reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mamusia synka cieszę się ze się u ciebie uspokoiło:tak: Wczoraj myslalam wieczorem o Tobie, jak tam czy dobrze się czujesz, jejku zebysmy wszystkie wytrwaly do swoich teminów bez żadnych niespodzianek..:tak:

reklama
Agnis dzięki ale już miałam stracha niezłego, żeby wytrwać do 36 tygodnia chociaż bo taki skrajny wcześniak to różnie może być........

do czwartku leże plackiem i zobaczę co doktorek w czwartek powie......

Mamusiu synka, mi lekarz tez o tym mowil, ale jak na elektronicznym mam te 170/104 to jedt cos na rzeczy. No ale dobrze ze to minelo

Ciesze sie, ze dzisiaj tak dobrze sie czujesz, oby bylo juz tylko lepiej!

Wasze dzieci tez tak kopia caly dzien i noc?:szok: mnie co chwile kopie, nieraz to az boli az, w nocy budzi mnie co chwile. A ponad tydzien czasu malo co kopala :szok:

Koreczek bo wszyscy cie wkurzaja i ciśnienie takie masz....... olej wszystkich,nie przejmuj się bo w szpitalu wylądujesz, moja siostra była kilka razy na ciśnienie w szpitalu....

No moja kopie i tak się"przewala" w tym brzuchu....

ja będę kłębkiem nerwów w Święta, tesciowa i szwagier będą mnie wkurpipiac całe 2 dni :-( chyba ze będę miała zakaz opuszczania lozka to do nich nie pojade hmmmm

Ostatnia edycja:
Hej!
Ech mnie wczoraj na wieczór masakrycznie rozbolała głowa myślę ,że to te wiatry choć najgorsze było za nami niby a ja tak późno zaaregowałam. Appap nie bardzo pomógł i w nocy tez średnio sie spało. No ale teraz jak wstałam jakos lepiej.
Męzus mi racuszki na sniadanie robi

Nastka , Monisia ja w ciązy z Olinka pisałam prace magisterską, ech łatwo nie było bo plecki bolały od slęczenia nad kompem.
No ale wyrobiłam sie na styk prace oddałam i dzieki temu ,że promotor zmienił mi o 2 dni termin obrony przed porodem sie obroniłam o 9.30 a o 17.31 tego samego dnia córa była na świecie :)

Angiś83 tez bardzo czesto słyszałam ten przesąd z wózkiem i tez jakos zasiadł wemnie. przy pierwszej ciązy kupiłam dopiero jak Olinke przywiozłam do domu. Teraz juz do tego niepodchodze w taki sposób fakt wózek nie kupowałam ale dostałam i stoi w domu. Ale jak masz jakies obawy to przecież żyjemy w takich czasach, że jak wybierzesz sobie to po powrocie do domu z dzieckiem zamawiasz i za dzien dwa jestw domu wiec problemu niema.

Anetko uważaj na siebie.

Koreczek ech daje Ci rodzinka popalić szkoda nerwów a wiem ,że tak dokońca nieda sie nad nimi zapanować.

Zdrówka dla chorych mamuś i dzieciaczków

Miłej niedzieli!
Ide troszkę do męża bo mi dziś wyjeźdza na jakieś szkolenie do Niemiec ale jutro wieczorkiem ma być spowrotem

Josek masz rację, mamusiu Ty tez :)
Ja często mojej mamie powtarzam ze taka z ciebie katoliczka a w takie brednie wierzysz...:wściekła/y:
Myślę ze wózek kupimy w lutym, bo teraz nawet nie mam go gdzie trzymać:tak:

no te wszystkie baby w [pierwszej ławce w kościele siedzą a jak Julek po porodzie miał na czole naczyniaka to mi kazały macicą krowy młodej to smarować no stuk puk nich ona sobie mozg macicą posmaruje hehehehe

reklama
Mamusia synka, że co niby kazały robić?
Nie no... to już przechodzi chyba wszystkie granice :baffled:

Ja tam w zabobony nie wierze, ale moja mamuśka tak i tak po cichu kupujemy z mężem co trzeba...
Podobno czego oczy nie widzą tego sercu nie żal, a ja przy okazji nie muszę niepotrzebnie o przesądach słuchać...

Jeśli chodzi o wyprawkę to my nie mamy chyba najważniejszych rzeczy: wózka, materacyka, łóżeczka,...
Za to ostatnio zamówiłam na allegro te mniejsze rzeczy... pieluszki, butelki,...
A skoro pisałyście już o sprzedawcach to ja zamawiałam u: r_p77
Przesyłka kurierem 13zł (szukałam takiego właśnie co ma najtańsza przesyłkę i najtańsze pieluszki).
Na trzeci, albo czwarty dzień po zamówieniu wszystko już było u mnie :tak:
Co mnie zaskoczyło, że dzwonili nawet o najtańszej pieluszce poinformować flanelowe, że nie mają wzoru jaki chciałam i, że mogę sobie wybrać inny, czy się zgadzam?

Do góry