reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Aneta – ooo, a te rajtuzki z Wioli to też można na allegro kupić, masz może jakiś link?

Jolcia – ja w ogóle fb w tym momencie nie mam to nawet nie wiedziałam, że masz cukrzycę. Ojoj, nie ma tego złego, bo jest jeden plus w tym wszystkim – dzięki temu ograniczeniu na pewno nie przybędziesz za dużo na wadze – słodycze zawsze robią swoje w dodatkowych kg. Powodzenia u diabetologa, wypytaj o wszystko co się da :tak:

Monika – to ja kupiłam wczoraj za 7 zł. w Carrefourze, niezła różnica :confused:

reklama
Hej :)

No i doczytałam tylko ostatnią stronę - za dużo piszecie :p

Potwierdzam, że rajtuzy z Woli są genialne :) Moje dzieci tylko w nich chodzą, a chodzą prawie non stop zimą, bo lubią - i są ciągle jak nowe!

U nas wczoraj wieczór z filmami. Posiedzieliśmy do 1 i poszliśmy spać ;)
Zrobiłam na szybko jeszcze bułeczki w kształcie kwiatków, żeby nie było, że taki zwykły wieczór ;) Pyszności - polecam :)

kwiatowe+bu%u002525C5%u00252582eczki_05.JPG

A teraz idę pod kołdrę, bo cały czas kaszlę :/ Ech...

Załączniki

• kwiatowe+bu%u002525C5%u00252582eczki_05.JPG
    kwiatowe+bu%u002525C5%u00252582eczki_05.JPG
    21,7 KB · Wyświetleń: 35
Munius ekstrakt waniliowy powinien byc w sklepie aczkolwiek jak nie pieklas nigdy bezy to radzilabym poszukac gotowej bo ani mojej kolezance nie wyszla mimo ze ona duzo piecze ani chyba secreto...

co do rajstop z woli to one faktycznie rosna razem z dzieckiem :tak: Ja o tyle mam dobrze ze moja kolezanka ta od bezy handluje rzeczami dziececymi i jak jedzie do hurtowni to jade z nia i kupuje zawsze kilka par tzn kupowalam dla Pati od dluzszego czasu pjuz nie chodzi w takich rajstopach ale teraz za to dla Krystiana bede kupowac

jolcia z tym chlebem to tez uwazaj musisz czytac sklad na etykiecie bo te ciemne chleby czesto sa z dodatkiem cukru, slodu jeczmienniego itd a tego juz ci nie wolno. Musisz znalezc chleb na zakwasie i z maki zytniej bez zbednych dodatkow, wtedy bezpiecznie bedziesz mogla go jesc. Tak samo musisz uwazac na obrobke termiczna niektorych warzyw tzn marchewka surowa ma niski IG ale juz gotowana ma wysoki . Makaron razowy i ugotowany aldente bo rozgotowany ma wysoki Ig itd. Kwestia opanowania pewnych zasad i bedzie dobrze..:-)

Ewa - jak u Ciebie "zrobiłam na szybko" takie cuda wychodzą to chciałabym być na miejscu Twojego męża lub dzieci :-):-):-)
Marcia - a co nie tak z tą bezą, że tak ciężko ją upiec? To mi wyzwanie rzuciłaś :-D

Muniuś, "na szybko", bo drożdżowe, a bez wyrastania ;)
Robot mi ciasto wymieszał, a ja ponacinałam, więc żadna robota ;)

Ja ekstraktu waniliowego w ogóle nie używam. Dodaję cukier waniliowy dla smaku i tyle :)
Bezy nigdy nie robiłam, bo nie lubię, ale też słyszałam, że to ciężka sprawa :)

Munius nie pamietam co tam jej nie wyszlo ale piekla dwa razy i na tort sie nie nadawalo za to maz z dziecmi zjedli tak lamiac..

wlasnie sie poklocilam z Patrycja, mamy problem z jej wychowawczynia bo sie przypieprza ze moja Pati chodzi zbyt rozneglizowana do szkoly tzn czsto naklada zwykly top ktorych ma kilka w roznych kolorach i np czarna marynarke i dzinsy ale wg pani moje dziecko jest za bardzo wydekoltowane, bo czasami ramiaczko od stanika wyglada itd, nie chce isc sie klocic i opieprzyc porzadnie tego babska bo zostalo ostatnie pol roku i idzie do gimnazjum a taka klotnia moze spowodowac ze jeszcze bardziej bedzie sie na niej mscic i uwali jej ocene z zachowania ( mimo ze jest grzeczna, nie pyskuje do nauczycieli, udziela sie w caritasie, samorzadzie uczniowskim itd) a teraz na koniec musi miec jak najleprze oceny i wszystko sie liczy. No wiec sie poklocilysmy bo kazalam jej nalozyc zwykla bluzke z niezaduzym dekoltem a ona ryczy ze ona ma swoje ulubione ciuchy i nie rozumie dlaczego ma chodzic "byle jak ubrana" bo pani bezpodstawnie sie do niej przychrzania......

