reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Teraz ciężko trafić na "złoty interes", bo wszystkiego pełno... Ja się chciałam zająć spawalnictwem - to jest złoty interes jak wiesz o co chodzi!!! Projektowanie części do maszyn, maszyn rolniczych jakiś przyczepek do kajaków czy łodzi na zamówienie...
Tylko, że w Polsce dobrych spawaczy brak...A przynajmniej u nas w okolicy...

reklama
Klaudusia ja pracowałam w firmie, która miała produkcję w Chinach - i to już grubsza sprawa jest. Trzeba już mieć normalną firmę i rzeczywiście spory wkład - a ja wkładu nie mam i w takie coś mogłabym z kimś wejść a nie sama. A tak w ogóle to ta firma, o której mówię już nie istnieje - zbankrutowała w kryzysie...

a moja kolezanka sciaglala ciuchy z wloch i bardzo dobrze jej sie sprzedawaly na allegro i naprawde czasem do 100 procent podnosila cene z tego sie uczymuje potrafila czasem nie przesadzam byc czasem nawet do 2 tys na plusieee teraz ma dzidziusia i tez tak robi ma mamae we wloszech to jej wysyla pieniadzei mama jej paczki robi do polski wiem bo sama to widzialam utrzymuje dom z tego bo ma dom i nigy nie slyszalam aby nie miala co jesc na poczotku zawsze jest trudnooo ale trzeba ryzykowac
moja mama naprzyklad otworzyla sklep z ciuchami z francji i 3 miesiace i zbakrutowala masakraaa za lokal placila 2 tys......... wiec lepiej w inetrne inwestowac kupila ciuchow na 10 tys zlotych i nic jej nie zeszlo

a jak puscila je w ineternet po 5 miesiacach ciuszka jednego nie bylooooooooo

teraz handluje kremami eurecin czy cos takiego z niemiec ma kumpla ktory ma ta firme i jej wysyla za darmo a ona sobie sprzedaje i nie ma co gadaccc schodza ija tez korzystam bo niem usze kupowac kometykow

Ostatnia edycja:
a moja kolezanka sciaglala ciuchy z wloch i bardzo dobrze jej sie sprzedawaly na allegro i naprawde czasem do 100 procent podnosila cene z tego sie uczymuje potrafila czasem nie przesadzam byc czasem nawet do 2 tys na plusieee teraz ma dzidziusia i tez tak robi ma mamae we wloszech to jej wysyla pieniadzei mama jej paczki robi do polski wiem bo sama to widzialam utrzymuje dom z tego bo ma dom i nigy nie slyszalam aby nie miala co jesc na poczotku zawsze jest trudnooo ale trzeba ryzykowac
moja mama naprzyklad otworzyla sklep z ciuchami z francji i 3 miesiace i zbakrutowala masakraaa za lokal placila 2 tys......... wiec lepiej w inetrne inwestowac kupila ciuchow na 10 tys zlotych i nic jej nie zeszlo

a jak puscila je w ineternet po 5 miesiacach ciuszka jednego nie bylooooooooo

teraz handluje kremami eurecin czy cos takiego z niemiec ma kumpla ktory ma ta firme i jej wysyla za darmo a ona sobie sprzedaje i nie ma co gadaccc schodza ija tez korzystam bo niem usze kupowac kometykow

ja wam powiem ze mysle wrocic do polski meczy mnie ta holandia nawet gadalam o tym z moim i postaramy sie od tego nowego roku pakowac manele i wracaci tez mysle zaczac cos robic w internece

Klaudusia Twój pomysł na biznes jest niezły - ale mi nic to nie mówi kurcze. Ale podziwiam Cię w pełnej rozciągłości!!!!

Soso no jak się ma fajne dojście to towaru to jest super. Ja musiałabym poszukać co i jak, bo póki co nie mam żadnych kontaktów nigdzie....Ale to jest dobry pomysł. Tylko znowu pytanie - czy to się opłaca jeśli sprzedajesz w pełni w zgodzie z prawem - czyli zakładasz, firmę, rozliczasz się itd...

Z tymi rozliczeniami to nie jest tak strasznie jak myślisz... Na wszystkim możesz przykombinować tylko trzeba wiedzieć kiedy co i jak. O ile nie jesteś na Vacie. Niech twój mąż założy firmę-będzie płacił ok. 300 zł ZUSu to już lepsze niż ty 900! A ty idź na kuroniówkę albo weź dotacje (tylko nie wiem czy na handel przez internet dają dotacje)

Klaudusia ale mój mąż w styczniu właśnie swoją firmę założył. Więc na drugą chyba by mu już ulga nie przysługiwała?

Klaudusia zobaczymy. Mam nadzieję, że zacznę w końcu zarabiać...

A póki co niech już mi się nowy cykl zacznie!!! PLIS PLIS PLIS!!!

reklama
Kochana w każdej chwili do firmy może dopisać, że handluje przez intenet!!!!! U nas dopisanie nic nie kosztuje!

hmmmmm ona nie zakladala zadnej firmy tylko przez allegro sprzedaje heheh
a wiem ze w polsce latwo nie jest ale naprawde nie chce sedziec na obczyznie nie wiecie jakbym chciala siedziec w polsceee (

jak pacze na dziewczyny tu i na innych forach radza sobie w poslce wiec dlaczego ja sobie ne poradzek urcze mowie wam te 4 lata za granica nie sluza mi ehhh nie wiem co robic

Do góry