reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

cześć
Wyspałam się :-)
dziś mam Julka w domu bo mamy alergologa i nie wiozłam go do przedszkola zeby go o 12tej odbierac :-)
u nas ładna pogoda, słonko swieci bo wczoraj caluski dzień lało......

Aneta
ja pisałam o hemoroidach, juz mam masc i sobie smaruje bo chyba do porodu mnie zameczą :-( i chyba nawet juz jest lepiej, musze pomyslec o zmianie diety..........

reklama
19ania90 wszystkiego najlepszego! :-) ja miałam w... piątek (wiem wiem głupia data), ale goście byli w sobotę i ledwo żyję po tym weekendzie, bo spędziłam dużo czasu w kuchni i na sprzątaniu... dlatego od wczoraj już leże i się nie ruszam :-p A tak to melduję, że wszystko w porządku u mnie, dzidzia kopie i nie daje zasnąć czasem, ale wole nie spać przez kopniaki niż przez ich brak ;-) Spokoju nie daje mi tylko zbliżająca się wielkimi krokami glukoza do wypicia....

Dziewczyny teściowe to już takie są... nie bez powodu powstają te dowcipy o nich ;-) najlepiej to się odciąć i nie słuchać :) Moja jest taka w miarę, ale tylko na chwilę ;) straszna panikara, gaduła i na siłę chce być "fajna". Wkurza mnie takie traktowanie, jak Mroowkapisała, "na kalekę"... nawet talerza z zupą przenieść nie mogę przy niej, bo mam nie nosić itp... jakby wiedziała co ja w domu wyczyniam jak ona nie widzi :-D I to jej zaangażowanie w moją ciążę... rozumiem, że się cieszy, bo pierwszy raz zostanie babcią i nie chce jej tego psuć, ale gadanie przy szwagrze i teściu o tym, że muszę sobie kupić stanik z klapką do karmienia i piżamę z guziczkami... no litości... sama wiem co mam ze swoimi cyckami zrobić :sorry:

No i pojechal godzine temu. Co ja teraz bede robic...? :(
Moja mala wstala pierwszy raz w zyciu o 5.30 !!! Tatko juz od 5 nie spal i sie pakowal, moze tez czula ze jedzie. Bo normalnie wstaje kolo 8, czasem 9... A najwczesniej 7.30. Juz posprzatalam dom i jak na zlosc zmywarka mi sie zepsula.. Nie pobiera mi tabletki :/ po 2,5h tabletka jest prakycznie nie naruszona, a goraca woda jest. Musze zaraz na necie sprawdzic bo zapalila mj sie jakas ikonka na ekranie.

Dziewczyny jak najlepiej dziecku stawiac pierwsze kroki? Moja mala po domu ma zawsze skarpetki z abs lub kapcie na takiej sztywnej gumie. Mamy panele. Wydaje mi sie ze w kapciach jej ciezko a zas w skarpetkach sie slizga czasem

Siasia Ania najlepsze życzonka spokojnej ciąży łatwego rozwiązania i samych radosci.

Aneta panel to nie najlepsze podłoże do biegania boso bo sprężynuje tak nam ortopeda mówił przy Miłoszu z tego co pamiętam i on był zwolennikiem chodzenia w takich butkach po domu na dwór na lato też mogą być NOWOŚĆ DANIEL PROFILAKTYCZNE WZ425 ROZ 18 !!!!!! (3622572794) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
no i młody w takich chodził od ok 1 roku do 2 i wszystko z nogami miał ok. Ale z tego co wiem to co ortopeda to teoria.

Przypomniało mi się że ojego brata syn rok starszy od mojego też miał polecone te same butki od innego ortopedy w innym mieście.

Ostatnia edycja:
Witam was poweekendowo! :-)

Kciuki zaciśnięte za wszystkie wizyty!!!:tak:

19ania90, siasia s spełnienia wszystkich marzen zycze!!!! :-)

jaspis nie przejmuj się tesciowa, bo naprawde szkoda nerwow!!!

Jeśli chodzi o teściowe, to ja mam naprawde super. Nie wtraca się i nawet pomaga jak się tylko cos potrzebuje. U mnie problem jest z moimi rodzicami, bo to oni się do wszystkiego wtrącają i wogole... Ale jakos tak nauczylam się ich ignorowac i jak cos powiedza nie tak no to ja zazwyczaj odpowiadam ale staram się ignorowac, żeby się za bardzo nie denerwowac! Najgorzej jest jeśli sa obecny moi rodzice i moja babcia, to od razu cisnienie skacze! :wściekła/y:

U nas dzisiaj się zaczyna remont. Ale się ciesze! :-D Nie mogę się już doczekac wlasnej lazienki i kuchni. Mam tylko nadzieje, ze nam kasy na to wszystko wystarczy…

AnetaNorwegia ale slodiak z twojej corci!!! :tak:

Pisalyscie o duzych brzuchach, ale wasze w porównaniu z moim to maleństwa, bo mam już az 110cm…:szok:

ewa86 super rada z tym smoczkiem, będę musiala zapamiętać! Fajnie tez ze przemeblowanie się udalo, zawsze to jakos tak lepiej pozniej! :tak:

kasiek77 ja przez cala noc zmieniam pozycje spania, bo jak bym lezala na jednym boku to od razu mi rece i nogi drętwieją, Wiec i na lewym i na prawym i na plecach spie, ale najchętniej bym spala na brzuchu ale niestety nie da rade…
Ja jeśli chodzi o cisnienie to mam caly czas nadciśnienie, ale moja gin mówiła, ze może od drugiej polowy bardziej skakac, wiec mierz sobie regularnie, żeby jakby cos mieć pod kontrola!

mamusia synka szkoda nerwow, na tesciowa i szwagra. Wazne ze maz stoi za Toba i wogole. Wazne żeby starac się nie denerwowac i wiem ze to trudne, bo u mnie taka sytuacja jest u moich rodzicow i tez mnie to bardzo denerwuje!

ada,- Będzie wszystko dobrze, po prostu musi być i już! :tak:

Nie zazdroszcze takich awaryjnych, niespodziewanych remontow!

masiosia to trzymam kciuki za wene do nauki!