Munis... lepiej kup bezę, samemu zrobić dobrą jest naprawdę ciężko...
Potwierdzam, że rajstopy z "woli" są najlepsze.... i się nie mechacą czego osobiście nie znoszę...

U nas Sylwester super... wystroiłam się i wybawiałam... Była dobra muzyka, sporo jedzenia i generalnie jak na taki bal w kościele to z roku na rok coraz lepsza organizacja. Wróciliśmy do domu po 3... Spałam prawie do 11 i po śniadaniu pojechaliśmy po Tadzia. Dziadki zadowolone, bo mały bez problemu jadł, spał i się z nimi bawił. Dopiero wróciliśmy teraz...

Koniec roku jednak nas nie oszczędził od przykrych wydarzeń. Zmarł znajomy moich rodziców po długiej walce z rakiem. Sama go dobrze znałam, więc osobiście mi szkoda i zwyczajnie smutno... A wczoraj zmarł brat mojego taty, mój ukochany wujek. Człowiek skromny, dobry i wielkiego serca. Najgorsze, ze ostatni miesiąc leżał w nieświadomości, bo rzekomo miał chorobę "wściekłych krów". Niby wszyscy byliśmy przygotowani, ale chyba każdy myślał o tym, że zła diagnoza, że może z tego wyjdzie... Szkoda mi bardzo... Jako małe dziecko spędzałam u nich wakacje. Dobrze, że jeszcze z Tadziem i rodzicami byliśmy u niego w odwiedzinach na jesieni, kiedy nikt nie podejrzewał, że się taka choroba pojawi i człowiek będzie taki bez radny. Jutro mam zatem jeden pogrzeb, a w sobotę drugi.
Jeszcze się tak złożyło, że moja siostra cioteczna bierze ślub w sobotę. Dobrze, że wcześniej jej odmówiłam, bo zupełnie nie mam nastroju pójść i się bawić...

A w Nowym Roku życzę Wam przede wszystkim spełnienia jako kobiety, żony i mamy :) Niech ten 2014 będzie w Waszych rodzinach rokiem pełnym czułości i miłości....

Marcia.. a czy wytłumaczyłaś jej dlaczego tak a nie inaczej proponujesz jej się ubrać. Warto dać jej wsparcie mówiąc, że jesteś z nią i też nie rozumiesz o co dokładnie jej wychowawczyni chodzi, ale wyjście z sytuacji są dwa:
- albo wytrzyma jeszcze pół roku starając się chodzić ubraną tak aby nie wzbudzać komentarzy....
- no albo dalej będzie ubierać się jak chce, ale licząc się z tym, że wychowawczyni będzie jej zwracać uwagę, a TY nie jesteś w stanie co chwilę chodzić do szkoły i ją tłumaczyć...
I zostaw decyzje swojej córce ze wszystkimi konsekwencjami....No rozumiem jej żal, bo w sumie zlych zamiarów nie ma, a kurcze baba nie wiadomo o co ją podejrzewa i co insynuje...

Ostatnia edycja:
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!

Z tym wypadkiem to przesada, kobieta była ostro wstawiona, pewnie całą ciążę dawała w palnik...

Co do bezy to nie ma z tym takiej tragedii, niedawno robiłam tort bezowy z moich wypieków i wyszedł dobry, beza się udała bez problemu :) ale trzeba trzymać się wskazówek i cierpliwie czekać aż się upiecze. Robiłam wg tego przepisu, pewnie uniwersalny przy pieczeniu blatów bezowych Moje Wypieki | Tort dacquoise z orzechami i daktylami

U nas na sylwestra byli znajomi - 4 dorosłych + rówieśnik Adaśka. Chłopaki bawili się w najlepsze, ale chwilę przed 11 padli do spania. Na szczęście goście nie siedzieli długo - do 1 30, bo panowie dziś z rana jechali na Otwarcie sezonu wędkarskiego, niestety złapali tylko powietrze w płuca ;)

Marcia, nie ma lekko :/ Coraz częściej się przekonuję, że kolki niemowlęce to jest mały pikuś w porównaniu do tego, co się dzieje potem :)
Ja miałam w gimn. i liceum mundurki i dobrze to wspominam. Problem z głowy z ciuchami :)

Właśnie lekko spanikowałam. Chyba niepotrzebnie...
Możecie mnie oświecić, jak wygląda czop śluzowy?
To jest raczej jakaś zwarta galareta, a nie po prostu dużo gęstego śluzu?
Właśnie taką jakąś masę śluzu przyuważyłam, nie wiadomo skąd i lekko się przestraszyłam :/ Ale krwi żadnej nie było, więc chyba ok.

Kurcze, coraz częściej zaczynam panikować przy dziwnych objawach. Strasznie się boję, że znowu za wcześnie urodzę :/

reklama
Do góry