reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej nikola :-)
Agnieszka ja najpierw mieszam olej i przyprawy i trzymam żeberka jakieś 2-3 godzinki. Później wrzucam do rękawa do pieczenia a na żebra kładę ananasy... on wtedy jeszcze soku puszczą na te żeberka...Mmmm Ja piekę ponad godzinkę i jakieś 15 minut przed końcem rozcinam worek, żeby się trochę przypiekły (wtedy są bardziej chrupiące). Dziś mama robi naleśniki, więc obiad już będę miała ale jutro zrobię żeberka, bo sama sobie smaku narobiłam :-D
A próbowałaś jeszcze dodać jabłka startego do surówki? Bo może być jeszcze apetyczniej hehe :-D

reklama
Klaudusia napewno zrobię takie bo nie trudne;-)
Tak jabłko też czasem dodaję.
Byłam z małą u lekarza i jeszcze tydzień będzie w domu. Infekcja ustąpiła, ale on radzi ją wysłać do przedszkola dopiero w pn.

Klaudusia pewnie, niech dojdzie do siebie. Szkoda tylko, że ja nie mogę jej tego czasu w domu wypełnić.
Co to się porobiło ze mną, tylko bym leżała....
Mała jest tak troskliwa, że pozwala mi na to, tylko co chwila pyta czy się lepiej czuje.
A lekarz pediatra u którego byłam z Dianką, powiedział, że powinnam się zaszczepić przeciwko grypie jak tylko będę już na 100% wiedzieć że to ciąża. Teraz na kaszel kazał wziąć stodal.
Klaudusia szczepiłaś się? Ja raczej nie będę z Dianą mi nic takiego nikt nie mówił.
Zresztą będę słuchać rad ginekologa.

Hmm... dziwne z tą szczepionką... Ja się nie szczepiłam... A grypa to wirus? Bo przecież łożysko dziecka nie chroni przed wirusami a szczepionka to nic innego jak uśpione wirusy...

ja zaraz się zbieram po Wiki
co do szczepionki no cóż nie szczepiłabym się ja słyszałam że kobiety w ciąży absolutnie nie powinny się szczepić na grypę jak już to przynajmniej 3 miesiące przed poczęciem ale pewnie są różne opinie tak jak ze wszystkim ale ja uważam że w ciąży lepiej nie ryzykować z Wiki też chodziłam okresie zimowym bo przecież ona lipcowa i mnie gin nic na ten temat nie mówił...ale Agnieszka zapytaj gnia

Nikola, właśnie napisałam o tym do Was bo mnie zaskoczył.
Poszukam później czegoś w necie na ten temat.
Do której Wiki jest w przedszkolu?

reklama
Klaudusia dziękuję, Twój synek jest równie przesłodki, mam nadzieję, że jak się napatrzymy to u mnie będzie synuś a u Ciebie córeczka. Niby wszystko jedno co, ale jednak chcielibyśmy parkę.
Ty się pewnie przy kolejnym usg dowiesz.

Ostatnia edycja:
Do góry