reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
ale że gdzie byłaś???
Kurcze nie orientuje się już...
Młodamama- ale ty masz wskazania do tego aby przyjśc do gina tak wcześnie???
Ja gdyby nie plamienia to wizytę miałam planowo w 7 tygodniu... Właśnie po to aby już coś było widac. Ale, że plamiłam to wyszło w 6 tygodniu .... nie denerwuj się. chociaż wiem, że nie jest łatwo

mloda mama wiesz kilka dni robi roznice , badz dobrej mysli &&&

Ja gdyby nie wskazanie di wczesnych wizyt to pewnie dzis bylabym u gina pierwszy raz, w poprzedniej ciazy bylam w 9 tc i wszystko bylo juz ladnie widac i slychac i ile mialam mniej stresow...

Ja też idę w 9 tygodniu. Z Frankiem byłam w 8 tc i od razu wszystko widziałam i serduszko słyszałam. Z Anielą się pospieszyłam i poszłam jakieś 3 dni po teście, bo chciałam rodzinie powiedzieć, więc potrzebowałam potwierdzenia. I tyle dobrze, że mi krwiaka od razu gin. wykryła, a serduszko to dopiero na 3 wizycie widziałam! Chodziłam co tydzień, żeby tego krwiaka kontrolować.

Gin. mi powiedziała, że przed 8 tygodniem nie chce mnie następnym razem widzieć ;P

Młodamama ja byłam w 5t7d , było widać już pęcherzyk, a objawy ciążowe były znaczne, pogratulował mi a i tak kazał przyjść w 8 tygodniu. Na założenie karty i badania dopiero;-) A z córka wylądowałam u gina w 12t;-)
Mi dziś śmieciarze załatwili rozmowę z wc, wrrrrr. Taki smród zrobili, że szok:wściekła/y: na 4 pietrze zdychaliśmy.

Kochane bardzo Wam dziękuję za trzymanie kciuków!
W ostatniej chwili, kiedy już lekarka mówiła coś o skierowaniu na patologię, dzidziuś się pojawił!! Schował się w ciemnym rogu pęcherzyka:) Pulsował, był mały jak na teoretycznie swój wiek, wg dzisiejszego USG ma teraz 4-5tygodni.
Znów mnie kłuli, w środę kolejne badanie bety i 12.08 kolejna wizyta u ginekologa :D
Aha wykryła 2,29cm cystę na prawym jajniku... Mówiła, że to bardzo naturalne w ciąży, lubią się niestety pojawiać. Tydzień temu na pierwszym badaniu jej nie miałam. Mam się tym nie martwić. Prawie o tym zapomniałam...
Bardzo się cieszę, że jest wreszcie widoczny dzidziuś :D

Smerfetko
a co u Ciebie?? Ja już za Ciebie oblałam dobrą nowinę koktajlem z bananów, choć nie czytałam postów... wiem, że jest dobrze;) u Ciebie też dzidzia musiała się wstydzić i przestraszyć czegoś dziwnego w brzuchu:)

Swoją drogą badanie dopochwowe mnie dobija, strasznie boli:( Nie potrafię się rozluźnić. A u was jest OK?

Ostatnia edycja:
reklama
Nie znoszę dopochwowego USG, ale staram się zawsze w miarę rozluźnić i pomaga podłożenie pięści pod pupę;-)
Ja do czwartkowej wizyty dostane fioła:-(

Do góry