak tam sytuacja wycieku??

Teraz odpisalam:-D

Dzisiaj wizyta, aż się trochę boję... trzeba się zaraz zbierać, bo pozniej znowu będę siedziała 5 godzin:-/

Miłego dnia!

reklama
Motorhead ja kupiłam http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3889114791 i moim zdaniem warto bardziej niż te wanienki z przewijakiem bo te są do więcej kg, dzidziuś jest maleńki to kąpiesz go z jednej strony, szczegolnie jesli chcesz czuć sie bezpieczniej:-) A kiedy bobas jest wekszy to jest dla niego przygotowana 2 strona tej wanienki;-)
No ale to tylko moje zdanie ;-)
Nikusia gratki dobrych wieści!:-)

Mnie dziś czeka małe pakowanie bo jedziemy na ten wygrany weekend w Chorzowie i konferencje simin, ale to zrobie wieczorem bo teraz chyba jeszcze na chwile sobie zasne :p

Powodzenia na wizytach! &&& :-)

Do góry