reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nie odpiszę na wszystko bo jestem na telefonie i nie chce mi się włączać już laptopa ale muszę napisać:
Mamusiu synka Wszystkiego najlepszego!!! Sto lat!!!!

Co do imienia to my też będziemy mieć problem z imieniem Pola bo nasz pies żywo reaguje na slowo pole:p ale może nie będzie tak źle .. Aniela to piękne imię chyba szkoda rezygnować przez ludzi... Chociaż na początku upominanie może być trochę frustrujące :/

Ja dzisiaj też miałam ciezki dzień i trochę brzuch mi.sie spina... Plus jest taki że zamówiliśmy meble i będą jednak te pierwsze pinio marsylia .. Do odbioru będą w połowie stycznia także kolejna rzecz za nami :) dzisiaj oglądałam ubranka które już kupiłam i uzbierał się wielki wór więc już stopuje i robie sobie wewnętrzny zakaz wchodzenia na allegro:) kupię tylko kombinezon jeszcze.

Ojej Flower jakie zaskoczenie:D mam nadzieję że moja Pola nie zmieni się w Piotrusia bo będzie chodził w różowym:p
Edit źle doczytałam :0 fajny podstęp męża:p

Ostatnia edycja:
reklama
mamusia, daj spokój, Aniela ładne imię, nie ma co się przejmować głucholcami. Z moim mężem pracuje Aniela i nikt nie przekręca jej imienia, bo przecież do 30 latki już nie mówią Anielka tylko normalnie Aniela więc nie ma problemu.
secreto, może warto przyzwyczaić psiora do wychodzenia na dwór ;-)

a my jeszcze nie zdecydowaliśmy się na imię i pewnie tak zostanie do marca, ale są dwa typy Irenka albo Rozalka

Ostatnia edycja:
Mause23 wspolczuje wymiotow..... moze dzidzius Ci gdzies tam uciska... oby jutro bylo lepiej.... co do apetytu ja tez zjadlam dzis 4 tosty.... staram sie jesc na s sile owoce, bo oprocz bananow I jablek to lipa..... wiec zjadlam na sile 10 truskawek.....

Marcia30 Kochanie nic sie nie martw moze tak jak pisza dziewczyny taka masz przypadlosc...

Ozila Ty podobnie.... ale nic sie nie martwcie.... w marcu Wasze dziciatka dadza niezle popalic ;) super masz syna, tylko ten nr 46 ja mam 35,5...... to jest porownanie ;)

Kasiulek super prezent byc miala... u nas ja mam na polowe marca termin a moj m ma ur na poczatku kwietnia I zawsze sie z niego na poczatku smialam bo mowil, ze urodzi sie w Jego ur...heh a ja tu chcialabym troszke przed terminem bo wiadomo jak to koncowka bedzie wygladac..... co do kombineznow ja mialam chyba 3 dla Julka, na pierwszy spacer byl naubierany a pozniej w gondoli wozilam go w pajacykach I czapce I okrywalam kocykiem bo tam wogole zimno nie dochodzilo I On urodzil sir w styczniu..... ja teraz kupie jakis jeden cienki polarowy....chociaz widzialam taki super w centki lamparta....ale z tych cienszych..... czekam po swietach beda wyprzedaze to za grosze pokupuje tylko nusze isc jeszcze raz na usg zeby potwierdzic plec.... bo mialam sen, ze to chlopiec sie urodzil.....

Monisia prosze podeslij minlink do tych bucikow bo ja tez myslalam o tym....

Czarnyloczek bifulko swoje przeszlas ale najwazniejsze ze wszystko skonczylo sie dobrze....
Josek witaj z nami.... mam nadzieje, ze juz nie napiszesz o zadnych krwawieniach, ze to juz za Toba....

Krysina trzymaj sie mocno..... nanpewno nie jestes brzydka ani gruba....ja tez odstawiam slodycze bo przeginalam ostatnio.... a partnerem....hm..... wiesz co jesli masz wsparcie rodziny, chociaz moga teraz tego nienokazywac bo maja wielki stres....sluchaj dasz rade z tego co piszesz madra dziewczyna jestes.... a on.... zapomnij.... dzieciak I tyle..... lepiej teraz niz czekac na cud..... uwiez mi zamiast sie skupiac na ciazy a pozniej malenstwie zadreczalabys sie I meczyla.... cale zycie przed Toba, uwiez znjadziesz kogos kto Ciebie I malenstwo pokocha ponad wszystko.... mowie Ci to bo sama to mam za soba..... 3mam kciuki....I jak ochloniesz to nie zamykaj sie na ludzi.... poki mozesz to jaknnajwiecej czasu z nimi spedzaj....

Marcia jakbys przypadkiem nie spala w nocy to.pisz bo wtedy jest u mnie dzien hehehrh....

Monisia nie stresuj sie rodzicami, jednym uchem wlatuje drugim wylatuje... pamietaj....nie warto....

Krysina absolutnie nie daj sie wpuscicnw maliny zasadzaj alimenty bez wzgledu na nic..... to nie zlosliwosc alr to na dziecko pieniazki I tu nie chodzino jakakolwiek chciwosc... musisz to uregulowac I nie sluchaj nawet co on mowi.....
Medzik super

Anetka u mnie to samo, dupy nie.mam, juz 5 na plusie...ale cyc I brzuchol ogromny..... jeszcze chodze w.jednych soodniach normalnych I jeszcze mnie nie opinaja....ale czuje wiecej wody w nogach....

Alesia to mialas zwariowany dzien jak mamusia synka....az wstyd sie przyznac ze ja dzis tylkonpozbieralam liscie sprzed domu, porobilam co mialam zrobic I leze bo slabiusia jestem I nienumiem sobie znalezc miejsca w te weekandy jak nie pracuje insiedziny w domku a pogoda okropna, ze z domu mi sie nie chce wyjsc nawet...

