reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

DZIEWCZYNY...BŁAGAM O POMOC!!!:-:)-(
BOLI MNIE OD NOCY ZĄB szóstka...miałam ją już kiedyś leczoną... Zapisałam się na szybko na jutro 13:30 DO STOMATOLOGA....

ALE CO MOGĘ TERAZ WZIĄĆ NA TEN CHOLERNY BÓL?????????????

Przepraszam, że tylko o sobie jak mi przejdzie doczytam...tylko błagam pomóżcie

wez gozdziki sobie tam powkładaj i zagryź.. no i apap wez

reklama
Agnis - DZIĘKUJĘ CI...kochana jesteś...
Zadzwonię jeszcze do siostry w zeszłym roku w ciąży miała podobną sytuację...zapytam czy jej robili...

Nikusia no ciężko to prawda ja co miesiąc chodzę na czyszczenie kanałów i założenie lekarstwa bo bez zdjęcia mi leczenia nie zakończy.

Dzień przed tym jak się dowiedziałam o ciąży i jeszcze pracowałam to na sali operacyjnej chirurgowi osunęła się noga i też zrobił chyba z 2 zdjęcia a nikt nie był ubrany ;/ no i nic się niby nie stało... ale z promieniami nawet najmniejszymi trzeba uważać

Ostatnia edycja:
Agnis - DZIĘKUJĘ CI...kochana jesteś...
Zadzwonię jeszcze do siostry w zeszłym roku w ciąży miała podobną sytuację...zapytam czy jej robili...

Nie ma sprawy, wiem jak to boli, ja w 1 trymestrze robiłam 4 razy kanalowe, myslalam ze się wykoncze, tak mi się nagle zęby popsuly, ze można powiedzieć ze jestem eksprertką od zebow w ciąży:-D
Raz to całą noc płakałam tak mnie bolało...Po porodzie zęby to koniec świata...Albo na odwrót:tak:

Witam was!!! :-)

Wczoraj kupilam pare rzeczy do wyprawki. :-D Kupilismy wanienke ze stojakiem, przewijak, troche pieluch tetrowych i flanelowych, chusteczki nawilżające i jeszcze pare drobiazgow. :tak: Dzisiaj mam w planie zakupic pościel i ochraniacz na łóżeczko i pare rzeczy z tej apteki która polecacie. Musze wreszcie zaczac kupowac wszystko, bo tak zwlekam i zwlekam a tu coraz mniej sil mam.;-)Prezenty na swieta tez już kupione, wiec to tez z Glowy! :-)

Jeśli chodzi o pościel, to ja bardzo lubie roz i mialam zamiar taka wybrac, ale wczoraj dlugo się zastanawialam i stwierdzialam, ze będę kupowac raczej wszystko w uniwersalnych kolorach, bo planujemy pozniej kolejne dziecko i żeby wrazie czego nie kupowac drugi raz. Tak wiec wanienke i przewijak kupiliśmy zolte a pościel podoba mi się taka: Pościel do łóżeczka DISNEY zwierzątka 3el 100x135 (3768816266) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i mysle zeby wziasc nr3 albo nr6 to wrazie czego dla chłopczyka kiedys tez będzie pasowac. Co myslicie?

Chce pościel z Kubusiem Puchatkiem, bo mam już firanki z niego i żeby ladnie do siebie pasowalo. Oprocz tego na scianach chce nakleic jakies naklejki z Kubusiem albo fototapete.

mamusia synka super, ze kanapa już jest i mam nadzieje ze to nic takiego! Odpoczywaj duzo, pewnie się wczoraj przemęczyłaś!

Jagna25 fajne te misie na drabinkach i widze, ze tez macie zolte. ;-) Body tez sa strasznie słodkie!

AnetaNorwegia ja jakos za sowami nie przepadam, no ale kazdemu podoba się cos innego…

Moniqaa ja raczej napadow głodów nie mam, ale jak gdzies zobacze cos słodkiego to nie potrafie się powtrzymac… Fajny ten kocyk! Ja na razie mam tylko jeden, może tez taki kupie…

kainkas super, ze wozek już macie! :-D My na szczescie już wybraliśmy, wiec tylko będzie kiedys trzeba jechac i go kupic. I zrobilas mi smaka na pizze, ale mi się strasznie nie chce robic…
Powodzenia na wizycie! I niestety opuchniecia w ciazy to jest cos normalnego.

