reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Najgorsze jest to czekanie:unsure:, gdy nic nie wiadomo i praktycznie nic nie mozna zrobić, oczywiście nic oprócz przytulanek , w tym cyklu od 7dc co drugi dzień, mam nadzieję że juz w końcu się uda, aż się boję....:szok: znów będę ryczeć...

reklama
Ollena ja mam cos koło 10 lub 11.09 dostać, więc pewnie obie będziemy miały ch...nego doła, trzeba sie wspierać, a może.... a dlaczego chcesz zacząć dopiero po NR...

wiola...ja też myślałam, że nic z tego, mój synek też ma 9 lat :), ja 37...od 9 m-cy nie stosuję antykoncepcji. I chyba w końcu się udało...i przywieźlśmy fasolkę z Toskanii.

Powodzenia i nie łam się. Chociaż wiem, ze to nie łatwe.

Sweety jeszcze raz gratuluje, ja mam 35lat , cykle mam dość nieregularne, dlatego ciężko mi trafić w ten odpowiedni moment, a jak było z Tobą bo ja jestem tu "nowa" i nie czytałam wszystkich postów, zresztą jestem teraz w paracy i zrobiłam sobie "krótką" przerwę.... najgorsze jest to że u mnie w pracy aż 4 koleżanki są w ciazy, czasami nie mogę juz o tym słuchać.... tak mi przykro

... oooo - dwie starsze babki dołączyły :-D:-D:-D;-);-);-) (uwielbiam emotikonki)
Wiola - a 26 dzień cyklu na owulację to nie za późno ??? i jakim cudem lekarz stwierdził że za 10 dni będzie owulacja??? to jakieś nowiny z kosmosu są... hmmmm.... jeszcze o takim przedziale czasu między badaniem a stwierdzeniem owu nie słyszałam... Pójdź na inne USG, bo coś mi zupełnie nie pasuje... poważnie i z całego serducha radzę !!!! :tak:

Ollena
- tak naprawdę to ja nie wiem gdzie... ale raczej u tej mojej ciotki framugi... Jeden jej syn ma ją tam gdzie słońce nie dochodzi - i mieszka z żoną kilka kroków od nas, a drugi z nią mieszkał miesiąc - i powiedział "żegnaj mamo, bo ty nie do życia jesteś, i jak chcesz ze mną dobrze żyć, to tylko na odległość"

ciotka framuga!! leje MOU! hahahaha :-D

wiola dlatego chce czekac do NR bo gdybym zaszla we wrzesniu to urodzilabym w czerwcu a mieszkam w Dublinie i nie chce cale lato byc tu uziemiona (zawsze na cale lato jezdze do PL). No chyba, ze zdecydowalabym sie urodzic w PL ale raczej nie chce...

wiola, ja jeszcze w lipcu marudziłam na forum, że jestem już stara i pewnie z powodu wieku nie mogę zajść w ciążę, zwłaszcza ze wtedy cykl mi zwariował.
A w tym tygodniu w poniedziałek zrobiłam test - II kreski, we wtorek drugi - II kreski, beta rosnie, ale zaczęłam plamić i lekarz kazał mi odpoczywać w domu.
Następną wizytę mam 6/09 i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

reklama
dzięki dziewczyny za wsparcie
Sweety na pewno wszystko bedzie ok! trzymam kciuki:-), daj znać!
MOU ja mam bardzo nieregularne cykle od 30 dni do nawet zdarzyło się 59 dni, wiec sama juz nie wiem, czy po usg można na tak długo poznać owu...
Pajkaa będę czekać na wieści od Ciebie, dobrze że jest ktoś z kim można pogadać
Najgorsze są te dni kiedy ma się pojawić @ nienawidzę ich..... potem zawsze ryczę jak bóbr

Do góry