reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Gingerka, trzymam mocno kciuki, bedzie dobrze!

Izka, a jestes bardzo szczupla? Bo jesli jestes z takich jak ja, czyli te bardziej okragle to sie nie martw. Z tymi finansami to ja ciebie doskonale rozumiem, bo sama mam teraz welka oszczednosc... mam nadzieje, ze szybko poprawi sie tobie ta sytuacja, bo tak nie moze byc, ze chodzisz glodna. Nie moze ktos cie teraz finansowo wesprzec chociaz troszke?

Dziewczyny, nie wiem co mi jest i co robic... w nocy p 5 sie obudzilam, zrobilam goracej herbaty, zrobilam siku, poszlam nawet na podworko po kota, bo myszy szaleja u mnie w domu, swietnie sie czulam! A o 6 wstalam zeby zrobic mojemu kanapki do pracy, to tak w glowie mi sie kreci, ze az w kuchni runelam na ziemie... jeszcze strasznie na wymioty mnie ciagnie, ale nie wymiotowalam, biegunke drugi dzien mam, brzuch boli... nawet jak leze to w glowie mi wiruje... PROSZE DORADZCIE MI COS:(

reklama
Dzien dobry!

u mnie dzis rowno 16 tc :-)
izka nie denerwuj , to ze schudlas 0,5 kg to nic nie znaczy i na pewno nie zaszkodzi dziecku bo dzidzia wezmie sobie z ciebie co bedzie potrzebne.
Dzisiaj mam zamiar posprzatac ciekawe czy na zamiarze sie tylko nie skonczy ....
milego dnia!

Cześć dziewczynki:)
Gingerka, 3mamy kciuki:)
Izka_sz, Koreczek ma rację musisz dbać o siebie teraz. Musisz jeść regularnie bo oprócz witamin w tabletkach dzidzia bierze potrzebne jej substancje z tego, co my jemy.
Koreczek te zawroty głowy to czytałam, że raczej normalne są i trzeba uważać zwłaszcza rano jak się wstaje, żeby właśnie nie od razu na równe nogi z łóżka wyskakiwać tylko poleżeć troszkę zanim się wstanie. Z tymi wymiotami i biegunką - to nie zjadłaś czasem czegoś co mogło Ci "siąść" na żołądku? Ja nie wiem czy można w "naszej sytuacji" ale może Smecta by pomogła? Ale to musiałabyś poczytać czy wolno w ciąży..Na pewno się nie przemęczaj i leż możliwie jak najwięcej bo takie omdlenia są niebezpieczne a nie chcemy, żebyś sobie coś zrobiła. Tfu, tfu...
Marcia30 no mam nadzieję, że u Ciebie z tym sprzątaniem będzie lepiej niż u mnie wczoraj:) obiecałam sobie, że poprasuje i oczywiście sterta prasowania jak leżała tak leży..Leń we mnie wstąpił ogromny...
Ja dziś mam wymówkę na wszelkie prace domowe i nie zamierzam cały dzień nic robić. A co ! Raz w roku można :)

Kulka, tez czytalam o tych zawrotach glowy, dlatego zanim wstalam, to lezalam chwile i wstawalam bardzo powoli. Moze rzeczywiscie zjadlam cos nie tak:( pojde dzisiaj do apteki i popytam co i jak, moze mi cos doradzi jeszcze oprocz tego. Dziekuje za informacje i pomoc:)

Marcia, tez myslalam, ze dzisiaj posprzatam, ale źle się czuje, więc dzisiaj będę odpoczywać. Może jutro posprzątam:)

CZEŚĆ

u mnie dzis lepiej bo wczoraj czułam sie jak Koreczek, na wieczór jeszcze mnie na rzyganie napadło :-( masakracja kiedy to sie skończy..... ale dzis już lepiej i mam zamiar machnąć okno w Julka pokoju bo jest masakryczne :no::no::no: i może szarlotkę upiekę bo m przywiózł dużo jabłek z działki i nikt ich nie je :crazy:

Marcia
gratki 16,
u mnie dzis 18 i do porodu równo 5 miechów .......

co do wagi... ja już spadłam 2kg.. w pierwszej ciązy poleciałam na początku 3 więc to u mnie norma...
izka często są takie pomoce z UE w kościołach.. ja z racji renty po mamie (mam karte rencisty) i mój tata też moge takie coś pobierać.. Jak masz też rodzinne to wystarczy mieć zaświadczenie przy sobie.. popytaj czy nie macie takiego czegoś bo pewnie jest w całej PL.. Dają mleko, ryż, makaron, ser zółty, herbatniki, płatki do mleka,czasem masło i inne... Ja na męża, córkę, siebię i tatka dostaje zawsze 2 reklamówki i zawsze nam lżej trochę:tak:

Zawroty w głowie też mam.. jak wstane z łóżka bądź jak kucam i wstanę to robi mi się ciemno, nie wiem gdzie jestem i wgl.. pociesze Was, że ja to mam zawsze:-D

Znów mi się śniła mama więc wstałam o 5... będę cały dzień chodzić niewyspana i roztrzęsiona..I do tego jade dziś na cytologie..

Koreczek, ja też mam od jakiegoś czasu zawroty głowy. W kościele czy dusznych sklepach mdleję momentalnie, szczególnie jak się schylę i potem szybko wstanę. A wyniki badań mam idealne. To nieprzyjemne objawy, ale normalne. Przejdzie. Za jakieś 5-6 miesięcy ;)

U mnie akurat drugotrymestrowy przypływ energii się zaczyna. Szafa już wysprzątana, kombinuję, co by tu jeszcze posegregować ;) Może leki przejrzę, bo pewnie połowa już po terminie - jakiś rok temu ostatnio je przeglądałam :)

reklama
Mamusia synka, bo to jest tak, ze mama musi zrobic zeby jesc:) jabka nie sa tak atrakcyjne jak ciasto, no i szarlotka jest slodka:D

Mlodamama, masz racje z ta pomoca, moja mama z tego korzysta. Ostatnio u nas daja coraz mniej, bo ludzie sa tak pazerni, ze chodza po dwa, trzy razy a ktos kto nie ma nic w ogole nie dostaje. A byla taka sytuacja, tesc zadzwonil do mojej mamy, ze dzem daja, to z mama poszlysmy inc nie dostalysmy i tak z razy, tesc 9 razy chodzil i po dwa trzy razy. Chamstwo w ciagu dnia.

Dziewczynki lece do apteki, brat mnie zawiezie, bo mi sie w glowue kreci i nie jestem w stanie prowadzic.

Do góry