Koreczek oj i taki placek z gulaszem po węgiersku tez bym zjadla… ;-) Może poprosze tesciowa żeby mi zrobila… Odchudzac to wszystkie będziemy się po porodzie! Razem zawsze nam będzie razniej hehe. Wazne ze maleństwo rosie zdrowo. U mnie już jest 91 wiec i tak mnie jeszcze nie dogonilas hehe
Powodzenia jutro na wizycie!

Juszka1988 Gratuluje udanej wizyty!!! :-D Krew na pewno, przez badania i jak lekarka powiedziala ze jest dobrze to tak jest i tego się trzymaj i duzo odpoczywaj!!!!

Carri Zdrowka zycze!!!

Nikusia82 super, ze wyniki dobre! Wspolczuje bolu zeba! Ja tylko wiem ze Apap można, a z reszta niestety nie pomoge.

Jeśli chodzi o szyjke, to ja wole nie sprawdzac sama, bo potem człowiek się tylko nakreca i wogole a pozniej się okazuje ze niepotrzebnie!

Josek Kciuki zaciśnięte za wizyte! A rozmowa z corka mnie rozbawila! :-)

marcia30 wspolczuje tego bolu, mnie tez przy przewracaniu z boku na bok boli i jak dlugo pochodze. Jakos to musimy przetrwac do tego marca.

secreto ja wole nie czytac o porodach, bo pozniej się tylko stresuje i wogole…

muniuś fajnie ze remont już zbliza się do konca! :tak:

ewa86 dzieki za ten post o porodach! Ja ogolnie boje się obydwóch rodzajow porodu no ale będzie co będzie!

Agnis83 Gratuluje tak zdolnego synka! :-D

Jo_asia Zdrowka zycze!

nieznajoma1991 odpoczywaj duzo i staraj się nie denerwowac! Z zusem na pewno się wyjaśni!

Uffffffffffff…………doczytałam 40 stron przez 2 dni….. produkcja w toku hihih
od razu z góry przepraszam za ilość hihi
przedwczoraj po wizycie pojechałam jeszcze na swoją uczelnię odebrać w końcu dyplom :) i po powrocie do domu mężuś zrobił jedzonko i poszłam spać :) wczoraj od rana zabrałam się za sprzątanie i pranie :) powiem Wam że dziś naprawdę super się czuyje nawet ogarnęłam regały w kuchni… jestem w szoku oby takie samopoczucie utrzymało się jak najdłużej :)
Acha….po wizycie niestety już wiem że przez tą moją zgagę muszę odstawić słodycze, smażone rzeczy i słodkie soki i napoje :( jak ja będę żyć?? Ehhh…. Ale staram się myśleć pozytywnie i tłumaczyć sobie że po ciąży i tak będę musiała z tego zrezygnować jak będę chciała karmić i zgubić kilogramy. :)
Acha u mnie glukoza wyszła super, więc nie mam cukrzycy, ogólnie wszystko jest w porządku bo i szyjke mam ponad 4 cm. :) tylko martwią mnie liczne bakterie w moczu…. No nic zrobie posiew i zobaczymy co się tam wyhoduje :) Acha co do szyjki to mnie przy badaniu gin wystraszyła bo powiedziała że wyczuwa tylko półtora cm więc ja już panika…. A ona że pójdziemy na usg i tam dzięki Bogu okazało się że jest ponad 4 cm :)

Muniuś wróce do tych koszul :) fakt można by zakupić byleby m ceny nie widział hi hi ale później to myśle że jak zobaczy jaka jest fajniutka to będzie mu się podobalo :)
Susi głowa do góry jak lekarz mówił żebyś się nie zamartwiała to się nie zamartwiał bo to nie służy niestety…. Musi być dobrze i bądź dobrej myśli, dobrze że masz wizytę za chwilę znowu to wtedy lekarz zdecyduje co dalej. Głowa do góry
Co do tematu „czysto”ciążowego czyli alkoholu hihihi to nigdy nie piłam wódki o smaku orzecha i zastanawiam się czy by mi taki smak i zapach nie przeszkadzał… hmm… może kiedyś spróbuje :)
Hihihi a odnośnie tego nieszczęsnego golenia…. No kurczaki ja probowałam wciągać troche brzuch żeby co nieco zobaczyć… ale niestety bez szans…. Tyle ile dałam rade to wyciachałam…. Ale siadając na samolocie u mojej gin nie myślałam o niczym innym jak o tym jakie tam sobie wzorki wykreowałam… ehh… muszę wybrać się do sklepu po fajne lusterko :)
Koreczek współczuje tych rozstępów ja mam póki co tylko na jednym pośladku, smaruje cały czas oliwka bo głównie chodzi o nawilżanie… ja niestety nie wierzę w te super preparaty na rozstępy…widziałam u mojej kumpeli która kupiła bardzo drogi preparat i niestety niewiele to dało…
A wrając do glukozy to faktycznie dobrze jest być z kimś…. Ja nawet nie zdawałam sobie sprawy że to tak kosmicznie działa na organizm… :)
Małpawzoo gratuluje udanej wizyty :) i zakupów :) co do wózka to nadal o nim myślimy…. Ale opinii o nim w necie na razie zbyt mało…. Ja przynajmniej nic ciekawego i rzetelnego nie znalazłam.
Secreto mi też się wydaje że lepszy róż niż beż bo nie jest taki nudny i mdły :) więc dobry wybór :) ja lubie róż... może bez szaleństw ale lubie :) a łóżeczko super bardzo mi się coś takiego podoba :) może ja pomyślę o takim…. A że tak zapytam ile za nie zapłaciliście?
Agnis ale ten twój m to niezły żartowniś hi hi ja bym zawału chyba dostała na wieść o pieczeniu 4 blach ciasta hahaha :) Agnis hi hi uśmiałam się z tych samych chłopów w domu i ty jedna rodzynek :) mój brat znów narzeka w odwrotną stronę ma w domu 3 baby i jeszcze suke hi hi :)
Młoda mamo ja się posikałam po tym co napisałaś o tym trzepaniu po kiblach do innej baby…. No normalnie popłakałam się ze śmiechu :) Ty to jestes udana ale jakby nie było masz świętą rację :) popieram :)
Jaspis ten wózek w takim razie ten wózek nie dla mnie bo ja mam prawie 170 cm wzrostu, poza tym muszę mieć wózek nadający się też w teren :) popatrze jeszcze na inne :)
Co do Zumby to i ja jestem jej miłośniczką i uwielbiałam chodzić na zajęcia… ale i mam na xboxie i też lubie czasem sobie włączyć, jasne że to nie to samo co klimat w klubie fitness ale zawsze cos fajnego :)
Ojjjj Nikusia to ty nieźle zaryzykowałaś z tą glukozą… dobrze że dopadło cie dopiero po dojechaniu do domku… uff :)
Carri ja już dawno zakupiłam sobie kojec motherhood i zupełnie inaczej wygląda wysypianie się w nocy na tym… mówie ci to super sprawa a potem przyda się przy karmieniu. Co do golenia to wiesz u mnie też nie ma nakazu że na każdą wizytę mam być wygolona, ale ja jak już kilka dni się nie ogolę to mnie wszystko swedzi… zwyczajnie tak jestem przyzwyczajona :) i lepiej się czuje.
Bryza81 witamy :)
Agnis też miałam na początku kłopot z tymi tygodniami. Śmiać mi się chciało jak poszłam za którymś razem do gin i ją poprawiłam że ja jestem w późniejszym tygodniu to wtedy się uśmiechnęła i wszystko mi wytłumaczyła :)
Ten twój Kacper to niezły mądrala :) mój też będzie tak miał na imię bo bardzo mi się podoba :)
Co do tego że maleństwo ma spać z nami w pokoju to ja nawet nie widzę innej opcji :) od koleżanki pożyczam kołyskę i będzie stała koło naszego łóżka, a w ciągu dnia mały będzie spał w swoim pokoju w swoim łóżeczku :)
Co do tycia w ciąży ty ja już teraz mam na plusie 7 kg ale wierze że po ciąży łatwo zrzucę :) w 2012 roku na początku jak szykowałam się do ślubu to pod okiem dietetyczki schudłam 16 kg więc stwierdzam że jak się chce to się da :) i tego będę się trzymać. Wrócę do odżywiania takiego jak zalecała mi dietetyczka i na pe2wno zejdą nadprogramowe kilogramiki :)
Moniqa… no i ja się zdecydowałam na ten kocyk hi hi to zaraźliwe jest :) nie mam ani jednego jeszcze, ogólnie jak widze już jakie wy macie zapasy to przerażona jestem…. Dziś jedziemy z m do CH do Janek i chyba tam cosik podejde i już pokupuje, bo aż się martwie że nic nie mam hi hi :)
Jagna pierwszy raz oglądałam ten filmik ale poryczałam się jak wariatka :) cuda się zdarzają :)
Co do porodów to ja też jestem zdecydowana na Sn ale dla odmiany ze znieczuleniem :) cc nie biorę pod uwagę no chyba że będą takie wskazania.
Ewcia święte słowa :) tego się trzymajmy najważniejsze zdrowe maluchy a my damy rade :)
Koreczek ja miałam takie samo wrażenie jak zaczęłam czytać co dziewczyny piszą o tych szyjkach…. Kurcze ja nie sprawdzam bo jak zaczne sama sprawdzac to zaczne panikowac i cos wymyślać… nie nie i jeszcze raz nie…. Zdaje się na lekarza :)
Agnis gratulacje J Kacperek zdolny chłopak :)

A teraz lece na zakupy i robie obiadek :) udanego dnia dziewczynki :)

Nawet mi nie mówcie o zusie!

Jestem właśnie na etapie dzwonień i błagań dyrektorek ze wcześniejszych szkół o zaświadczenia które mają zawierać.. rok przyjęcia i ukończenia szkoły, czy oddawałam prace kontrolne, czy wstawiałam się regularnie na zajęcia, kiedy ostatni raz byłam na zajęciach, czy brałam aktywnie udział w zajęciach:confused: dziękuję im bardzo za to, że chcą mi odebrać kasę po mamci! mam teraz tyle załatwiania, że szok.. tym bardziej że ja chodziłam do szkoły w miescie obok 25km w jedną str.. wszystko otwarte zazwyczaj do 16 a mój mąż dopiero wtedy do domu wraca.. więc muszę się tłuc busami z córką! zła zła zła!

nastka:sorry2::zawstydzona/y:

Agnis - No aż tak, żebym płakała nie boli ... na szczęście. Poza tym ja z tych wrażliwych mega na ból, więc może ktoś by wytrzymał a ja wiecie już że boli itd. Najważniejsze, że udało mi się załatwić szybko wizytę. Do jutra mam nadzieję przetrwać.

Nastka - No zaryzykowałam...wiem..ale nie spodziewałam się, że tak zareaguję a wyniki mam dobre...Poza tym nie miał kto ze mną jechać, bo mąż w pracy siostra poleciała ze szwagrem do Barcelony, mama z moją gwiazdą i tak no... wyszło :sorry2:...że sama musiałam...ale już za mną...Teraz ten cholerny ząb.

Dzwoniłam do siostry i ona UWAGA 6 zębów musiała w ciąży leczyć, bo jej się posypały bo rzygała całe 20 tyg jako kot!!!
Ale u niej też tak na zasadzie zachowawczego leczenia na czuja bo nie robili RTG!!! Ale mówiła, że apap spokojnie można brać...więc jeden już wzięłam...

reklama
a mi sie wydaje ze mi sie brzuch obnizyl:szok: juz zaczynam schizowac..ehhhh
Ewa nie strasz tym drugim porodem o polowe krótszym bobedzie tak, ze w domu urodze;-)

Do góry