reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Koreczek a nie masz niskiego cisnienia?
Osatnio jak bylam u poloznej to po zbadaniu cisnienia sama zapytala mnie czy nie kreci mi sie w glowie.
No i miala racje. Z rana kreci mi sie strasznie i takie cieple mrowienie mnie dopada

reklama
Mamusia synka, bo to jest tak, ze mama musi zrobic zeby jesc:) jabka nie sa tak atrakcyjne jak ciasto, no i szarlotka jest slodka:D

Mlodamama, masz racje z ta pomoca, moja mama z tego korzysta. Ostatnio u nas daja coraz mniej, bo ludzie sa tak pazerni, ze chodza po dwa, trzy razy a ktos kto nie ma nic w ogole nie dostaje. A byla taka sytuacja, tesc zadzwonil do mojej mamy, ze dzem daja, to z mama poszlysmy inc nie dostalysmy i tak z razy, tesc 9 razy chodzil i po dwa trzy razy. Chamstwo w ciagu dnia.

Dziewczynki lece do apteki, brat mnie zawiezie, bo mi sie w glowie kreci i nie jestem w stanie prowadzic.

a to u nas ładnie pilnują tego.. mają książkę i najpierw okazujesz dokumenty i na ich podstawie stwierdzają ile się przysługuje.. wtedy wpisują a Ty się podpisujesz i dopiero idziesz wybierać...

Mamusia, ja się okien nie tykam. Brudne jak noc, ale firanki chyba tylko powieszę i tyle ;P W lecie firanek nie używaliśmy, bo ładnie słonko nam do pokoju wpadało.
W ciąży z Anielą jak umyłam okna, to dzień później urodziłam, więc na wszelki wypadek okien unikam ;)

Dzien dobry nocka jakos zleciala bez jakis niespodzianek: ) Mam nadzieje ze teraz bedzie tylko lepiej pozostalo tylko czekanie na wynik ale dzieki wam jestem pelna dobrych mysli.

Witajcie z rana :) dziwnie tak być w domu jadł mężuś w pracy :) dziwne ale fajne :)

Izka_sz faktycznie dziewczyny mają rację racjonalne odżywianie w naszym przypadku to podstawa, moja gin ciągle o tym gada, idź dowiedz się o ta dodatkowa pomoc o której mówią dziewczyny, u nas w mieście też jest coś takiego wiec u Ciebie pewnie też.

Koreczek ja też mam z rana zawroty głowy i zawsze chwilę siedzę zanim wstanę z łóżka, moja gin twierdzi że może być to związane z ciśnieniem ale nie musi... ciśnienie mam mierzyć i zapisywać dwa razy dziennie... jak będę na wizycie 8 to się jeszcze podpytam :) a ty uważaj na siebie :)

Kulka co do sprzątania też mann wielkie plany na dzisiaj... ale niestety chyba zakończy się na pozmywaniu i ugotowaniu obiadu :)))

Mamusia synka współczuję tych wymiotów.... oby ci jak najszybciej minęły. Co do okien to u mnie w mieszkaniu już wręcz wołają o dokładne mycie.... ale może nie dzisiaj :)))

ewa86 zazdroszczę ci tej energii... ja jeszcze z łóżka nie wstałam :o

Powiem Wam że mam dziwny ból w podbrzuszu.... zastanawiam się czy to przypadkiem nie pęcherz... mogłam go zaziebic :( macie jakieś sposoby na tą dolegliwość w ciąży??

Gingerka, trzymam kciuki! Choć przekonana jestem, że wyniki będą dobre!

Iza, może warto skorzystać z tej opcji, o której pisała młodamama... Dbaj o siebie kochana!

Współczuję zawrotów głowy - faktycznie warto mierzyć ciśnienie. Ja dlatego każdy dzień zaczynam od kawy. Inaczej bym nie funkcjonowała. Tak samo miałam w dwóch pozostałych ciążach.

O haftowaniu nie wspomnę, strasznie Was męczy! Oby już poszło w świat!

