reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Tehawanka, spoko ;) Przecież nie zgniatasz dziecka ;)
Ja śpię jeszcze cały czas na brzuchu od czasu do czasu, jak już mi wszystkie boki drętwieją :)

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamusie:) jako ja sama i malutki synek Adaś w drodze:)

Witam nową mamę :)

Maleństwo też będzie z nami w pokoju, nie wyobrażam sobie inaczej, żeby się tak odgradzać od dzieciaczka, który dopiero co się urodził. Coś czuję że nie raz Adaś przywędruje do nas, a ja z małą pójdę na jego materac, ni nic, jakoś trzeba będie sobie radzić, w czwórkę w 1 łóżku na pewno się nie zmieścimy.

Ja na razie też nie wpadłam w szał zakupowy, tzn zamówiłam dziś nową pościel i powłoczkę dla Adasia dużych rozmiarów, bo jego będzie dla maleństwa. Czasem zajdę do lumpeksa coś upolować i tak np. wczoraj za body z krótkim (nie wiem co mnie podkusiło ;)) spodenki i 2 sukienki załam 2,66 :D

Spanie na brzuchu - uwielbiam, ale już od dawna okropnie mi nie wygodnie, po porodzie znów odpada, bo karmienie i materac bym zalałą...

Witam was!!! :-)

Dzis mi caly dzien od 7 rano wierca i wierca i już od tego wrszstkiego mnie Glowa boli i nie wyspana jestem, choc lezalam w lozku do 11 :sorry2:, no ale przynajmniej pozniej będzie fajnie! :tak:

Mam tez w planie jechac dzis do hurtwoni artykułów dziecięcych i może cos kupimy dla maleństwa, bo my jeszcze na szarym koncu z zakupami…

Mrowkaa super ze glukoza już za Toba!:tak:

Juszka1988 super pościel a jak rodzice kupuja i się upieraja, to przynajmniej będziesz mieć wszystkie bajery hehe! ;-) Powodzenia na wizycie!

kamaa super z tymi ciuszkami! :-D Ja czekam na ciuszki od mojego kuzyna, bo już nam powiedzieli ze dostaniemy i nie wiem ile tego będzie, wiec na razie tez się wstrzymuje z kupnem takich rzeczy. :tak:
Jeśli chodzi o ruchy, to moja gwiazda tez jest malo ruchliwa, ale jak to mój maz powiedezial pewnie będzie maly leniuszek jak mama.;-)

mouse23 Gratuluje udanej wizyty!!! :tak: Powodzenia w poradni! Mi ostatnio tez tak pare razy w ciagu dnia twardnieje, zwłaszcza jak cos wiecej zrobie i tez czasami mnie pobolewa, wlasnie wieczorami czy w nocy.

ewa86 hehe ja w swoim projekcie tez się nie mieszcze, no ale u nas nie ma innej możliwości. I jak projekt się udal tak ogolnie? Cenowo tez wyszlo w porzadku?

Carri Ja tez myślałam na początku ze sa dwie, ale się kiedys zapytalam w sklepie. ;-) A jeśli chodzi o poduszke, to ja mam os takiego i bez niej już spac nie mogę! Mi naprawde pomaga i to duzo! :tak:

AnetaNorwegia fajne te zestawy tego sprzedawcy. Chyba tez u niego kupie…:tak: Wspolczuje tej krwi, no ale takie uroki ciazy niestety…

Ozila u nas baby shower nie jest wogole znany i robiony, a troche szkoda, bo mysle ze tak milo mogloby być. U nas goscie po kolei się zjawiaja po narodzinach maleństwa.

marcia30 Gratuluje 26 tyg. Ja mam za 2 dni i jakos tak zdaje sobie sprawe, ze porod się już zbliza wielkimi krokami…:szok:

mamusia synka Trzymam kciuki, żebyście znaleźli fajna kanape!

19ania90 Powodzenia na wizycie! Z tego co wiem można używać Nasivin Soft ten od 3 miesiaca zycia, ale one tak naprawde nie pomagaja wogole…

secreto fajny pomysl z tym pokojem! Ja mam już zaslony z Kubusia Puchatka, wiec chciałabym reszte jakos z tym pogodzic…:-p

Bryza81 Witajcie u nas! :-D

jagna25 kciuki zaciśnięte za glukoze!

mlodamama21 no to teraz nogi do gory i odpoczywac!

Tehawanka cukrzyca w ciazy niestety nie od nas zalezy a od położenia dziecka i tak naprawde nie mamy na nia zadnego wpływu! A z dieta na pewno dasz rade i w poradni diabetologicznej dokladnie ci powiedza co powinnas jesc i wogole! Wazne ze z maleństwem wszystko dobrze!

