reklama
Nikusia, fajny taki poród U mnie odpada, bo mam zazwyczaj infekcje w ciąży, a to niestety jest przeciwwskazanie. Poza tym u nas jest poród w wodzie, ale nie DO wody. Na parte i tak się wyłazi.
U mnie poród pierwszy od pierwszych skurczy - 5,5 godz.
Drugi - 2,5 godz.
Teraz liczę na godzinkę i do domu
U mnie poród pierwszy od pierwszych skurczy - 5,5 godz.
Drugi - 2,5 godz.
Teraz liczę na godzinkę i do domu
mamusia synka
i córeczki
muszę poodkurzać, rany jak ja tego nienawidzę :-(
pinki1980
Fanka BB :)
Nikusia mi się zawsze marzył poród w wodzie, ale u nas wogóle nie ma takiej opcji, za duże zadupie niestety.
Narobiłyście mi smaka na rybkę więc już się zapowiedziałam siostrze że wpadniemy na pstrąga do jej baru :-) mniam mniam, a Wojtuś już zjadł rybkę na obiadek (trochę mu podjadłam). Cieszę się że On bardzo lubi rybki i to w prawie każdej postaci. A takie gotowane na parze to już wogóle.
A jak tak piszecie o płci ginekologa to tak sobie właśnie uświadomiłam że ja mam Panią ginekolog - hm ... jakoś wogóle się nad tym nie zastanawiałam, nigdy nie miałam problemu żeby iść do mężczyzny. Tym bardziej że do niedawna u nas w miasteczku nie było kobiet ginekolożek. No i zdarzyło mi się być zarówno u kobiety jak i mężczyzny którzy mieli problem z delikatnością.
Narobiłyście mi smaka na rybkę więc już się zapowiedziałam siostrze że wpadniemy na pstrąga do jej baru :-) mniam mniam, a Wojtuś już zjadł rybkę na obiadek (trochę mu podjadłam). Cieszę się że On bardzo lubi rybki i to w prawie każdej postaci. A takie gotowane na parze to już wogóle.
A jak tak piszecie o płci ginekologa to tak sobie właśnie uświadomiłam że ja mam Panią ginekolog - hm ... jakoś wogóle się nad tym nie zastanawiałam, nigdy nie miałam problemu żeby iść do mężczyzny. Tym bardziej że do niedawna u nas w miasteczku nie było kobiet ginekolożek. No i zdarzyło mi się być zarówno u kobiety jak i mężczyzny którzy mieli problem z delikatnością.
martuszka89
Aktywna w BB
Mamusia synka ja mogę Ci poodkurzać Z prac domowych najbardziej toleruję odkurzanie
mamusia synka
i córeczki
Martuszka a ja najbardziej nienawidzę odkurzać :-( wszystko tylko nie to !
Nikusia82
Flower- absolutnie. Krzyk nie jest żadnym wyznacznikiem dla lekarza. Mała oddychała, skóra różowiutka a ona oczy otworzone rozglądała się i patrzyła jakby się pytała Boże co ja tutaj robię? Kim są Ci ludzie? No te jej wielgachne oczyska mam przed swoimi do dziś dnia :-) Także 10 pkt i na prawdę spoko!!!
Ewa- ilości moich infekcji w 1 ciąży nie podam ze wstydu ale w ostatnim miesiącu miałam posiewy ok więc żaden to był problem, w moim szpitalu wtedy to była opcja do wyboru, teraz ponoć w wielu standard. Słyszałam o szpitalach w Warszawie gdzie właśnie się wychodzi na parte...ale dla mnie to bez sensu.
Pinki- ja mieszkam na wsi...no ale ok 50 km od stolicy więc wiadomo rodzić jadę do Warszawy. Może zerknij może masz gdzieś nie daleko szpital, który ma standardy że tak się wyrażę. Ostatnio w wiadomościach pokazywali właśnie porodówki z różnych miast. I generalnie podsumowali, że teraz szpitale tylko prześcigają się w wyposażeniu porodówe, tak aby jak najwięcej pacjentek zdobyć.
Ewa- ilości moich infekcji w 1 ciąży nie podam ze wstydu ale w ostatnim miesiącu miałam posiewy ok więc żaden to był problem, w moim szpitalu wtedy to była opcja do wyboru, teraz ponoć w wielu standard. Słyszałam o szpitalach w Warszawie gdzie właśnie się wychodzi na parte...ale dla mnie to bez sensu.
Pinki- ja mieszkam na wsi...no ale ok 50 km od stolicy więc wiadomo rodzić jadę do Warszawy. Może zerknij może masz gdzieś nie daleko szpital, który ma standardy że tak się wyrażę. Ostatnio w wiadomościach pokazywali właśnie porodówki z różnych miast. I generalnie podsumowali, że teraz szpitale tylko prześcigają się w wyposażeniu porodówe, tak aby jak najwięcej pacjentek zdobyć.
Jolcia_
Z prac domowych nie znoszę myć garow :/ niestety nie mamy zmywarki ale w domu musi być! Odkurzac nawet lubie gorzej z myciem podług... Ale w ciąży tylko raz odkurzalam w pn rano jak jeszcze miałam siły...
mamusia synka hehe rozumiem, że to nie jest 15 minut hehe ale z moim mężem wszystko jest możliwe, narazie sie śmiejemy, ale może być tak że się zacznie w nocy a akurat będzie przy mnie i mnie zawiezie.. i będzie do końca Wszystko się może zdarzyć
Jego koledzy robili zakłady, że się na ślub swój spóźni.. ile walczyłam żeby wcześniej przyjechał.. i tak stwierdził że za wcześnie tak już na to nic nie poradze
Jego koledzy robili zakłady, że się na ślub swój spóźni.. ile walczyłam żeby wcześniej przyjechał.. i tak stwierdził że za wcześnie tak już na to nic nie poradze
reklama
pinki1980
Nikusia jakieś 100 km ode mnie chyba najbliższy możliwy poród w wodzie, jak dla mnie to za daleko, za dużo zachodu, może przy kolejnej ciąży gdzieś bliżej już będzie można wybrać opcję porodu w wodzie.
Podziel się: