reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa! Tak się cieszę,że mam się tu z kim cieszyć :-)
Nikusia82- współczuję...ale z drugiej strony to chyba lepiej że przynajmniej wiadomo co Ci jest i jak to leczyć, gorzej by było gdyby np infekcja sobie kwitła nie zauważona. Długo będziesz brała te leki?
Marcia-fajnie,że masz lekarza,który się zainteresował i oddzwonił.
Secreto - teraz tylko obronić ;) ustaw sobie termin obrony tak,żeby brzuch był juz duży-puszczą Cię łatwiej,żeby Cię nie męczyć;)

reklama
Mrowkaa - No gin ma mi powoli odstawiać, duphaston, Luteinę i metformax. Do wizyty jeszcze 2 tyg więc przez 14 dni biorę równo 10 różnych leków (Luteina, duphaston, metformax, colostrum, Clexan, Nystatyna, amotaks, lactovaginal, kwas foliowy, prenatal) TOŻ TO MASAKRA :sad::sad::sad:
Pomyślałam, że oleję ten cały prenatal, lactovaginal będe brała za 10 dni jak wybiorę nystatynę. Resztę muszę łykać.
Ale może masz rację, ważne, że wiadomo co i jak

Malamama witaj i głowa do góry odpoczywaj i udanej wizyty samych dobrych wieści.

Mrowkaa gratulacje udanej wizyty i stópki wspaniałe sama radość:-D.

Nikusia dobrze że wszytko wykryte w czas a jak trzeba łykać to trzeba czego my dla tych naszych szkrabów byśmy nie zrobiły no nie:tak:. Pomysl że 2 tyg i spora część tablet ci odpadnie.

Ewula_m dzieki za radę też o tym myślałam na wieczór zaaplikuje czosnek miodek i może herbatę z lipy bo to moje szczęście wogle buzi nie zakrywa jak kaszle a jeszcze z dziobem pcha się do mnie co chwilę.

A my z Miłoszem sami mąż tkwi właśnie w korku w Wawie i wyjechać nie może więc dopiero wieczorkiem pewnie zawita a ja bym najchętniej do Łóżka wskoczyła.

Ewa, mój też ma spore kopytka. Mam 2 siostrzeńców z wiosny i buty po nich, a rozmiary już się nie zgrywają. Chłopaki jesienią nosili 21, a Adam ma już 22/23 :O Zależy od firmy.

Marcia, ale po stosunku może tak być, że się lekko plami, błona śluzowa pochwy jest bardzo delikatna w ciąży.

Mrówka, świetne to zdjęćie USG, wcześniej nie zdążyłam kliknąć. Rewelacja :D

Kotti, my tu chyba wszystkie mocno trzymamy kciuki za Twoje maleństwo i czekamy z niecierpliwością na każde wieści od Ciebie.

A ja Wam źle napisałam, położyliśmy się po 12, więc spaliśmy około 2 godzin. Bo my nadal chorzy oboje, Adaś to na buzi wygląda bardzo biednie, oczy załzawione, gile po pas, wokół ust porobiły mu się podrażnienia i zaczyna mieć bunt na syropy :/ Moje małe biedactwo. Bardzo nie lubię jak mój maluch jest chory :(

młodamama faktycznie źle przeczytałam, w ciąży zrobiłam się jakaś otępiała np. mylę przystanki :p

Kotti tyle nas tutaj trzyma kciuki i myśli o Tobie i Eryczku, że musi być dobrze !

Ostatnia edycja:
hej:)
nie patrzcie na to, że na usg wychodzi inny termin porodu, mój gin mówił, że tylko 1 usg jest wiążące, a reszta się zmienia, bo dziecko nierówno rośnie. Mi w 1 ciąży ciągle się zmieniało, mimo iż dziecko rosło wg linii prostej na wykresie, a urodziło się 2 dni przed terminem (ale najadłam się ananasa ;))
Moje dziecko też zadziwiło mnie wielkością stópek już w szpitalu, no ale oboje z mężem may 41 więc co się dziwić;) No i ważył 4,05;)
Mi już chyba ostatecznie dolegliwości przeszły (hurra) brzuszek nawet się zrobił, choć ciągle jestem -3kg.
Ale taka prawda, że w 1 ciąży ciągle czytałam co się dzieje w danym tygodniu, a teraz zabiegana z małym jestem i to już nie to samo ;)
Pozdrawiam

Ewula no niby moze ale przez to ze jestem po jednej stracie i rok sie staralismy moja ginka nie chce ryzykowac i za to ja uwielbiam bo nie dziala schematami tylko podchodzi do pacjentki bardzo indywidualnie poza tym jest bardzo wierzaca i jak to mi na poczatku powiedziala " dla niej priorytetem jest zebym te dziecko urodzila" sposob jej postepowania -leczenia nie zaszkodzi dziecku a moze tylko pomoc.
nikusia nie przejmuj sie iloscia lekow widac sa potrzebne dzidziusiowi zeby mogl spokojnie rosnac.

kotti wczoraj ogladalam na TLC program "cud narodzin " czy jakos tak i byla para ktora oczekiwala dziecka i od 6 tc mowili im ze nie przezyje ze ma trisomie genu 13 i dopiero pod koniec ciazy zdecydowali sie zrobic amniocenteze "tak to sie chyba nazywalo" i okazalo sie ze dziecko jest zdrowe i od razu pomyslalam o tobie zycze ci zebys tez doswiadczyla takiego cudu

reklama
Kotti- widzisz tyle nas tu wierzy ogromnie, że Twój maluszek będzie zdrowy. TRZYMAJ SIĘ KOCHANA DZIELNIE!!!
Joasia, marcia- no mam nadzieję ogromną, że pomagam a nie szkodzę mojemu dzieciątku.

Do góry