reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
hej wszystkim
mou a miałam taką nadzieję :-(

a ja bez zmian, poranne mdłości mam wieczorem, tj mdłości mam cały dzień a haftuję wieczorem

dziś sobie pospaliśmy do 8.30
troszkę odespałam

wczoraj się wurzyłam na młodego, nie pozwoliłam mu grać na komórce to mi zdemontował pół klawiatury w lapku
wredota mała

kinga kurcze to dziwne, chyba nigdy tak nie mialam
siwa co u ciebie?

kinga mam pytanko czy byś mogła mi bardziej objaśnić cykl bezowulacyjny,bo zaczęłam mierzyć tempke żeby sprawdzić czy mam prawidłowe cykle.A jestem jeszcze zielona w tych wykresach.Z góry dziękuję;-)

kinga kurcze to dziwne, chyba nigdy tak nie mialam
no kosmos..... tylko u mnie tak może być ;/ pogodziłam się

angel od kąd staram się o dziecko a trwa to ponad 3 lata już.. zawsze czułam owulację. teraz jej nie czułam wogóle.
O tym czy jajeczkowanie występuje czy nie, mogą świadczyć pewne symptomy: pęknięcie pęcherzyka Graafa i uwolnienie komórki jajowej sygnalizuje niewielkie kłucie w dole brzucha albo krótkotrwałe plamienie w połowie cyklu, jednak objawy te pojawiają się u niewielu kobiet. Praktycznym sposobem upewnienia się, że jajeczkowanie występuje jest codzienne mierzenie temperatury (należy to robić codziennie przez cały miesiąc). W dniu owulacji jest ona nieznacznie podwyższona. U mnie cały czas temperatura jest bardzo niska. nigdy takiej niskiej nie miałam. Nie mierzyłam od początku ale dopiero od 17dc jednak wiem że coś jest nie tak i raczej owulki nie było nie było zadnego skoku owulacyjnego nic.... zero bólu nic... stąd moje stwierdzenie.

kinga ja właśnie też nie mierzę od początku i to wogóle pierwszy mój wykres:tak:ja czuję w cyklach lekkie ukłucie czasem nawet taki ucisk ale czy to akurat owulka tego nie wiem dlatego zaczełam mierzyć bynajmniej będę miała czarno na białym;-)też mam narazie niskie tempki zobaczę czy będzie skok jak nie to też pewnie bezowulacyjny chociaż od wczoraj coś mnie podbrzusze pobolewa.Dziękuję ci bardzo:-)

angel raczej jestes jeszcze przed owulacją, a jak śluz? szyjka? śluz jak zrobi się przynikliwy tz że owu sie zbliża a jak ciągnący jak białko jajka to jest najbardziej płodny i dobry moment na działania. pwooedzenia

dotka poleż odpoczywaj, dziekuje za to co napisałaś pod moim wykresem wiem że ty zawsze wierzysz w te moje cykle heh kochany ty

reklama
Do góry