Nastka
, żurawina. Widziałam też w aptece Prenatal Uro czy jakoś tak. Nie wolno nagrzewać.

Z oknami dziewczyny uważajcie. Mój gin powiedział, że mam pogonić kogoś innego do tej roboty. Kobiety w ciąży nie powinny myć okien, wieszać firanek.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry:) nie odzywałam się wczoraj bo pojechaliśmy na grzyby i zeszło nam dość długo a później je jeszcze obrobić musiałam i padłam tak sie dotleniłam. na szczęście kleszczy udało się uniknąć cała spryskałam się jakimiś środkami i dobrze ubrałam. Próbowałam doczytać co pisałyście ale nie udało mi się wszytkiego.
Malpawzoo pytałaś co to za bóle głowy że cc. Ja cc miałam ze względu na wadę wzroku a znieczulenie ogólne ze względu na bóle głowy bo bo zewnątrz oponowym często bole głowy wystepują a jak ktoś ma ku temu tendencję to mogą się bardzo nasilić.
Pisałyście o róznicy wieku u nas będzie rocznikowo 6 lat i zakladam że ma być dobrze i już ja najmłodsza jestem i bracia starsi jeden 7 lat drógi 5 u męża 3 starszych braci 13 lat, 10 i 3. Napewno fajna jest różnica 2 czy 3 lata no ale czasem tak się układa i już że jest więcej. My czekaliśmy z pierwzym aż skończę aplikację i do 30 zeszło a teraz aż będziemy mieć lepsze warunki mieszkaniowe i finansowe i doczekaliśmy się, a do tego mąż po pierwszym nie był taki skory decydować się na następne.
Gingerka trzymam kciuki za wyniki.

Nastka, ja wstaję codziennie o 6.30. Nie mam innej opcji ;)

Na pęcherz dostałam ostatnio od gin. próbki (10 pudełek ;P) takiego specyfiku Prenatal Uro Care, bo miałam nieliczne bakterie. Głównie z żurawiny to się składa. Jest bezpieczne w ciąży. Kazała mi tak z tydzień-dwa łykać tabletkę dziennie :)
A poza tym można wsuwać żurawinę. Tylko jak Cię boli, to może być już zapalanie i wtedy antybiotyk koniecznie. Może zrób posiew albo chociaż ogólne badanie moczu, bo to dość ważne sprawy w ciąży.

A na zawroty właśnie colę popijam, bo ja kawy nie lubię ;)
Wzięłam, bo mało nie padłam na środku pokoju, a jestem sama z Nuśką w domu...

izka-sz-moje zdanie jest takie ze na jedzeniu nie wolno oszczedzac wiadomo nie chodzi mi tu o kupowanie krewetek czy kawioru ale o owoce, warzywa, mieso, ryby bo jezeli bedziecie sie Ty i Twoja rodizna slabo odzywiac to zaczna sie braki witamin, a co za tym idzie oslabienie orgaznizmu i choroby i suma sumarum na leki wiecej wydasz - zawsze w marketach mozesz polowac na rzeczy na promocji, te przecenione z krotkim terminem waznosci, warzywa owoce za pol ceny bo obite (no pomidory takie przejrzale sa najlepsze na sosy czy zupe). Zdrowie jest najwazniejsze bo jak jest to z wszystkim mozna sobei poradzic a jak sie zaczYna chorowac to tylko kasa leci i problemy sie mnoza a Ty musisz teraz szczegolnie o siebie dbac. Trzymaja sie cieplutko i poszukaj jakiejs pomocy
Pomysl na posilek tani: makaron z bialym serem (wapno, zboże); ryz z jablkami;

reklama
Ewa może i ty masz racje ze powinnam zrobić posiew.. niby robiłam badanie moczu w zeszłym tygodniu ale jak nabawiłam się zapalenia to przydałoby się zrobić jeszcze raz... dziś podjadę do sklepu i kupie żurawinę jak do jutra troche nie minie pójdę do lekarza. Dzięki :)

Do góry