I jeśli chodzi o diete i gotowanie to tez się zgadzam z mlodamama21 i ewa86 . U nas tez moi rodzice i babcia zawsze gotuja bardziej tłusto i wogole i wtedy ja gotuje sobie i mezu zawsze cos sama po prostu w mniejszej ilości a mój maz tez już się przyzwyczail, ze jedzenie jest zdrowsze i mniej tłuste itp. Organizacja zawsze jest najwazniejsza i się jakos daje rade a najbliżsi potrafia się przyzwyczaic!

Agnis83 ja z tego co pamiętam do banku wysyłałam scan dowodu przez maila.

katrine nie wiem czy powinno się robic takie badania jak się jest podziębionym…

Nikusia82 u nas tez tak ma być, ze maleństwo będzie spac najpierw u nas w sypialni ale w swoim łóżeczku albo kolysce a pozniej Pojdzie do swojego pokoika.

kainkas z tego co słyszałam to cukrzyca w ciazy nie pojawia się tak naprawde przez jedzenie tylko przez ulozenie dziecka. Cukrzyca pojawia się wtedy jeśli dziecko ci na trzuske uciska i przez to organizm produkuje mniej insuliny, wiec może tym razem maleństwo lepiej się ułożyło! :tak:

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania!!!
Milego dnia wam zycze!

Miałam odpisać ale nie wiem co komu. Siedzę czytam i nie wiem co. Położyłam się spać bo źle sie czułam, wstałam spocona. Mąż mnie obudził, bo wiercił otwory na listwy progowe i niechcący obudziliśmy niemowlę za ścianą ( w sumie to teraz się dowiedzieliśmy, że już jest na świecie:-D) Jeszcze tydzień temu widziałam sąsiadkę z brzuszkiem:-) w marcu dojdzie nasze i będą razem śpiewać nam;-):-D:-D

Bryza81 witam Ciebie i Twojego maluszka :-)

Co do miejsca maluszka, to my planujemy na początku przez jakiś miesiąc w naszej sypialni postawić łóżeczko, a potem do pokoju obok... mam nadzieje że nam się to uda ;-)
Monisia0605 wiesz mimo ze ja tyle mam tych ciuszków...to oczywiście weszlam dzisaij do 5-10-15 i mąż mnie prawie siłą zabierał... no ja mam nadzieję, że po porodzie dalej bedzie leniuszkiem :-Dgorzej jak maly stwierdzi, że jak już jest poza brzuszkiem to czas nadrobić i sie rozbryka :-D
Tehawanka nie wpadaj w panikę, dasz radę z dietą, bo takie jest juz nasze życie, że jak człowiek musi to się zmusi ;-) trzymam kciuki, żebyś wytrwała!

Co do gotowania to u nas od dawna raczej lekkostrawne obiady, unikam smażenia, wolę udusić itp, ze względu na problemy męża ze zgagą. Właściwie wychodzi nam to wszystkim na zdrowie. Schabowy itp jest od wielkiego dzwonu, chyba z pół roku temu ostatnio robiłam, za to teście to zawsze jakieś ciężkie żarcie robią, do tego wszędzie walą cebulę, która jeszcze wzmaga żołądkowe kłopoty...

Dziewczyny, oto jedna z wielu rozmów z moim synkiem - mądralą :-D

Kacper - Mamo a Ty nadal jesteś dzieckiem nie?:confused:
Ja- Nie synku, mama już jest dorosłym człowiekiem, kobietą. Ty jesteś dzieckiem :tak:
K- Ale jesteś DZIECKIEM BOŻYM!...:-)
Ja - (szok)..eee no tak chyba jestem dzieckiem bożym :szok:
K- jesteś jesteś!!!:tak:
Ja- A kto Ci to powiedział? NA religii?:dry::eek:
K - Tak! Pan Zbyszek ............:eek::eek::eek:
Ja - No tak to jesteśmy więc wszyscy dziećmi bożymi :sorry2:

Więc chce mieć prezent na Mikołajki i Dzień Dziecka i proszę to zapamiętać :-D

reklama
MLodamama to lez i odpoczywaj , tez czsem miewam takie bole

Tehawanka ja mialam ryzkowo cukrzycy w poprzedniej ciazy , troszke sie ograniczac ze slodkosciami i da sie wytrzymac nie jest tak zle :) Choc napoczatku wydaje sie ta dieta bardzo skomplikowana i te ulotki zestawy posilkow itd ale uwierz nie ma co sie zalamywac

Babygg no to ty tez widze ze juz masz komplet rzeczy przygotowanych dla dzidzi

Jeśli chodzi o dzidzie to do dwóch lat zapewne lozeczko będzie w naszej sypialni a potem cos się kupi do pokoju Madzi i razem będą już urzedowac :-)

Do góry