reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Już sporo czasu zastanawiam się jaką nianie wybrac, czy video, a może zwykła elektroniczna? Z monitorem oddechu? czy to się przyda i na ile czasu.Możecie coś polecić? Ważne żeby nie szumiała wiecznie!

Zmieniłam posciel i padłam na pyska :-( Jezu jaką ja mam formę...................bezformie

Julek marudzi zeby piec murzynka, chyba za 3 dni bede miała siłę, a jeszcze troszke posprzatac planowałam dziś......

Nikusia dobrze ze Maluch urosł :-)

Jolcia no teraz to takie tylko przepychanie czuje albo czkawke ruchów konkretnych nie czuje......

Juszka my nie mieliśy ani niani ani monitora, lozeczko stalo w sypialni a dziecko spało w srodku z nami.....teraz tez lozeczko w sypialni ale nie wiem gdzie dziecko bo Julek przyłazi praktycznie co noc do nas do srodka....chyba ze sam pojdzie po rozum do glowy i stwierdzi ze Mała płacze i on woli spac u siebie...

jagna zdrowka dla Celinki :-)

Pinki jadalny olej?ja sobie pomyślałam o oliwce dla dzieci......

Juszka ja niani nie kupuję, po co mi na 47m2. Koleżanka ma i nianie i monitor oddechu, ale jej dziecko ma wadę serca (wpadało w bezdechy) więc potrzebowała dla bezpieczeństwa swojego i dziecka. Napiszę do niej jakiej firmy miała te sprzęty:-)
Aaaaaaa biegunkę mam, a ku.... wody nie ma

Ostatnia edycja:
Moniqaa - też mam sony xperia J i byłam wściekła na ten telefon, bo się wiecznie zawieszał. Przeszło jak ręką odjął po aktualizacji oprogramowania, polecam spróbować, teraz działa bez zarzutu.

Aneta, Muniuś - zakupoholizm pełną gębą :) Ale was rozumiem, też bym pewnie tak świrowała, ale na szczęście dla naszego budżetu mąż czuwa i nie pozwalana kolejne głupoty :) Bez niego bym zbankrutowała już dawno :)

Flower - współczuję nieprzespanej nocy. Chrapanie masakra, ja bym chyba nie mogła z chrapiącym facetem spać, dobry egzemplarz mi się trafił :)

Dziewczyny, a jaki smoczek kupić? Poza tym, że mały rozmiar, to czym jeszcze się kierować?

Juszka - my kupiliśmy elektroniczną, bez video i bez monitora oddechu. Na pewno nam się przyda, jak nie teraz to po przeprowadzce, u teściów, rodziców itd, czyli wszędzie tam, gdzie dziecko będzie spało w osobnym pokoju. Bez video i monitora, bo nie wyobrażam sobie, żeby jednak nie zaglądać do dziecka od czasu do czasu, nawet jak śpi spokojnie.

Wszystkim życzę powodzenia na wizytach i gratuluję pozytywnych wieści! Nikusia - super, że synek urósł!

Ja już po zakupach, obiadek zrobiony, jeszcze tylko pranie wrzucić i mogę się lenić. Przyszła paczka z Gemini, jeszcze czekam dzisiaj na dwie przesyłki, a jak się porządnie zmobilizuję to ruszę tyłeczek do Piotra i Pawła po te pampki przecenione.

Ostatnia edycja:
Dzień doberek ;* :tak:
Później Was doczytam, bo idę posprawdzać ulotkarzy gdzie i czy powrzucali, więc z pół dnia mnie nie będzie, ale to dobrze, bo już mam chwilowo dość tego domu, jeszcze mi się zatęskni za nim :-)
Potem Was doczytam, bo zjadłam śniadanie i zaraz wychodzę, póki co trzymajcie się cieplutko, trzymam &&& jeśli są jakieś wizyty dzisiaj no i &&& za szpitalne marcóweczki :-)

Koleżanka pisze ze jak by musiała kupować to nianie Aventa i na akumulatorki. Bo ma nianię topcom i na baterie wydaje kupę kasy:wściekła/y: a tak to jest z niej zadowolona

Malpawzoo ja właśnie chodzę prywatnie. I moja ginka pracuje w szpitalu gdzie będę rodzić wiec ona będzie wiedziała czy to jest wymagane tam czy nie. A może mają zasadę ze nie ważne czy jest ten paciorkowiec czy nie to i tak ten antybiotyk przy porodzie czy tam po dają. Tak mi się wydaje, po tym co ona mi kiedyś wspominała (cyt. "ze i tak antybiotyk i tak")

Jutro jedziemy po wózek:happy:. Jupiiiiiiii:-D:-D:-D.

Jest w Gdańsku w tym sklepie stacjonarnym (bo w internetowym niet koloru).
Mój mąż dzwonił i pytał, gość mówi że na pewno są, a mój mówi, że je wycofali już i tylko został gdzie nie gdzie jeden kolor, to koleś ze sklepu mówi, że wie o co kaman i dlatego jakiś czas temu zamówili ich więcej:tak:. I został OSTATNI w tym kolorku i już ma nalepkę na kartonie że rezerwacja co by nikt go nie sprzątnął do jutra;-).

No to jutro wycieczka 120 km w obie strony, ale to nic - bez wózka nie wracam!
Tylko u mnie sypie od rana tak że szok....

reklama
Do góry