Mamusia synka I Jagna nie przejmujcie sie tym.... trzeba opiepszac ludzi.... na mojego Julka mowia czasem Jurek a ja mam wujkano tym imieniu I nie za bardzo.... albo mowia Juliusz.....no dziejuje bardzo.....

Jaspis witam w gronie bolacego podwozia....lacze sie w bolu.....

Secrrto mi tez podoba sie imie Pola ale moj m nie chce, narazie jest Lena....Blanka tez mi sie pdoodba I Mika.... ale mamy w rodzinie Maje I Miie czyli Mia I nir wiem juz....

107912173_1_644x461_okazja-wozek-espiro-vector-4-air-3w1-gwarancja-lodz.jpg107912173_2_644x461_okazja-wozek-espiro-vector-4-air-3w1-gwarancja-zdjecia.jpg107912173_4_644x461_okazja-wozek-espiro-vector-4-air-3w1-gwarancja-dla-dzieci.jpg

cześć dziewczyny,
miałam sie pochwalic wózkiem, to sa fotki z tego ogloszenia gdzie kupiliśmy, wozek ma pompowane koła, jest na gwarancji do stycznia 2015 roku, wszystsko w super stanie :-)

hmm co do imienia to myślimy coraz intensywniej nad Zuzią...... ja wiem, ze Anielka to piękne imie ale w przedszkolu i wszędzie dopóki bedzie mała będą to imie przekręcać......

wczoraj przyczaiłam, ze się wyprze zaczynają, za 2 tygodnie juz kurtki będa poprzeceniane bo juz teraz były wiec chyba za 2 tygodnie kupie :-) i w Tesco ubranka F&F zaczynaja przeceniac, na razie małe te przeceny ale myslę ze w grudniu sie zaczna to cos do wyprawki dokupię .......

Masiosia
na mojego nikt nigdy nie powiedział Jurek, czasem tylko pytaja sie czy Julian czy Juliusz......

Secreto
moj m marudzi, ze Pola, mi sie tez podoba ale takiej dziewczyny z pracy ( nie lubie jej) córka ma na imie Pola, nie dam tak samo, mimo, ze mi sie podoba.....a nasz wozek jest taki fioletowy z liliowym i wracając do domu mowie do Tomka, ze mam nadzieję ze siusiak się nie pokaże bo wozek dziewczyński :-)

Lece sobie zrobic kawę bo cos mnie glowa boli/ na razie lekko......

Załączniki

• 107912173_1_644x461_okazja-wozek-espiro-vector-4-air-3w1-gwarancja-lodz.jpg
    107912173_1_644x461_okazja-wozek-espiro-vector-4-air-3w1-gwarancja-lodz.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 61
  • 107912173_2_644x461_okazja-wozek-espiro-vector-4-air-3w1-gwarancja-zdjecia.jpg
    107912173_2_644x461_okazja-wozek-espiro-vector-4-air-3w1-gwarancja-zdjecia.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 57
  • 107912173_4_644x461_okazja-wozek-espiro-vector-4-air-3w1-gwarancja-dla-dzieci.jpg
    107912173_4_644x461_okazja-wozek-espiro-vector-4-air-3w1-gwarancja-dla-dzieci.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 61
Dzien dobry!
Masiosia akurat tej nocy spalam jak susel a sie martwilam ze przez te spanie w dzien bedzie problem w nocy a tu widac moj organizm potrzebowal ale dziekuje bede pamietac:-)

flower fajnie maz przygral z ta plucia

a co do imion to zdazaja sie takie ktore latwo pomylic mamy np znajomego gdzie nazwali corke Liwia a oczywiscie wszyscy przekrecaja i zdarza sie ze mowia Oliwia.

ja wczoraj tak sie balam zakladac tej globulki ale jakos delikatnie i narazie ok , nie chcialam przerywac kuracji. Tak sobie mysle ze jak maly mi sie wtedy nie ruszal to musial sie jakos tak ulozyc bo po tym usg jak ten doktorek tak mi ponaciskal ten brzuch to go chyba przekrecil bo teraz rusza sie normalnie

milej niedzieli!

hej
Mamusia synka- fajny wózek- my kupimy cos małego- albo chicco Trio Enjoy albo Delti Emu...a co do imienia- no to faktycznie jak macie watpliwosci to lepiej przemyslec

Masiosia- ja mysle ze do jedzenia truskawek nie ma co sie zmuszac..jabłka najlepsze no nasze polskie

Marcia- bardzo dobrze ze sie wyspałaś:)

mi to i tyłek urósł i brzuch...w sumie 7kg przytyłam ale teraz słodycze ograniczam bo pewnie znowu bedzie cukrzyca jak w pierwszej ciazy

milego dnia

reklama
Krysina nie odpuszczaj mu, zrób wszystko sądownie, potem sie zawinie i ślad po nim zaginie i zostaniesz z dzieckiem bez kasy, bez pomocy i bedziesz go szukac... jak bedziesz miala wyrok sądu to kase na dziecko zawsze będziesz miała, a i zorientuj sie bo moja znajoma ma jeszcze jakies rodzinne oprocz alimentów bo ojciec jej dziecka legalnie pracuje i to sie należy ;-) ( duzo tego jest :-) )

kama
ja mialam 75g glikozy ;-)

Kainkas mnie przerazaja małe kołka w chico/graco, po sniegu/piasku sie nie da tym jezdzic......delti emu tez mi sie podobał :-)

a mnie coś pipka w nocy zaczęła swedzić, dzis z rańca clotrimazolum sobie zapodałam bo boje sie, ze sie cosik rozpalęta......

Ostatnia edycja:
Do góry