No dobra to ja lece teraz do internisty, bo moja gin kazala isc dodatkowo z powodu mojego cisnienia i przy okazji podejde do swojej pracy l4 zaniesc.

Milego dnia zycze!!! :-D

CZEŚĆ WSZYSTKIM :happy:
Weekendowo znikłam ale starałam się poczytać co u której się działo...
Temat teściowych jak widzę wiecznie żywy :happy:... ja nawet nie komentuję... chociaż...nie. Moja od kiedy mieszkamy z mężem we własnym domu jest do tzw. "zniesienia". Ale jakby mi wypaliła, że imię dziecka jej się nie podoba, to ona by nas kolejne pół roku nie widziała na oczy.
Co do nowych TV my mamy od maja???bodajże, no powiem Wam, że fajnie no pół ściany w salonie i tyle... ale żeby w tej TV coś mądrego jeszcze było :baffled:... Generalnie służy nam do oglądania wiadomości i nagranych wcześniej wybranych przez nas filmów.

My czekamy na nasz wózeczek :tak: Dziś ma być nadany kurierem jak tylko go w domku będę miała to zaraz cyknę foty :-)

Ja tylko do czwartku i USG połówkowe...a i zapomniałam o tej wstrętnej glukozie bleeeee :baffled: no więc taki emocjonujący tydzień :-)
Zapomniałam chyba się pochwalić, że mój szef znalazł zastępstwo za mnie.... ta tak...szybko się chłopak uwinął, a że miałam po badaniach w czwartek zajechać to już prosił mnie abym nową koleżankę wprowadziła w zakres obowiązków....
Nie powiem wam jakie uczucia mną targały... bo jeszcze mnie telepie :crazy:...
Spadam bo pogoda dziś u nas piękna i robię pranko :-)

hej dziewczyny,
po weekendzie się pojawiam zeszły tydzień był bardzo aktywny więc też czasu nie miałam za bardzo.

Aneta jak Ci nie pobiera to może puki nie wiesz co się dzieje wkładaj tabsa do środka?? Co do chodzenia to moja zaczynała w tych skarpetkach o których mówiłaś ale generalnie najzdrowsze jest chodzenie na boso dla dziecka. Tyle mi lekarz mówił że buciki ograniczyć po domu do minimum a na boso czy w skarpetach, moja późno zaczęła chodzić sama bo jakoś w 13 mc, ale dziecku trzeba dać czas:)

Jejku dziewczyny tyle piszecie że nie ogarniam wszystkiego...

Dziś ma przyjść do mnie paczka z fotelikiem samochodowym hi hi

dziękuje dziewczyny za życzenia!

siasia dla ciebie również wszystkiego najlepszego! dużo zdrówka, szczęścia, pieniążków! bezproblemowej ciąży.. no i szczęśliwego rozwiązania o czasie! :)

mnie moja teściowa ostatnio we wszystkich świętych też tak wkurzyła, że zamiast iść z nią na cmentarz miałam ochote wrócić się do domu! przez całą drogę z nią nie gadałam..... zresztą ona jakby komuś nie ubliżyła to by chyba chora była.... poprostu gada coś a nawet nie pomyśli że może kogoś tym urazić.... ona wyznaje zasade że rodzinie idzie powiedzie wszystko i nie ma się o co obrażać.....

ja dzisiaj była rano na pobraniu krwi... i.... byłam 16 w kolejce!!!! normalnie w szoku byłam.... tyle ludzi..... a za mną też chyba z 20.... godzine się naczekałam żeby posiedzieć na fotelu minutkę...

ale sie w weekend obżarłam słodkiego że całą noc kuł mnie brzuch.... takie wzdęcia miałam a bączka puścić nie umiałam :(

reklama
Ja też Was witam po przerwie :D

Siasia, Ania Sto lat :*:* !!!!

Ja przez ten weekend zamówiłam chyba całą wyprawkę ubraniową dla małej :O takie mnie szaleństwo ogarnęło :p allegro, internet jest bardzooo uzależniające :|
Jeśli ktoś chce skorzystać to jest rabat w sklepie internetowym C&A 22% z okazji urodzin, zamówiłam tam dzisiaj parę rzeczy i teraz już daje sobie na wstrzymanie bo całą wypłatę wydam ;/a w tym tyg kuriera chyba codziennie będę witać :p zobaczymy co na to mój mąż powie :D mam nadzieję, że jakoś to przeżyje :p

A co do teściów i teściowej to ja też wielokrotnie pisałam o nich... no cóż... chciałabym mieć jakiś normalnych ale dobrze, że moi są daleko

No i oczywiście czekam na same świetne wiadomości z wizyt !!

Ostatnia edycja:
Do góry