reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

boże a wy znowu jak spidy gonzalesy - ja Ci Fioletowa odpisuje na poprzedniej stronie, a Ty nawet nie doczytasz bo już na kolejnej jesteście... :-D
będę za godzinkę, bo idę udawać wieloryba... :-D

reklama
Fioletowa na razie mamy bebilon pepti i wprowadzanie po jednym produkcie jak wysypuje odstawiamy. Ogólnie z warzyw mlody moze tylko ziemniaki... buraki i cebilkę zieloną reszta uczula :/ z owoców moze jabłko, gruszkę, czarna porzeczka,
niestetyna cytrusy ma mega uczulenie :/
jest tego sporo :/
dostalismy steryd, ale smaruje tylko z mega kryzysowych sytuacjach do tego calcium pije:/

czy któraś z Was robiła ząbki w ciąży ? Można brać znieczulenie ? Czytam i czytam i zgłupiałam, niektórzy w tym i stomatolodzy piszą że znieczulenie nie uszkodzi płodu i nie ma co się obawiać, czytam również że dla kobiet w ciąży są "innego typu znieczulenia" ... nie mówię o wyrywaniu zęba albo o wypełnieniach

Co do testów na alergię. Moja siostra ma synka alergika i lekarz prowadzący mówił, że testy najbardziej są wiarygodne ok 6 - 7 roku życia.

Ja wiem, ze znieczulenie w trakcie ciazy jest bezpieczne i wiele znajomych robi masowo zeby w ciazy zeby nie robic zaraz po...

Musze zmienic ten suwak bo mnie wkurza.

boże a wy znowu jak spidy gonzalesy - ja Ci Fioletowa odpisuje na poprzedniej stronie, a Ty nawet nie doczytasz bo już na kolejnej jesteście... :-D
będę za godzinkę, bo idę udawać wieloryba... :-D

no to odpowiadam na posta z poprzedniej srtony ;-) ja młodemu prasuję, bo nadal piorę w proszku dla dzieci i nie używam zmiękczacza do prania - ale to nie tylko ze względu na małolata, także ze względu na nas, bo mój adam też ma skłonności do jakichś wysypek, teraz to już wszystko piorę w proszku dla dzieci, nawet nasze rzeczy i coraz mniej chemii używam w domu w ogóle

adam teoretycznie nie ma uczulenia, ale też jest dość wrażliwy...
ja jestem po odczulaniu, z dużą szansą na astmę, chociaż mam nadzieję że się nei załapię...

Fioletowa na razie mamy bebilon pepti i wprowadzanie po jednym produkcie jak wysypuje odstawiamy. Ogólnie z warzyw mlody moze tylko ziemniaki... buraki i cebilkę zieloną reszta uczula :/ z owoców moze jabłko, gruszkę, czarna porzeczka,
niestetyna cytrusy ma mega uczulenie :/
jest tego sporo :/
dostalismy steryd, ale smaruje tylko z mega kryzysowych sytuacjach do tego calcium pije:/

jeny strasznie współczuję, ja sterydami w ogóle nie smarowałam, ta wysypka młodego nie swędzi, a on był na etapie wkładania wszystkiego do buzi, a nie chciałam żeby mi wcinał maść ze sterydami, więc maść leży nieruszona i tak teraz jedynie mamy obserwację
mam nadzieję że ci wyrośnie z tego, bo przy tej ilości uczuleń, to możesz mieć potem problem z krzyżowymi, marchewka też uczula?
nie wiem co wam mówią, ale podobno małe dzieci wyrastają z takich uczuleń, za to trzymam kciuki

JaM - leczyłam zęby w ciąży, także raz ze znieczuleniem. Trzeba tylko wyraźnie powiedzieć stomatologowi, że jesteś w ciąży. W ciąży wręcz należy leczyć zęby. Fragment artykułu na ten temat:
Podczas dziewięciu miesięcy ciąży oraz podczas karmienia piersią zęby bardziej niz zwykle narażone są na próchnicę. Dziecko wyciąga z kobiety witaminy i wapń, co przyczynia się niszczeniu zębów. A co najważniejsze to próchnica może być źródłem zakażenia, które może doprowadzić do infekcji u dziecka i porodu przedwczesnego. Dlatego też warto na bieżąco leczyć zęby

Kobiety w ciąży można znieczulać miejscowo. Należy jednak unikać zbędnego leczenia stomatologicznego w ciąży - czyli takiego, które można odłożyć na okres połogu lub tuż po nim. Nie należy jednak lekceważyć infekcji dziąseł. Mogą one być na tyle poważne, że mogą zaszkodzić zdrowiu kobiety i wtedy będzie konieczne podjęcie bardziej toksycznych leków i antybiotyków

czy któraś z Was robiła ząbki w ciąży ? Można brać znieczulenie ? Czytam i czytam i zgłupiałam, niektórzy w tym i stomatolodzy piszą że znieczulenie nie uszkodzi płodu i nie ma co się obawiać, czytam również że dla kobiet w ciąży są "innego typu znieczulenia" ... nie mówię o wyrywaniu zęba albo o wypełnieniach

mi nie chcieli rwać zęba przy podejrzeniu ciąży i wtedy mi powiedzieli że w pierwszym trymestrze raczej nie rwą, w drugim wyrwą o ile nie jest ciąża zagrożona
ja biorę zawsze słabsze znieczulenie, ze względu na moje serce, więc wiem że są inne, ale może dla ciężarnych dają jeszcze inne

sweety tu się zgodzę w całej rozciągłości - ja mam niewielką wadę serca, kosmetyczną, a jedyne zalecenie jakie usłyszałam od kardiolożki było "dbać o zęby" bo te bakterie potrafią zniszczyć zastawkę serca...

Ostatnia edycja:
ja juz robie za wieloryba he he. nie nalezy sie przejmowac alergiami u malych dzieci bo faktycznie moga z tego wyrosnac. znajomych synek mial uczulenie na kazde mleko i matki i modyfikowane i krowie. krowie go uczulalo nawet tylko jesli mialo kontakt ze skora. wyskakiwaly az bable, karmili go tylko sinlackiem czy jak to tam sie pisze. teraz po uczuleniu nie ma ani sladu. moj M tez od czasu do czasu musi sie posmarowac sterydkiem ale nie dziala tak dobrze jak kapiel w gencjanie od czasu do czasu. tylko gencjana na niego dziala. i wszyskim rodzicom polecam standardowo kapiel w gencjanie szczegolnie jak sa wykwity skorne. na mnie i na m zawsze dziala a zeby nie bylo to ja wlasnie teraz wyleguje sie w różowej wodzie hi hi

to miłego moczenia... mi się marzy poleżeć, ale wieczorem to mi szkoda czasu, a jak zaczynam leżeć w dzień to mi małolat wyje że chce się kąpać z mamą...

reklama
Pajkaa ja mam cykl 28 dn ale regulowany przez lutke bo normalnie przez pco mam bardzoo niegregularne i raczej dlugie...
JaMama ja bylam w zaawansowanej ciazy u dentysty moj gin powiedzial ze znieczulenie niczemu nie przeszkadza ze to jakis zabobon ze nie wolno i wzielam znieczulenie bo ja nie znosze borowania i wsio bylo ok;)
A w ciazy jadlam wszystko jak leci ...poza grzybami i moj maly nie ma zadnych uczulen a co najlepsze teraz jak ma 10 miesiecy to ledwo moge mu kasze wcisnac albo mleko bo by jadl tylko to co my;/

Do góry