reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Jejku to już zbyt często są wpisy ns tym czarnym wątku "na sygnale":no: oby się zmniejszaly ilość wpisów. No i trzymam kciuki za Susi.

Muszę się wywiedziec czy ta cholestaza to coś poważnego.

I niepotrzebnie czytałam forum dziewczyn z lutego....:(

Susi &&&&&&&

secreto nastepne malowanie bedzie szybciej niz myśłisz, myśmy sie tutaj wprowadzili jak Julo mial 11 miesięcy i zaczynal chodzic, po roku sciany wszystkie byly do malowania bo tak gdzie wchodzil w zakręt slady łapek........

albo Julek jadł kaszke i cos mu nie smakowała, wypluł na rękę i rozchlapał to co mial w raczce po scianie......

Obiad podano, kasza, gulasz i colesław :rofl2:
Wiecie ja co 3-4 miesiące zamalowuje plamy w salonie. A brudno jest tak jak daleko sięgnie od podłogi i total syf przy włącznikach światła.

Mamusia jest jest komu jesc :) ja i corka, a reszte zamroze na inny dzien :tak: moj by i tak nie jadl takich wynalazkow :D z polskiego jedzenia to jedynie ruskie zje i czasem slaskie

A ja uzywam caly czas przewijaka... Synow mojego tez przewijalismy na przewijaku, mlodszy dopiero pol roku pampersa nie uzywa :tak:

Ja mysle nad nowym takim co sie mocuje do sciany i mozna go zlozyc i przypiac do sciany :tak:
Bo ten mi duzo miejsca w lazience zajmuje...a chcialabym jeszcze prysznic na wanne zamienic chyba :D

Wlasnie wyslalam przelew do mamy do pl na ostatnie *******y zeby mi kupila :D a w sobote ta lub nastepna moze jeszcze raz sie przejade do jakiegos meblowego,,, musze cos kupic no! I skonczyc ten pojoik wkoncu zeby mala w tym balaganie nie musiala spac :tak:
Anetka w rosmanie są deski do krojenia z sowami;-)

Lewatywę miałam dwa razy - nic przyjemnego, ale skuteczne ;) Więc się przed tym nie wzbraniam na pewno :)

Co do kosztów - Mamusia ma rację, że z czasem dochodzą takie nie do przeskoczenia. Ale przy wyprawce da się wiele zaoszczędzić naprawdę :)

W zasadzie to nawet te osobne komody na ubranka czy regały na zabawki na początek wcale nie są potrzebne. Zawsze da się w swojej szafie trochę miejsca zrobić. A na zabawki wystarczy jakieś pudło za kilkanaście złotych :)

Nie mówię, że to są fanaberie czy rzeczy zbędne, bo one nie dość, że ładnie wyglądają, to ułatwiają życie. Sama mam mnóstwo gadżetów, bez których da się żyć, ale z nimi jest łatwiej :)
No ale mimo wszystko na początku da się wiele rzeczy do możliwości finansowych dostosować.
Później już trochę gorzej niestety ;)

My ściany malowaliśmy 4 lata temu i dotąd są ok. W ogóle nie są brudne u dzieci, bo w pokoju swoim nie jedzą. Franek co prawda raz ścianę na drzwiami pomalował, ale nigdy więcej to się nie powtórzyło. Nusia na razie nie ma takich zapędów ;) Może za rok przemalujemy, na razie jest jak jest ;)
A moja nie je i nie pije w pokoju swoim a jest masakra u niej.

Mała zapisana do szkoły, teraz czekamy na info kiedy dzień otwarty i zebranie z rodzicami:-D
Przy okazji kupiłam wszytko na pastę z makreli i w lumpeksie czarną spódniczkę i pelerynkę na bal przebierańców, i dużą rolkę żółtej krepy. Temat balu mamy kosmos, wiec mala będzie gwiazdką:-D

Jagna, dzięki wielkie :D

Juszka, ja pozniej z moim pojadę i zrobie sobie ser biały ze śmietaną i ze szczypiorkiem :tak:
A teraz robię tosty z dzemem malinowym i kakao :D

reklama
Do góry