reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Aneta - trzymaj się, myśl o tym, że pomogą i ból powinien ustąpić :tak:gorzej jakby trzeba było się męczyć :baffled: dalej bo np. zabroniony w ciąży jakiś zabieg czy coś :baffled:

Ewa - a no właśnie. Moja gwiazda nawet razu nie jęknęła z powodu bólu brzuszka jak słyszałam te opowieści o nocnych i nie tylko eskapadach rodzicielskich co by dziecię chociaż na chwilę usnęło... to aż się bałam... ale u nas jakoś młoda przyswajała wszystko ładnie.

Flower - a to racja, nie zerknęłam na dawki ;-) Kupię na razie jedno i gripe water bo to takie koperkowe jest.
Ja dziś dzień sprzątający cz. 1 więc wracam do odkurzacza :tak:

I wstawiam fotę z dnia dzisiejszego :happy: na brzuszkach.

witajcie dziwczyny

"dokopałam się" do Waszych odpowiedzi co do Aqua aerobicu i chyba skorzystam i pójdę, ale przedtem czekam na mikołaja haha mam cichą nadzieje,, że mąż mi zrobi małego mikołaja i kupi karnet na ten aqua aerobic:) a jak nie to w przyszłym tyg sama sobie kupie:p Zagadywałam mu więc zobaczymy czy dotarło cos do niego.
SUSI przeciwciała opisują razem z grupą krwi i : nie stwierdzono ich ani u mnie ani u męża

Mam fatalny dzień wczoraj się bardzo zdenerwowałam na męża a teraz jest mi przykro i nie mam na nic ochoty a kupa rzeczy do ogarnięcia, jeszcze na urodziny do koleżanki.. zakupy muszę posprzątać, prasowanie i obiad nie zdążę już to wiem. On jest w pracy od wczoraj zamieniliśmy 3 słowa: dobranoc cześć i pa jak wychodził do pracy. mam doła.. a dzieciak w brzuchu wygłupia się i wierci jak szalony..

życzę Wam miłego dnia, bo mój do udanych nie będzie należał. Idę w końcu coś zrobić..

Ewa, ja mam walek po mojej babci, oj stary ale nie chce go wymieniac na innego :D drewniany, fajny i lekki:-)
Apropo babci... dzieeczyny to jest mozliwe zebym pamietala bardzo wczesny okres dziecinstwa? Bo pamietam najdalej jak mialam dwa latka, pamietam babcie, ktora umarla jak mialam trzy latka. W wieku trzech lat mialam rowerek metalowy, czerwony na trzech kolkach i tez go pamietam. Ale najlepsze wspomnienie to moja babcia.... tesc mi wmawia ze mi sie to przysnilo, ze glupoty gadam,ae naprawde to pamietam! Moge dokladnie powiedziec, jak babcia lezala, w co ubrana byla, ze wlowy miala siwe i lekko rozczochrane i usmiechnela sie do mnie, a ja stalam przed jej lozkiemiz tabletek to sreberko sciagalam, mama zawsze pozniej krzyczala, ze zbuerac to po mnie musi, wiec to niemozliwe zeby mi sie przysnilo, takie szczegoly?
Możesz pamiętać, ja w sumie tak naprawdę nic nie pamiętam. Ale mi nikt nie umarł nikt chory nie był. Prababci też nie musze pamiętać z wczesnego dzieciństwa, bo miałam 17 lat jak zmarła, więc mam wiele wspaniałych wspomnień dzieciństwa. Tylko niech mi ktoś palnie i przypomni wierszyk o gołąbku,bo tylko gonie pamiętam:-:)zawstydzona/y:.

Ewa - na moją córkę też czopki zdecydowanie lepiej działały. A co polecacie w razie kolki???
Moja siostra przy dwójce synów to się zapłakała razem z nimi bo tyle tego stosowała a oni i tak ryczeli wniebogłosy dzień i noc :baffled:
W razie kolki u nas pomoagał Sab simplex dostepny tylko w Niemczech i Czechach.
Aneta &&&&&&&&&
Alesia super!!!

Ja przed chwilka skrapiałam rybę cytryną i sobie prysłam prosto w oko:baffled: Nadal piecze i szczypie, chociaż płukałam z 5 minut wodą.
Popatrzyłam na zegarek za chwilę mąż wróci z pracy a ziemniaki nie wstawione.

muszę kupić sobie kurtkę na zimę, bo się podziębiłam i jak mam teraz atak kaszlu, a kurtki nie zapnę na suwak tylko na zatrzaski to mi tak po kolei się otwierają jak grubasom w filmach animowanych gdy się przejedzą :szok:

Alesia - dobrze, że teczka się znalazła. Ja ostatnio musiałam moją kurtkę taką typowo narciarską wynieść już na strych bo "s" i już brzusio się nie mieścił... Ale jak weszłam to znalazłam inna zimową z czasów , że tak powiem "grubszych" rozm M i spoko luzzzz Także liczę, że jednak uda się nie kupować niczego cieplejszego takiego typowo ciążowego.

Jagna -
ooooo to chyba moja siostra to sprowadzała...ale nawet te preparaty tym jej dwóm urwisom nie pomogły :baffled:

W sumie Celinie najbardziej pomogło przejście na bebilon pepti:-:)-( Bo ona oprócz kolek to strasznie ulewała, nawet moim mlekiem:-(

reklama
igem - lepiej idz na 1 zajecia i zobacz czy ci to odpowiada; ja bylam tak z Karo w ciazy i wcale mi sie nie spodobalo wolalam po prostu sama pojsc na basen isobie troche na plytszej czesci pofikac (ciwczenia podpatzone na tych 1 zaqjeciach)
alesia - no to super!ja to jestem bardzo wyczulona na punkcie ochrony danych osobowych i nawet paragony z karty drę na drobne skrawki albo palę żeby nie mozna bylo nic zidentyfikowac, co dopiero jak gdzies moje nazwisko i adres sa
jagna - sab simplex to ta sama substancja co w espumisanie i esputikonie (simetikon) tylko w wyzszym stezeniu; ja mialam czeski (ponoc slabszy niz niemiecki bo ale moi rodzice przy granicy z Czechami mieskzaja wiec nie bylo problemu kupic) ale nie uzylam bo Gripe Water pomogal idealnie a uzywalam go doraznie
edit. ale u nas tez raczej jak u ewy nie bylo stricte kolek tylko gazy i niedojrzalosc ukladu pokarmowego rozoranego pzrez antybiotyki

Do góry